Nic w tym serialu mi się nie podoba-od głównych bohaterów po dosłownie wszystko,jest dla mnie nudny i oklepany-to poprostu gdzieś już było,w sumie nie ma tu prawie żadnych intryg.Ci wikingowie nie wyglądają na... wikingów.Najważniejsze - najobrzydliwsze i wulgarne jest to jak twórcy podeszli do chrzescijaństwa - główni bohaterowie obrażają naszą religie,ten Floki co zrobił z księdzem i z krzyżem-masakra.Potem tylko czekałem aby ktos Go zabił bo koleś jest tak wstrętny i głupi że szok ale po 1 sezonie Go nikt nie ukrucił o głowe to nie oglądam 2 bo mam juz dośc.bleeeeee
no wiem że tak podchodzili ale mi chodzi o twórców serialu -nie powinni aż tak to okazywac...to tylko moje zdanie...
No nie dam rady tego oglądac widac.Jeden sezon obejrzałem w dwa dni,może za szybko.Ogólnie mam troche czasu ostatnio i obejrzałem pare seriali DETEKTYW,WIKINGOWIE- sezon 1 i KLONDIKE.Dobry jest DETEKTYW na początku troche nudny potem daje rade od 4 odcinka i bardzo dobra obsada.KLONDIKE to nieporozumienie ,obejrzałem 2 odcinki i dalej nie oglądam-nuda .I jeszcze- GRA O TRON jest najlepszy z ostatnich seriali mimo że mówią że to telenowela i takie tam ale wciąga.
Nie przeszkadzają ci gwałty na dzieciach w Detektywie, gwałty, morderstwa, otrucia w Grze o Tron, a obraża cie niefajne traktowanie chrześcijaństwa w Vikings? :D
Nic Ci się nie podoba a pomimo tego obejrzałeś cały sezon pierwszy w przeciągu dwóch dni? Gdzie tu logika? Jeśli nie posiadasz solidnej argumentacji do swoich pseudo opinii lepiej będzie gdy zachowasz swoje zdanie dla siebie bo nie ma w tych słowach ani kszty rozumnego pojmowania. Piszesz że serial jest nudny i oklepany?! Wow..albo jesteś ślepcem albo otwierasz usta aby je przewietrzyć. Intrygi są tu nurtem przewodnim bo na przełomie 1go i 2go sezonu wszstko się zmienia jak w kalejdoskopie. Walki i podboje są dal Ciebie nudne i oklepane....przerzuć się na romansidła ,bo tam zapewne jest akcja i zaskoczenie??? A jak Twoim zdaniem wyglądają wikingowie o znawco wszechstronny i wszystko wiedzący? Widzę że ogółem masz słomiany zapał skoro zaczynasz któryś z kolei serial i odpuszczasz po dwóch odcinkach,zawodowiec i krytykant na miarę podstawówki.
ale mam pojechane.Smiac mi się chce z tego co tu piszesz hehe "intrygi są tu nurtem (i to jeszcze) przewodnim..."- chyba w każdym serialu są intrygi,chyba na tym polega serial aby coś się działo w tym nic się nie dzieje prócz tego co widziałem w innych filmach lub serialach -to już wszystko było dalej "wszystko się zmienia jak w kalejdoskopie" - co się zmienia bo nie widziałem,chyba przespałem tą akcje,hehe dobre dalej "walki i podboje..."jakie walki????? wyszło paru statystów na plaże np.i kijkami się pobawili,potem te kolejne niby "walki"-to samo,wyleciało góra 60 osób ...to mają byc sceny bitewne? WRACAM DO TYCH "INTRYG które są tu nurtem" od początku wiedziałem że brat brata zdradzi przecież to już było nie raz w kinie.WIKINGOWIE? zapytaj KIRKA DAUGLASA bo jeszcze żyje jak powinni wyglądac wikingowie hehe.Jakie tu masz argumentacje? no jakie? Ja to poprostu wyraziłem tutaj swoje zdanie bo jest mi wolno Twoje jest takie że Ty chyba obejrzałeś człowieczku malej wiedzy mało filmów historycznych- za mało jak dla mnie.Bronisz coś co za lat pare nikt nie będzie wspominał tego serialku,ogólnie szkoda słów już dalej poświęcac na tego zwyklego serialu klasy B.
Nie ośmieszaj się ,Twoja niewiedza robi to za Ciebie. Jedyne czego bronię to moje zdanie a poprzednia wypowiedz miała na celu uświadomić Ci jakie brednie prawisz.Zaprzeczasz sam sobie i nadal brniesz w tej głupocie upubliczniając te wypociny.Nie zarzucaj mi braku wiedzy bo w tej kwestii akurat mi jej nie brakuje. Chcesz podyskutować o kulturze i relig ii nordyckiej? Zapraszam i nie zgrywaj mi tu znawcy wielkiego.Argumentacje na co? Mówisz o pomysłach scenarzystów i producentów na formę ujęć,bo wyrażasz się bez łądu i składu.Ahhhhh...bo dziecko chciało aby wikingowie posiadali rogi przy hełmach? Polecam zatem -Jak wytresować smoka....z pewnością taka forma Cię zadowoli^^ Widzisz,odsyłasz mnie do starszyzny co jest dowodem jedynie na to iż Twa 'wiedza' opiera się NIE na źródłach a na obejrzanym filmie z przed lat.Brawo! Mam Ci wyposzczególnić zdarzenia jakie ulegają diametralnym zmianom pod wpływem każdego kolejnego odcinka? ...bo odnoszę wrażenie że oglądaliśmy całkiem inny serial. Okey,zatem poleć mi proszę dwa seriale w któych jest dokładnie wszystko tak samo (według Ciebie) .z pewnością się z nimi zapoznam. Żenujący jesteś ze swoją postawą,
„jest dla mnie nudny i oklepany-to poprostu gdzieś już było”
Napisz jeszcze gdzie? Bo jak na razie to Twoje refleksje są nudne i oklepane. Pokaż mi więcej takich seriali, chętnie skorzystam. To, że nie kręcą Cię seriale historyczne..,. No coż, jedni lubią stokrotki, inni gotyk...
Klondike nijak ma się do Wikingów, tak samo Detektyw. Jedyna tematyka która je łączy to morderstwa na różna sposoby. Każdy z nich dzieje się w innych czasach., pokazuje w inny sposób ówczesną rzeczywistość. To, że "ludzie północy" w X wieku mieli inny punkt postrzegania świata i religii nie oznacza, że naskakuje na wiarę...
Mówisz, że "nudny i oklepany" Gdzie wg Ciebie zostało to już przedstawione w taki sposób, że jest oklepane ?
Nie przejmuj się tym, jest pewnie wiele seriali odpowiednich dla Ciebie. Nie wsystko wszystkim musi się podobać, nie wszystko muszą zrozumiec. Co więcej, nawet jeśli rozumieją, nadal nie muszą lubić. Pamiętam spór z kimś, kto uważał Pasję wg. Świętego Mateusza Bacha za nudną i przegadaną :) :) :)
Dla mnie to znakomity serial i z niecierpliwością czekam na 3 sezon. Na początku myślałem że drugi jest gorszy od pierwszego, ale potem tak pojechali... Ciekawe, jak rozwinie się w następnym.
No pewnie , że są super seriale dla niego. Np. Scooby doo czy Smerfy. Ewentualnie Shrek. To jego poziom.
Gościu mam pytanie. W Twoim Nicku JAR_5 ta piątka oznacza Twój wiek? Myślę ,że tak bo wypowiedzi, błędy i wiedza są na tym poziomie. W sumie nieźle jak na pięciolatka. Co za tragedia!
No to polecam "Borgias"... Kazirodczy stosunek papieskich dzieci, czy motyw papieża-dziwkarza (oba zgodne z prawda historyczna) na pewno Cię ukoi...
Niestety historycznych seriali "ku podniesieniu chrześcijańskich serc", np. o wyprawach krzyżowych czy świętej inkwizycji jeszcze nikt nie wyprodukował.