PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659055}

Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 179 tys. ocen
8,4 10 1 179337
6,5 20 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

Polecam w 100%.

ocenił(a) serial na 10

Serial jest świetny, ma swój własny, oryginalny klimat, bardzo dobrze dobrani aktorzy. No i i przede
wszystkim ma moc(tłuką się po męsku). Dla mnie jeden z najlepszych seriali jakie widziałem.

ocenił(a) serial na 10
white1988

Dokładnie, bardzo mocno wciąga ten serial. Już nie mogę się doczekać drugiego sezonu, po zwiastunie widać że będzie się działo.
Muzyka z filmu też zarąbista, można jej słuchać godzinami :)

Jak dla mnie to przebił serial "Gra o Tron"

użytkownik usunięty
white1988

Mi brakuje do ideału krwi, walki przez to są trochę plastikowe. Owszem czasem jakieś kropelki śmigną, ale wtedy to już lepiej aby w ogóle jej nie było... Chciałbym chociaż takiej dawki brutalności jak w Braveheart czy w Grze o Tron. I nie neguję tego co napisałeś, walki mają moc, ale mogłyby mieć jeszcze większą, gdyby raz na jakiś czas potoczyła się po polu bitwy jakaś ścięta głowa ;)

Ale serial miazga, jak ktoś zagrywał się w Rune czy Skyrim to będzie zbierał szczękę z podłogi.

Też uważam że trochę mu brakuje do Gry o Tron, ale bardzo fajny klimat. Podoba mi się sposób pokazywania emocji bohaterów podczas walki- ta ich dzikość i radość bijąca z oczu ;p

ocenił(a) serial na 10

Rozumiem o co chodzi i mi by też nie przeszkadzało jakby dodali trochę krwawej "siekanki", ale myślę że twórcy po prostu nie chcieli zrazić widzów, a raczej zdobyć większe ich grono(część jednak nie lubi gdy jest za brutalnie). Z drugiej strony jakby nie mówić już o samej krwi to mimo wszystko jest w serialu trochę scen bez szczypania się(np. wielebni braciszkowie z Anglii ). Także myślę, że jest to wszystko w miarę wyważone i dzięki temu znośne dla obydwu stron odbiorców. A tak poza tym, to chyba zacznę brodę nosić;)

ocenił(a) serial na 10
white1988

A ja popieram 2 pierwsze wpisy, film genialny, ma klimat, jak dla mnie to bije grę o tron na głowę, coś się konkretnie dzieje a nie "fenomen" filmu oparty na pieprzeniu w różnych tego słowa znaczeniach.