PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659055}

Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 179 tys. ocen
8,4 10 1 179370
6,5 20 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

Ostatnia scena s02e10

ocenił(a) serial na 10

Nurtuje mnie jedna kwestia. Czyje dzieci zostały zabite w ostatniej scenie? Są to chłopcy Ragnara?
Wydawali mi się zdecydowanie za duzi niż pokazani jego synowie, a Horik miał w końcu tylko córki

ocenił(a) serial na 7
neisi

Podpinam się też nie wiedziałem i nie wiem wciąż bo miało miejsce dziwne ujęcie, a w dodatku w specyficznym chaosie.

ocenił(a) serial na 6
neisi

Synowie Ragnara to na pewno nie byli, bo każdy jeden to postać historyczna która potem czegoś dokonała. xD

ocenił(a) serial na 6
seprioth

PS. W scenie w której Horik przedstawiał rodzinę widać, że stoi tam co najmniej dwóch chłopców.

ocenił(a) serial na 10
neisi

To były oczywiście dzieci Horika...

ocenił(a) serial na 10
neisi

No dobra w opowieściach Regnar nie był nigdy królem a sądząc po ostatniej scenie, kiedy trzyma narzutę Horika i miecz królów, dają do myślenia, że został jednak królem zabijając Horika ?? Co o tym sądzicie ?

ocenił(a) serial na 10
neisi

Nie wiem jak oglądaliście, to były dzieci króla Egberta.

ocenił(a) serial na 10
Chomone

Egberta czy Horika, bo wydaje mi się, że Horika. Scena jak przedstawia żonę i swoje dzieci

ocenił(a) serial na 10
neisi

Inaczej mówiąc Twoje pytanie brzmi: czy dzieci zabite na rozkaz Ragnara to dzieci Ragnara?

ocenił(a) serial na 10
Chomone

Raczej nie, może w trakcie coś się stało, że też zginęły?!

ocenił(a) serial na 10
neisi

Nie zorientowałaś się jeszcze, że to był sarkazm i @Chromone robi sobie z ciebie jaja?;)

ocenił(a) serial na 10
Dadelog

Naprawde jest się z czego śmiać

ocenił(a) serial na 10
neisi

Mnie to akurat zbytnio nie rozśmieszyło, więc nie musisz się na mnie od razu obrażać...

ocenił(a) serial na 10
Dadelog

Ten komentarz akurat nie był do Ciebie :)

ocenił(a) serial na 10
neisi

To dobrze, bo akurat mój komentarz daleki był od sarkazmu;)

Pzdr:)

ocenił(a) serial na 9
neisi

Cala rodzina Horika. Przezyl tylko Erlendur co ma sie okazac duzym bledem Ragnara.
Ocalale dziewczyny to sluzace.

ocenił(a) serial na 9
realdonjon

Dlaczego uważasz ze błąd iż go nie zabił. Tego nie pokazali co się z nim stało w ostateczności. Losy i koniec Ragnara są znane u on nic do tego nie ma.

ocenił(a) serial na 9
marcin1488

Koniec jest znany ale to nie znaczy ze Erlendur nie moze mu pograc na nosie a moze nawet sie do tego konca przyczynic. Ze to bedzie blad powiedzial Hirst po zakonczeniu serii.

ocenił(a) serial na 6
neisi

Ciekawe kto zabiła te dzieci Horika... kto się podjął ich masakry.

ocenił(a) serial na 10
Lunasol

W dzisiejszych czasach ludzie chyba muszą mieć wszystko podane na tacy. Czego nie zobaczą, to się nie domyślą. Zrobił to jeden z wojowników, który wparował z Laghertą do domku rodziny Horika.

ocenił(a) serial na 6
mikems22

Jak tak ci ciężko to bez łaski. nie musiałes tego pisać ktos bardziej uprzejmy by mi odpowiedział albo podyskutował o tym ze mną że nie łatwo jest zmasakrować dzieci i dla tego twórcy serialu wysługują się mało znaczącymi postaciami, bo kto wyobraża sobie Lagherte zażynającą dziecko bo o to mi chodziło o dyskusje a nie o podawanie na tacy.

ocenił(a) serial na 10
mikems22

"W dzisiejszych czasach ludzie chyba muszą mieć wszystko podane na tacy. Czego nie zobaczą, to się nie domyślą" No tak, i inna sprawa: widzowie oceniają zachowania/obyczaje bohaterów przez pryzmat mentalności człowieka XXI wieku, stąd zdziwienie że np. Athlestan czy wikingowie są tak przejęci rolą Bogów, a przecież nikt (współcześnie) tak tego poważnie nie traktuje.

ocenił(a) serial na 8
Chomone

jeżeli chodzi o przejęcie rolą Boga czy wg ludów pierwotnych bogów to mów za siebie