PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659055}

Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 179 tys. ocen
8,4 10 1 179343
6,5 20 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

Serial "Norsemen"

ocenił(a) serial na 10

Polecam fanom "Wikingów", komediowy serial z czarnym humorem, momentami prostackim, momentami wysokich lotów, świetna rzecz.

ocenił(a) serial na 10
Chomone

Oglądałem niedawno i faktycznie nieźle się ubawiłem. Mimo że skandynawski humor jest dość specyficzny, ale fajnie się to oglądało. Świetna była scena pogrzebu brata Orma, czy jak właśnie Orm niemal nie utonął podczas swojej wyprawy. Mam nadzieję, że zrobią 2 sezon :)

ocenił(a) serial na 10
Spooky82

Serial klimatem chociaż trochę dorównuje Vikings ?

ocenił(a) serial na 10
bizzi247

I to jest ciekawa kwestia :) Widać, że twórcy Norsemen dysponowali skromnym budżetem, ale pod całą tą humorystyczną otoczką, przemycono trochę faktów na temat wierzeń i kultury wikingów. Jeżeli chodzi o podobieństwa do Vikings, to pojawiające się utwory (uwielbianego przeze mnie) zespołu Wardruna, którego piosenki były również wykorzystane w Wikingach. Są ciekawe stroje, niezła scenografia i całość wygląda całkiem spoko. Jednak są to 2 różne klimaty - Vikings poważny, Norsemen szalony, komediowy i "bardzo skromny" jeżeli chodzi o widowiskowość.

ocenił(a) serial na 10
Spooky82

Okej , dzięki za odpowiedź chyba sprawdzę ten serial

ocenił(a) serial na 10
Spooky82

Skromny owszem, ale przecież w temacie kostiumów i stylizacji - trzyma poziom, np. Frøya i pod względem stroju i urody pasowałaby do Vikings na 100%

ocenił(a) serial na 10
Chomone

Dokładnie to napisałem w moim powyższym poście - że są ciekawe stroje i scenografia :)
Pozdrawiam