PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=685442}

Wirus

The Strain
2014 - 2017
6,6 14 tys. ocen
6,6 10 1 14117
5,2 5 krytyków
Wirus
powrót do forum serialu Wirus

Jak wiadomo Eichorst to wampir jednak nie taki jak inne, reszta jest pozbawiona ludzkich przymiotów
rządzi nimi tylko pragnienie a Eichorst ma wyższe cele. Właściwie zastanawiam się już od początku
co takiego ma w sobie Eichorst co pozwala się mu kontrolować pragnienie, jak to wyjaśnia książka?

thesocjal

Jest to strigoi z wolą, bo to ręka mistrza a nie bezmyślny ghoul. Wszystko zależy jak zostaną przemienieni

ocenił(a) serial na 8
Dawid_Sowinski

od tego JAK zostaną przemienieni czy od tego przez KOGO?

ocenił(a) serial na 6
Daroo_3

Generalnie nie ma większego znaczenie kto kogo dziabnął bo źródłem jest "starożytny", który kontroluje wszystkie pionki. Jednak faktem jest że strigoi, istotniejsi dla całej historii byli przemieniani osobiście przez "pradawnego". O ile się nie mylę istotny był także wiek (faza przemiany) i tak Eichorst jest 70-letnim wampirem, który kontroluje już głód, swoją siłę, szybkość - jego poczynania są bardziej przemyślane, nie instynktowne jak w przypadku nowo-narodzonych. Oczywiście wolna wola i osobowość to zasługa Mistrza, który postanowił wykorzystać pewne cechy jego charakteru i oddanie do swoich celów.

ocenił(a) serial na 8
Azazull

Aha, dzięki za wyjaśnienie. Książek nie czytałem, więc nie wiedziałem jak tam to dokładnie działa.
Rozumiem, że takich wampirów jak Eichoirst jest więcej (oprócz tych Buntowników co polują na newborny)?

Daroo_3

To nie są "Buntownicy". W książce jest wyjaśnione, ze istnieje 7 Mistrzów. 3 na Starym Kontynencie i 3 na Nowym Kontynencie + 1 Mistrz - Sardu,, którego poznaliśmy już w serialu. Działają zgodnie z określonymi zasadami (nie mieszają się do świata ludzi i pozostają w ukryciu) Jeden z Mistrzów - Sardu, zbuntował się i postanowił przejąc władzę nad światem (zawarł pakt z Eldritchem Palmerem w zamian obiecując mu nieśmiertelność. Milioner miał pomóc mu przedostać się z Europy do USA (wampir bez pomocy człowieka nie może przedostać się przez płynącą wodę). Specjalny oddział wampirów (zamaskowanych) próbuje opanować sytuację i powstrzymać Zbuntowanego Mistrza na rozkaz 6 pozostałych.

ocenił(a) serial na 8
begotago

Oooo to sumie lepsze niż moja teoria! :D
I jakby co nie mam żalu o spilery, bo ja lubie spoilery (tak wiem, jestem dziwny) :)

A czy jest dokladniejsza historia tych mistrzow?

ocenił(a) serial na 6
Daroo_3

Tak jak napisał begotago, ekipa ninja to "strażnicy" pozostałych starożytnych/pradawnych (tak określani są w wersji pisanej, Mistrzem nazwał się tylko jeden). Wiesz nie ma co zbytnio spoillować ale jak szkoda ci czasu na książki to historia jest także w wersji komiksowej (przynajmniej 2 pierwsze serie o ile dobrze pamiętam).

ocenił(a) serial na 8
Azazull

Ksiazki mam zamiar zakupic i przeczytac, ale mam jeszcze 9 innych w kolejce.
Ile w ogole jest tomow?
A spoilery mi nie przeszkadzaja ;)

ocenił(a) serial na 6
Daroo_3

Trylogia: The Strain, ...The Fall, ...The Night Eternal.
Historia ma wiele wskazówek o przyszłości/przeszłości bohaterów tylko trzeba uważnie ją czytać/oglądać, bo zauważyłem że wielu "nerwusów" zbyt szybko wydaje wyrok na serialu. Przykładowo zapamiętajcie skąd pochodzą dziadek i szczurołap, co studiował ten drugi (nie wiem czy zostało to już wyjaśnione ale Abraham jest emerytowanym profesorem), co było w słoju i czyje to, gdzie tak często dzwoni Palmer. Wiele, z pozoru nieistotnych czynności bohaterów (tekstów, wyznań, zachowań), które dopiero pod koniec części I, a nawet części II lub III składają się w całość. Podpowiem że duet Abraham - Vitia to nie jedyny "dream team" (wg. mnie jedna z poznanych już postaci będzie bardziej wymiatała), i o ile producenci nie skupią się na momentami nudnych do bólu Ephie i Norze to od spotkania z Fet'em powinno być coraz ciekawiej.

ocenił(a) serial na 9
Azazull

chyba wiem już kogo masz na myśli pisząć "wymiatała" także grzecznie czekam ...