Wikingowie

Vikings
2013 - 2020
8,4 181 tys. ocen
8,4 10 1 180708
6,9 17 krytyków
Wikingowie
powrót do forum serialu Wikingowie

Totalna głupota

ocenił(a) serial na 7

Jak można było wymyślić taką głupotę, że Ragnar idzie sobie do Eckbertha, po to tylko żeby powiedzieć mu, żeby zabił go król Aella (wiem,że tak według legendy było, ale tu jest akurat głupota), przecież to jest kompletnie bez sensu, i co teraz przez następny sezon będzie o bezsensownej zemście synów Ragnara na królu Aelli, któremu Ragnar sam dał się zabić, to mogli chociaż na początku zrobić z króla Aelli głównego antagonistę

ocenił(a) serial na 10
peterock

Głupota? Przecież to celowe działanie Ragnara.

ocenił(a) serial na 9
peterock

Król Aella był głównym antagonistą dopóki nie poznaliśmy Eckberta. I świetnie, że nim nie jest, bo Eckbert jest grany przez znacznie lepszego aktora i lubię tą postać. Jestem ciekawy czy Eckbert zdaje sobie sprawę że dogadując się z Ragnarem sprowadzi również na siebie ostrze topora. W ostatniej scenie wyglądał na przerażonego, kto wie co sobie myślał.
Ragnar realizuje swój plan na pomszczenie wioski w Anglii i jak na razie idzie mu świetnie, wręcz lepiej niż pewnie się spodziewał po przywitaniu na zamku :) Myślę że już dawno pogodził się ze śmiercią, a urwana lina przy próbie powieszenia ma być znakiem od Odyna. Tak to widzę.

ocenił(a) serial na 10
Goliatwielki

Myślę podobnie. Lina się urwała, bo Odyn dał znak, że Ragnar ma jeszcze coś do zrobienia - żeby zdobyć przepustkę do Valhalli. Sceny z udziałem Eckberta i Ragnara (we wszystkich sezonach) należą do jednych z moich ulubionych. Ragnar postawił Eckberta przed faktem dokonanym. Poddani angielskiego króla widzieli jak Ragnar został pojmany, będą się domagać jego śmierci, więc jest ona nieunikniona. Jako że Eckbert nie chce tego zrobić, bo mimo wszystko wg mnie się lubią i szanują (bo są tacy sami). Przekaże go więc Aelli.