PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=91538}

Will i Grace

Will & Grace
1998 - 2020
7,5 2,6 tys. ocen
7,5 10 1 2625
5,0 2 krytyków
Will i Grace
powrót do forum serialu Will i Grace

kocham kocham kooocham ten serial. chyba jedyny który zawsze mnie śmieszy, mogłabym go oglądać bez końca i nigdy by mnie nie znudził. ALE-> jedno jedyne zastrzeżenie i poniekąd trochę zawód. konkretnie mówiąc, zakończenie. to straszne, ale ono mi się po prostu NIE PODOBA. to jest niemożliwe, żeby Will i Grace pokłócili się tak poważnie i na tak długo całkowicie zerwali ze sobą kontakt. przecież zatęskniliby za sobą już następnego dnia. podobnie jak było w 5 (a może 4? no mniej istotne)sezonie, po odcinku "kłótnia". rozumiem, że twórcy musieli JAKOŚ zakończyć, ale dlaczego byle jak?? po co ten motyw ze ślubem ich dzieci?? bo to już przesadzone jak z babcinej grządki. nie pasuje do wszystkiego co było wcześniej i burzy tę wyidealizowaną wizję przyjaźni.
czy nie lepiej byłoby zakończyć, że Will i Vince, Grace i Leo, Jack i Karen;) [moi ulubieńcy], no i ewentualnie małe dzieci pierwszych 2 par?...

użytkownik usunięty
20th_century_girl

Zgadzam się z Tobą co do słowa, jeśli chodzi o finał "Willa i Grace". Tak dobry serial (również go po prostu kocham!) zasłużył na lepsze zakończenie. Kto niby uwierzy w to, że tacy przyjaciele jak Will i Grace nie zamienili ze sobą słowa przez 20 lat? Nikt! Większość widzów była zawiedziona tym zakończeniem, nie tylko my. Chciałbym, żeby kiedyś nakręcili film z serii: Spotkanie po latach (tak jak było np. z "Dynastią), w którym pokazano by dalsze losy naszych ulubionych bohaterów, a cały finał okazał się tylko snem którejś postaci. Przynajmniej ja te całe "20 lat później" traktuję jako sen - co by było, gdyby. Tak w ogóle to szkoda, że miał "tylko" 8 sezonów (wiem, że niektóre seriale mogą tylko pomarzyć o takiej liczbie. Pozdrawiam fankę!

20th_century_girl

jak najbardziej się zgadzam z przedmówcami, z początku nic a nic mi się nie podobało w finale. Potem obejrzałam kilka razy jeszcze, no dobrze - powiedzmy, że kilka rzeczy mi się spodobało (duet Jacka i Karen, przepiękne zakończenie z piosenką Queen - ryczałam jak głupia). Gdzieś na forum NBC przeczytałam ciekawą opinię: że Will i Grace byli przez te lata tak od siebie uzależnieni, że nie potrafiliby stworzyć normalnych związków, gdyby nadal przez te wszystkie lata się przyjaźnili. A ich dzieci złączyło przeznaczenie tak jak ich kiedyś, tylko, że oni sami nie mogli być ze sobą "jako para". Ja sama nie wiem co o tym sądzić. Nie wydaje mi się, żeby wytrzymali bez siebie 20 lat :/