Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 181 tys. ocen
8,4 10 1 180708
6,9 17 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

Mnie w serialu(2 sezony) urzekli swoją grą:

Athelstan - świetne odegranie roli Mnicha, niby nic nie znacząca jednostka, a dostrzegam tutaj
celowy zabieg twórców - pokazania jego wielkiej roli;

król Egbert - idealne odwzorowanie prawdziwego króla; przebiegłość z każdej strony,
cwaniactwo, inteligencja;

natomiast bardzo wkurzającą postacią (- nie tyle postacią, co aktorem) jest Bjorn - najstarszy syn
Ragnara;

naprawdę da się zauważyć, że dziecko odgrywające rolę syna gra świetnie;

potem zmiana aktora i strasznie rozlazłe kluchy; niby duży, niby dobrze zbudowany, a przychodzi
co do czego, to głos dziewczynki i bardzo słaba, wręcz odpychająca gra..

TlicTlac

Akurat co to Bjorna się nie zgodzę może to nie jest aktor wielkich lotów ale bardzo przyzwoicie gra ma słabsze momenty ale myślę że się rozkręci.
Jeżeli mam pisać o najlepszą postać to oczywiście Floki i Ragnar. Floki bo idealnie wpasował się w role kpiarza jak to się określa w serialu z jednej strony pozytywna postać ale jak go widzę zapala się lampka w głowie i myśli on coś jeszcze odwali że wszystkim w pięty pójdzie. Ragnar cieżko określić jego plusy bo jest ich dużo przede wszystkim zawziętość lekkie szaleństwo i ten jego wzrok jak cos chodzi mu po głowie.
Najgorsze postacie to jest ta co z Rollo się związała zawsze mi wylatuje z głowy jej imię taka fałszywa co to kombinuję żeby jej było najlepiej lojalność chorągiewki i obecna wybranka Ragnara jest oderwana od rzeczywistości jakoś nie pasuje do reszty.
Nie pisze imion i nazwisk aktorów bo lepiej się zapamiętuje postacie z serialu ale wszystko co napisałam odnosiło się właśnie do możliwość aktorskich osób. Mogłabym wymienić jeszcze kilka postaci ale to byłby post na całą stronę:P