Pierwszy odcinek był bardzo długi, trwał ponad godzinę, przerwy reklamowe były dopiero w drugiej
połowie, typowa zagrywka. Dzisiejszy natomiast trwał jakieś 45 minut z dwoma przerwami
reklamowymi w odstępie 15 minut! Dlatego podjąłem decyzję, że nie będę się męczył i katował
późnym wieczorem, tylko najnormalniej nagram odcinek na dekoderze i odtworzę następnego dnia o
przyzwoitej porze, z możliwością przewijania przerw reklamowych. Polecam to innym osobom.
i po pierwszej przerwie totalna nuda, na szczęście zaraz druga przerwa, ten odc bardzo słaby był
Potem jest lepiej, kiedy pojawiają się na dłuższy czas ciekawsze postacie, a kiepskie wątki rodzinne odchodzą na bok.
Drugi odcinek bez reklam z napisami trwa 44 minuty. Więc jakoś źle pan to policzył. Z reklamami na foksie chyba 50 minut czy jakoś tak. Na FOX reklamy trwają po 3 minuty max więc nie przesadzajcie z tym, że nie da się wysiedzieć, to nie Polsat, ani TVN.
A tego nie wiem, bo jakoś oglądam w sieci. Niby Foxa mam, ale nie zapewnia dowolności daty obejrzenia, ani oryginalnej wersji ;)
W sumie 2 reklamy w odstępie 15 minut to nie jest jakieś zaskoczenie. Są zasady ograniczające maksymalną liczbę reklam na godzinę, oraz ilości bloków na godzinę, ale na ich rozłożenie chyba już nie.
No i jak na Polską tv 2 reklamy w 45 minutowym odcinku to nie ma tragedii.
Ja przez ciekawość najpierw oglądam w sieci po angielsku na bieżąco, dziś 9 odcinek obczaiłem, a na FOX potem sobie z lektorem powtarzam :)
Jeśli chodzi o datę, to potem w tygodniu zawsze każdego serialu puszczają powtórke, tylko o innej godzinie.
Co do reklam to mi to nie przeszkadza, bo na kanałach w stylu FOX, czy AXN te reklamy naprawde trwają tyle, że zdążysz iść się wysikać, a jak wrócisz to już się kończą. Dadzą ze dwie zapowiedzi innych serialów, ze dwie reklamy gum do rzucia i faktycznie się ten blok reklamowy zamyka w 3, max 4 minutach więc nie rozumiem ludzi, którzy na to narzekają. Gdyby te reklamy trwały 15 minut jak na innych stacjach to wtedy faktycznie to przeszkadza.
Ale wciąż lektor jest do dupy. Jeśli mogę obejrzeć coś w oryginalnej ścieżce, to tak robię.
Choć fakt faktem, nawet na innych kanałach nie ma 15 minutowych bloków ;) Nie ma, bo być nie może (jak wspominałem, ograniczenia prawne;)
W serialach może i nie. Ale władca pierścieni na TVN zamiast 3 godzin, trwa 5.
Zdradzisz mi gdzie? Obecnie nie mam dostępu do FOX, więc już sobie nie pooglądam w telewizji.
i i t v .i n f o /the-strain/
(pousuwaj spacje)
a tak na marginesie, to nie radzę oglądać dalej tego serialu. ja żałuje każdą minutę którą straciłem na tą słabizne. odcinki początkowe może wciągające, ale dalej jest żenada :)
Lubiłem podejście do zagadnienia od strony naukowej, ale gdy pojawiła się kwestia " te dranie nie lubią srebra " to trochę się skrzywiłem, co będzie dalej? Obrzucanie zarażonych czosnkiem? Trochę jeszcze powalczę z serialem w wolnych chwilach, jak mnie przestanie interesować to również zakończę przygodę z nim. Przykro to czytać, bo bardzo się napaliłem na Wirusa jeszcze przed premierą na FOX i odliczałem dni do pierwszego odc. No nic, tak czy inaczej dzięki za podzielenie się linkiem, pozdrawiam. :)