PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659055}

Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 179 tys. ocen
8,4 10 1 179370
6,5 20 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

Rozumiałem wszystko do momentu opuszczenia wioski w 1 sezonie. Później ominąłem z 1 odcinek i dalej wszystko się pomieszało. Nie rozróżniam za bardzo, kto jest po czyjej stronie. Ktoś mógłby mi wytłumaczyć ogólnie jak się mają sprawy?

ocenił(a) serial na 10
Deathstroke_filmweb

Ragnar z "ekipą" płynie do Anglii (mieli płynąć na wschód jak zawsze), łupią Wessex i biorą zakonników za zakładników/rzeczy do sprzedania i wracają. Pierwszy Earl Kattegaat złości się na wyprawę i Ragnara, ale łupy mu się podobają. Każdy wiking, który był w Anglii może coś ze sobą zabrać (jedną rzecz) coś, czyli np kielich czy złotą ozdobę.
Ragnar wybiera mnicha, który zwie się Athelstan. Zaprzyjaźniają się, Ragnar go uwalnia, ten zostaje przy wikingu i opowiada mu o Bogu i Anglii oraz ziemiach. Pierwszy Earl chce się zemścić na Ragnarze i jego rodzinie za nieposłuszeństwo i atakuje ich ze swoim oddziałem. Ragnar zostaje ranny, leczy go Floki w leśnej chatce. Gdy Ragnar ozdrowiał wyzywa na pojedynek Earla. Ten się zgadza i dochodzi do walki. Ragnar go zabija.

Powiedz gdzie dokładnie skończyłeś?
Warto obejrzeć samemu i nie czytać streszczeń odcinków.
Jeżeli miałbym Ci streścić wszystkie odcinki do sezonu 4, to zajęłoby mi, to jakieś dwa dni z oglądaniem ich.

ocenił(a) serial na 8
xavi123321ja

W sumie to chodziło mi o to następne opuszczenie, gdy Rgnar wyruszył z synem i zdradził żonę, ale w sumie dzięki za przypomnienie fabuły.

ocenił(a) serial na 8
Deathstroke_filmweb

Wiem, że jego córka umarła, ale nie pamiętam jak.

ocenił(a) serial na 9
Deathstroke_filmweb

Gorączka albo inna choroba. A co do Twojego pytania najlepiej obejrzeć od nowa. Ja od dwóch dni nadrabiam żeby wszystkie wątki sobie przypomnieć i jednocześnie oglądam nowe odcinki.