Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 181 tys. ocen
8,4 10 1 180695
6,9 17 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

Po ostatnich dwóch odcinkach zmieniam ocenę na 10. Normalnie ciary przechodzące po plecach.
Polecam każdemu! Zaprawdę godny serial!

po ostatnim zmieniam ocene z 10 na 9.5:P

ocenił(a) serial na 6

My friend, o ktory odcinek chodzi? Bo jestem w trakcie 8ego z pierwszego sezonu i mysle by zrezygnowac. Serial dla mnie dosc nudny, a scenariusz jak by wymyslany co pare odcinkow (brak powiazan jakze lubianych w serialach, np. jak w Gra o tron albo Zagubieni)

FrankyRabbit

serial jest powiazany fabularnie jedynie czasem masz przeskoki w latach ( to badz co badz serial jednak troche historyczny wiec Ragnar ( i kilku innych) to istniejace postacie wiec czasem musi pojsc pare lat do przodu ale wszystko sie łaczy

ocenił(a) serial na 6
Nazarioxx

Chodzi mi o inne powiazania, znane z seriali ktore wymienilem powyzej. Czyli jest sie ciekawym co sie dalej wydarzy. W Wikingach sa one bardzo plytkie i szybko dochodzi do sedna, po czym zaczyna sie nowy watek (jak w starych serialach typu Robin Food :D )

FrankyRabbit

Cały drugi sezon to jedna wielka intryga która osiąga swoje apogeum pod koniec 10 odcinka

FrankyRabbit

lostow nie ogladalem ale chyba wiem o co Ci chodzi wiec tutajnie ma takich przeciagajacych sie watkow

ocenił(a) serial na 8
FrankyRabbit

Masz poniekąd rację, że pierwszy sezon jest nudnawy, ale gra o tron i zagubieni to czyste sci-fi. W serialach historycznych nie można od razu wprowadzać intryg, a wygląd bohaterów, zwyczaje, kulturę, religię. Drugi sezon raczej już zmieni Twoje podejście, bo pojawiają się tam elementy typowe dla kultowych seriali.

ocenił(a) serial na 9
FrankyRabbit

Czy ja wiem? W Wikingach akcja prze do przodu w tempie ekspresowym, GoT czy inne tego typu seriale to w porównaniu z nimi zwyczajne tasiemce. Lost mnie zanudziło na śmierć w okolicach 3-4 sezonu, dalej już nie oglądałem. Nawet Breaking Bad, mimo bardzo wysokiego poziomu gry aktorskiej i fabuły, zmęczył mnie ciągłymi mieliznami i chodzeniem w kółko, tak że nie skończyłem jeszcze nawet 4 sezonu. Z Wikingami mam zupełnie odwrotną sytuację, łykałem odcinki jeden po drugim bez chwili znużenia.

użytkownik usunięty
FrankyRabbit

Drugi sezon jest zdecydowanie lepszy od 1go.

ocenił(a) serial na 9
FrankyRabbit

Zgadzam się z prynt.
O ile pierwszy można było obejrzeć w jeden dzień , o tyle drugim warto się delektować.
Scenariusz , zdjęcia muzyka w drugim sezonie są o klasę wyżej.
Mam nadzieję,że tendencję wzrostową Hirst utrzyma.

ocenił(a) serial na 9
FrankyRabbit

2 sezon 1000x lepszy :)