PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659055}

Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 179 tys. ocen
8,4 10 1 179370
6,5 20 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

Promo 9 odcinka

ocenił(a) serial na 10

Czy Rollo zginie?! Wyglądało jakby mieli mu uciąć głowe!

użytkownik usunięty
wodzu666

Rollo według historii zbałamuci księżniczkę a nie zginie

ocenił(a) serial na 10

W historii Ivar bez kości jest wojownikiem, a tu jest dzieckiem bez nóg...

użytkownik usunięty
wodzu666

on ma nogi

użytkownik usunięty

będą go nosić na tarczy jak wodza Galów

ocenił(a) serial na 10

nie wiem skąd masz takie info?

użytkownik usunięty
wodzu666

No, w sagach tak jest. I będzie strzelał z łuku.

ocenił(a) serial na 10

szczerze to ja tylko na Wikipedii czytałem:) możesz podać link?

użytkownik usunięty
wodzu666

To chyba jest ktoś inny? Może Kalf? Ktoś może po tatuażach odróżni? Ale fakt, Ragnar zapłakany po egzekucji. Najwyraźniej szturm nocny został odparty i Francuzi wzięli jeńców.

ocenił(a) serial na 10

Ja stawiam na Rollo, po fryzurze. Ale możliwe ,że do egzekucji nie dojdzie, bo serial za dużo by stracił. Bo stracił Flokiego,co prawda żyje ale zachowuje się jak chory umysłowo.

ocenił(a) serial na 9
wodzu666

Hehe, oczywiście wcześniej był normalny :D

ocenił(a) serial na 10
rafalniemiec712

No do końca nie:D Ale był jakoś tak fajniej zakręcony, przez to go polubiłem, a teraz zachowuje się bezsensu

ocenił(a) serial na 7
rafalniemiec712

Właśnie :) szalony człowiek nie może oszaleć. Ale w tym odc lekko mnie denerwował, co jest dziwne , bo to mój ulubiony bohater (wcześniej nie mogłam się zdecydować, czy bardziej lubię Flokiego czy Athlego, no ale Floki wykończył konkurencję).

ocenił(a) serial na 10
LadyLannister

Ale był szalony pozytywnie, a teraz taki jakiś przyje*any:D

ocenił(a) serial na 10
LadyLannister

Po tym co powiedział do siebie Ragnar w ostatnim odcinku, to chyba niedługo będziesz musiała sobie poszukać nowego ulubieńca ;) Szkoda mi Flokiego, bo sam lubię tę postać, która uważam, że wnosi sporo kolorytu do serialu ;)
Wciąż mam jednak cichą nadzieję, że w najgorszym wypadku czeka go wygnanie, a nie śmierć :)

ocenił(a) serial na 10

Po dziarach stwierdzam, że to nie Rollo.

ocenił(a) serial na 10
Loney94

Miejmy nadzieje

użytkownik usunięty
wodzu666

Rollo ma tatuaże na całych plecach i krótkie włosy, a ten ścinany włosy długie i tatuaż tylko z jednej strony.

użytkownik usunięty
wodzu666

Na chwilę obecną znaczenie Rolla wzrosło: Ragnar ledwie zipie, Bjorn w nielepszym stanie. Flokiego obciąża odpowiedzialność za fiasko poprzedniego ataku z wody, a Kalf i Lagertha nie popisali się przy ataku na bramę. Poza tym zainteresowani są sami sobą. Tymczasem Rollon aż pali się do kolejnego szturmu (cel-księżniczka). Zygfryd też nie dowodził, więc nie skompromitował się. CZyżby ta dwójka miała dowodzić następnym atakiem? Jeżeli podczas niego Rollo dostanie się do niewoli, księżniczka będzie miała okazję ułaskawić narzeczonego :) . Swoją drogą w jednej z sag, przed ścięciem pewien wiking trzymany za włosy tak mocno szarpnął się, że topór zamiast uciąć mu głowę, obciął ręce trzymającego. To byłby fajny motyw tu w filmie :) .

użytkownik usunięty

Faktycznie obcięli ręce :) . Wiedziałem, że to jest zbyt ciekawy wątek, aby go pominąć!

ocenił(a) serial na 9
wodzu666

Ten koleś pod toporem to tak na 99% Rollo. Pewnie go Gizla oszczędzi, bo tam na murze ubodła ją strzała Amora. No i Rolla czeka ponoć świetlana przyszłość. A Ragnar nie jest zapłakany, tylko mokry, jakby wylazł z wody. Ecbert wrócił, no i dobrze, trochę nudno bez niego. Nie wspominając już o pewnym duchu, do którego Ragnar krzyczy "Don't abandon me!".

ocenił(a) serial na 9
Kocham_Skippera

Najnowszy zwiastun do 9 odcinka https://www.youtube.com/watch?v=afEG0rM2Sz0 . Widać więcej. Wyprowadźcie mnie z błędu. Jest scena, w której Ragnar ma zwidy i widzi najpierw Athelstana, później Jezusa no i Odyn też się gdzieś tam przewija? Niezłe niespodzianki szykują scenarzyści. Ragnar wściekł się nie na żarty.

użytkownik usunięty
rafalniemiec712

Czy ja dobrze widzę, że straż paryska przy bramie jest zaatakowana od tytułu? Czyżby WIkingowie mieli zamiar podpłynąć do mostu wpław, wspiąć się po nim jak nindża?