Przymierzam się długi okres czasu żeby to zobaczyć ale jakoś nie jestem do końca przekonana, wartyo to oglądać ? Jak wam sie podoba ten serial ? Może ktoś z was też nie mógł się długo za ten serial zabrać ? ;p
Ja zaczalem ogladac "Upadek Krolestwa" i byla przerwa, bo skonczyl sie sezon 1, w tym czasie zdecydowalem sie na ogladniecie "Wikingowie" na dzien dzisiejszy ogladnalem wszystkie odcinki i mega warto. Ciezko odejsc od TV... ogladniesz 3 odcinki, moze 4 i gwarantuje, ze sie wciagniesz o ile lubisz tematyke. Duzo bitew, sporow, grabiezy, seksu. Wartosci takie jak honor, przyjazn, lojalnosc, milosc sa ukazane zarowno dwulicowosc, rzadza wladzy, pazernosc, zdrady itp.
Dzięki , dzięki twojej wypowiedzi mam ochote się za to jednak zabrać, czuje,że będzie warto
NIE WARTO oglądać...
kiedyś było warto rozmawiać a forum, z takimi co coś czytali o Wikingach...
--------------------
LISTA 30 najnowszych wątków/"tematów"/dyskusji na jednej stronie
http://www.filmweb.pl/serial/Wikingowie-2013-659055/discussion?plusMinus=false
Ja osobiście Ci powiem ze mam mieszane uczucia. Momentami ten serial jest dobry, większość jest znośna, ale są i sceny wręcz nudne/słabe. Na dokładkę - w wielu miejscach jest niedopracowany - zwłaszcza w zakresie tego co robią ludzie w tle - mnie to kuje w oczy jak oglądam. Na dodatek - ostatnie odcinki są.... niesatysfakcjonujące jako ostatnia porcja która powinna być wisienką na torcie. Obejrzałem całość, zaczynając jakoś we wrześniu (nie lubię czekać na odcinki - tak jak czekam na GoT... :D )
Ale każdy jest inny i odbiera wszystko inaczej, może Ci się spodoba. Kilka wątków jest bardzo fajnych i należycie dopracowanych.
Zacznij a nie pożałujesz. Serial jest mega. Mój znajomy też miał wątpliwości, ale gdy zaczął, to jednego dnia od razu obejrzał sześć odcinków. "Wikingowie" są jak narkotyk. Gwarantuję :)
Miałam podobnie, długo się do niego zbierałam, ale teraz po kilku sezonach, nie żałuje. Serial moim zdaniem, od strony technicznej zrobiono po mistrzowsku, piękne zdjęcia, kostiumy, charakteryzacja, wyśmienity montaż, który dodaje klimatu, smaczkiem może być to, że język przez nich używany, jest uboższy od tego, który mamy tutaj :) Jeśli idzie o rys historyczny, to wymieszano kilka wątków, stworzone, nowe historie, wzorujących się na tym co było. Serial godny polecenia ;) ps. pierwsze dwa sezony rewelacja :) ten który będzie teraz wygląda jeszcze lepiej :)