PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659055}

Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 179 tys. ocen
8,4 10 1 179337
6,5 20 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

S05E16 - Lektor?

użytkownik usunięty

Wie ktoś może co się stało z Lektorem w najnowszym odcinku? Czy to tak już na stałe? Czy tylko jednokrotny wybryk?

Osobiście byłem dość przywiązany do lektora, który udzielał głosu we wszystkich wcześniejszych odcinkach.

ocenił(a) serial na 9

Mam nadzieję, że wróci stary lektor bo ten jakoś utrudniał oglądanie. I styl tłumaczenia był jak by inny.

użytkownik usunięty
ronald_de_foe

Również mam taką nadzieję. ;) Ale nie napawa to wszystko optymizmem... Nie dość, że poziom serialu poleciał na dno to jeszcze ten nowy lektor. Jeśli dalej ma tak być, to może niech skończą już na 5 sezonie, żeby nie psuć zupełnie całokształtu.

ocenił(a) serial na 7

Tak już było na history od drugiej połowy sezonu czwartego. Ten obecny czytał max dwa odcinki, a potem wracał stary.

użytkownik usunięty
Joel2

No właśnie patrzę, że rzeczywiście ten niezbyt udany lektor występował w S04E14-S04E16. Oglądałem je z napisami kiedyś, stąd nie wiedziałem.

Mam nadzieję, że tutaj podobnie wróci stary lektor jak najszybciej. Chyba, że już nie mógł czytać tego nudzenia i zrezygnował. :P

ocenił(a) serial na 7

haha a myślałam że tylko ja jestem taka wrażliwa na zmiany. Po minucie odcinka stwierdziłam że to nie ma sensu i znalazłam w necie z napisami. O wiele inna jakość oglądania, ten lektor był beznadziejny, bez porównania z tym co zwykle, zagłuszał całkiem aktorów, a ja muszę słyszeć oryginał

użytkownik usunięty
inkawa

No ja właśnie też cenię sobie te oryginalne głosy bohaterów, ale jakoś już przywykłem do lektora. ;) Napisy super sprawa i dawniej gdy lektor nie był tak szybko jak teraz to oglądałem z napisami. Ale jednak większą przyjemność daje mi oglądanie z lektorem i skupianie się na obrazie. ;)

ocenił(a) serial na 7

też tak wolę, ale właśnie pod warunkiem że lektor mnie nie drażni i w tle wyraźnie słychać oryginalne dźwięki