Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 181 tys. ocen
8,4 10 1 180695
6,9 17 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

S.01E08 ofiara

ocenił(a) serial na 10

Co sądzicie o końcówce 8 odcinka? Mnie wgniótł w ziemię. Tak hipnotyzujących 10 minut w serialu chyba jeszcze nie widziałam.

Emi22

Wikingowie i ich zachowanie... Bez zmrużenia oka (nawet dzieci) mogą patrzeć, jak podrzyna się gardło przyjacielowi, nie wspominając już o biednych zwierzętach. Rozumiem - silnie zakorzeniona wiara w bogów, strach przed ich gniewem etc. Tak więc, mnie końcówka również wgniotła w ziemię i zrobiła niemałe wrażenie, ale... moje odczucia są raczej negatywne.

ocenił(a) serial na 10
Emi22

Uważam, że cały ten odcinek był niezwykle klimatyczny, w bardzo ciekawy sposób pokazujący zwyczaje i wierzenia wikingów...

Emi22

Gra o tron 1 sezon

SPOJLER

ścięcie Neda Starka - ta scena poryła mi banie o wiele bardziej niż końcówka 8 odcinka wikingów:) I nie chodzi mi tylko i wyłącznie o samo ścięcie głowy- cała akcja, budowanie napięcia i oczywiście myśli w głowie "nie zetną go- przecież to główna postać (wtedy nie czytałem jeszcze książek)" i nagle ciach, po sprawie a ja miałem większe ciary niż przy wyjeździe 6 tysięcy Rohirrimów pod Minas Tirith