PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659055}

Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 179 tys. ocen
8,4 10 1 179380
6,5 20 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

Po pierwsze - nie jest podobny do Breaking Bad ani do House of Cards, akcja mniej wartka niż w Spartakusie, ale jeszcze bardziej pogrąża ten serial fakt, że bohaterowie używają współczesnych nazwa, zamiast mówić tylko po staro-nordyjsku (i bez napisów PL, żeby lepiej wczuć się w klimat dialogów). Jest tu relatywnie mało scen hardcorowego seksu, oraz za mało scen z tryskającą krwią i wyprutymi flaczorami fruwającymi na 5 metrów. Do tego wikingowie nie noszą hełmów co jest przerażająco skandaliczne. Widziałem zaledwie kilka odcinków, ale to wystarczy, serial dla troglodytów...

Przyznaję - dziwi mnie, że gdy co jakiś czas pojawia się tu tak idiotyczny temat jak akapit, który dla przykładu zaserwowałem powyżej, to znajdują się chętni by szturmem przekonywać upartych autorów tego typu dennych wątków, że nie mają racji, bo Vikings coś tam coś tam...

po co? :)

ocenił(a) serial na 6
Chomone

Bo ludzie w internecie zawsze muszą mieć rację. :P

ocenił(a) serial na 9
Chomone

Ale chcesz o tym podyskutować, czy tylko stwierdzasz fakt?
Jako autor tego wątku oczekujesz przyznania Ci racji czy spodziewasz się szturmu chętnych do przekonania Cię, że się mylisz?:D

ocenił(a) serial na 10
paniiwonka

No raczej stwierdzam zaintrygowanie faktem, tu się jeszcze pojawi wiele tego typu tematów i reakcje będą te same, więc wyraziłem podziw nad czyimś zapałem do tych syzyfowych prac.

Chomone

dobry śmieszek jesteś

ocenił(a) serial na 10
Chomone

Bo to nie jest serial dla dzieci ;)
Porownujac go do spartakusa czy breking bad robisz z siebie przepraszam ale idiote...

ocenił(a) serial na 9
fnh81

lol

ocenił(a) serial na 10
Chomone

O ile pamiętam to tradycyjne hełmy wikingów pojawiają się dopiero dalej w bieg historii. Aktualnie w serialu jest koniec IX wieku dopiero.