Co teraz dzieje się na Islandii?? O co tam chodzi?? Przecież z tego co pamiętam to byli tam tylko Kejtlii czy jak mu tam i jego rodzina..a teraz gdy wrócił z Ubbe nagle tam wioska tętni życiem....skąd ci ludzie? Ten gościu siwy gościu skąd się wziął?? To Oddyn? Nie rozumiem totalnie tego co tam się teraz dzieje...
Wydaje mi się że jak Floki sprowadził osadników to było ich więcej niż dwie rodziny, może 4 albo 5 jednak konflikt skupił się na dwóch rodzinach więc naturalnie inne odeszły na dalszy plan. Jeżeli sie się myle to prosze mnie poprawić oczywiście. Kiedy Płaskonosy sprowadza Ubbe jest z nimi sporo ludzi więc możliwe że ta tętniąca życiem osada to również nowoprzybyli. Kjetill mógł również regularnie sprowadzać nowych osadników zanim znalazł go Bjorn czy ktoś tam inny.
Co tam sie dzieje to też nie wiem XD Wiemy tylko tyle że Kjetill chce zostać królem Islandii a co do tego siwego to Odyn to raczej nie jest, ani Athelstan. To zwykły oszust kradnący tożsamość. Jeżeli to któryś z bogów stawiałabym na Lokiego.
Mnie zastanawia o co chodzi z Gunhild i jej złotymi łzami :D
W którymś odcinku, chyba z pierwszej połowy sezonu Kjetill mówił do któregoś z braci, że kolonia się rozwinęła i przybyło nowych osadników.