PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=685442}

Wirus

The Strain
2014 - 2017
6,6 14 tys. ocen
6,6 10 1 14120
5,2 5 krytyków
Wirus
powrót do forum serialu Wirus

Pierwszy odcinek był bardzo długi, trwał ponad godzinę, przerwy reklamowe były dopiero w drugiej
połowie, typowa zagrywka. Dzisiejszy natomiast trwał jakieś 45 minut z dwoma przerwami
reklamowymi w odstępie 15 minut! Dlatego podjąłem decyzję, że nie będę się męczył i katował
późnym wieczorem, tylko najnormalniej nagram odcinek na dekoderze i odtworzę następnego dnia o
przyzwoitej porze, z możliwością przewijania przerw reklamowych. Polecam to innym osobom.

ocenił(a) serial na 7
hitman4334

i po pierwszej przerwie totalna nuda, na szczęście zaraz druga przerwa, ten odc bardzo słaby był

ocenił(a) serial na 7
michal055

Potem jest lepiej, kiedy pojawiają się na dłuższy czas ciekawsze postacie, a kiepskie wątki rodzinne odchodzą na bok.

ocenił(a) serial na 8
Dealric

Drugi odcinek bez reklam z napisami trwa 44 minuty. Więc jakoś źle pan to policzył. Z reklamami na foksie chyba 50 minut czy jakoś tak. Na FOX reklamy trwają po 3 minuty max więc nie przesadzajcie z tym, że nie da się wysiedzieć, to nie Polsat, ani TVN.

ocenił(a) serial na 7
barry4500

Nic nie liczyłem ;)

ocenił(a) serial na 8
Dealric

Ty nie, ale hitman pieprzy jakieś bzdury.

ocenił(a) serial na 7
barry4500

A tego nie wiem, bo jakoś oglądam w sieci. Niby Foxa mam, ale nie zapewnia dowolności daty obejrzenia, ani oryginalnej wersji ;)

W sumie 2 reklamy w odstępie 15 minut to nie jest jakieś zaskoczenie. Są zasady ograniczające maksymalną liczbę reklam na godzinę, oraz ilości bloków na godzinę, ale na ich rozłożenie chyba już nie.
No i jak na Polską tv 2 reklamy w 45 minutowym odcinku to nie ma tragedii.

ocenił(a) serial na 8
Dealric

Ja przez ciekawość najpierw oglądam w sieci po angielsku na bieżąco, dziś 9 odcinek obczaiłem, a na FOX potem sobie z lektorem powtarzam :)

Jeśli chodzi o datę, to potem w tygodniu zawsze każdego serialu puszczają powtórke, tylko o innej godzinie.

Co do reklam to mi to nie przeszkadza, bo na kanałach w stylu FOX, czy AXN te reklamy naprawde trwają tyle, że zdążysz iść się wysikać, a jak wrócisz to już się kończą. Dadzą ze dwie zapowiedzi innych serialów, ze dwie reklamy gum do rzucia i faktycznie się ten blok reklamowy zamyka w 3, max 4 minutach więc nie rozumiem ludzi, którzy na to narzekają. Gdyby te reklamy trwały 15 minut jak na innych stacjach to wtedy faktycznie to przeszkadza.

ocenił(a) serial na 7
barry4500

Ale wciąż lektor jest do dupy. Jeśli mogę obejrzeć coś w oryginalnej ścieżce, to tak robię.

Choć fakt faktem, nawet na innych kanałach nie ma 15 minutowych bloków ;) Nie ma, bo być nie może (jak wspominałem, ograniczenia prawne;)

ocenił(a) serial na 8
Dealric

W serialach może i nie. Ale władca pierścieni na TVN zamiast 3 godzin, trwa 5.

ocenił(a) serial na 7
barry4500

Może 4, ale nie 5 ;P

ocenił(a) serial na 7
barry4500

Może 4, ale nie 5 ;P

hitman4334

a nie lepiej oglądać na internecie, gdzie jest już dostępne aż 9 odcinków?

ocenił(a) serial na 8
jacob_filmweb

Zdradzisz mi gdzie? Obecnie nie mam dostępu do FOX, więc już sobie nie pooglądam w telewizji.

hitman4334

i i t v .i n f o /the-strain/
(pousuwaj spacje)
a tak na marginesie, to nie radzę oglądać dalej tego serialu. ja żałuje każdą minutę którą straciłem na tą słabizne. odcinki początkowe może wciągające, ale dalej jest żenada :)

ocenił(a) serial na 8
jacob_filmweb

Lubiłem podejście do zagadnienia od strony naukowej, ale gdy pojawiła się kwestia " te dranie nie lubią srebra " to trochę się skrzywiłem, co będzie dalej? Obrzucanie zarażonych czosnkiem? Trochę jeszcze powalczę z serialem w wolnych chwilach, jak mnie przestanie interesować to również zakończę przygodę z nim. Przykro to czytać, bo bardzo się napaliłem na Wirusa jeszcze przed premierą na FOX i odliczałem dni do pierwszego odc. No nic, tak czy inaczej dzięki za podzielenie się linkiem, pozdrawiam. :)

hitman4334

nie ma za co ;) i życzę cierpliwości do tego serialu :)