Wie ktoś może co się stało z Lektorem w najnowszym odcinku? Czy to tak już na stałe? Czy tylko jednokrotny wybryk?
Osobiście byłem dość przywiązany do lektora, który udzielał głosu we wszystkich wcześniejszych odcinkach.
Mam nadzieję, że wróci stary lektor bo ten jakoś utrudniał oglądanie. I styl tłumaczenia był jak by inny.
Również mam taką nadzieję. ;) Ale nie napawa to wszystko optymizmem... Nie dość, że poziom serialu poleciał na dno to jeszcze ten nowy lektor. Jeśli dalej ma tak być, to może niech skończą już na 5 sezonie, żeby nie psuć zupełnie całokształtu.
Tak już było na history od drugiej połowy sezonu czwartego. Ten obecny czytał max dwa odcinki, a potem wracał stary.
No właśnie patrzę, że rzeczywiście ten niezbyt udany lektor występował w S04E14-S04E16. Oglądałem je z napisami kiedyś, stąd nie wiedziałem.
Mam nadzieję, że tutaj podobnie wróci stary lektor jak najszybciej. Chyba, że już nie mógł czytać tego nudzenia i zrezygnował. :P
haha a myślałam że tylko ja jestem taka wrażliwa na zmiany. Po minucie odcinka stwierdziłam że to nie ma sensu i znalazłam w necie z napisami. O wiele inna jakość oglądania, ten lektor był beznadziejny, bez porównania z tym co zwykle, zagłuszał całkiem aktorów, a ja muszę słyszeć oryginał
No ja właśnie też cenię sobie te oryginalne głosy bohaterów, ale jakoś już przywykłem do lektora. ;) Napisy super sprawa i dawniej gdy lektor nie był tak szybko jak teraz to oglądałem z napisami. Ale jednak większą przyjemność daje mi oglądanie z lektorem i skupianie się na obrazie. ;)