PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=685442}

Wirus

The Strain
2014 - 2017
6,6 14 tys. ocen
6,6 10 1 14117
5,2 5 krytyków
Wirus
powrót do forum serialu Wirus

Czy tylko mi się ten "pilot" nie podobał?
Stary mędrzec którego nikt nie posłuchał - check,
Tajemnicza organizacja która pociąga za sznurki - check,
Ojciec zaniedbujący rodzinne na rzecz pracy - check,
Ziomek który startuje do jego żony - check,
Romans w pracy - check,
Meksykańscy złodzieje - check,
Lekarz pracujący SAMEMU w środku nocy przy takiej tragedii - check,
Mnóstwo "przypadków" i idealnych zbiegów okoliczności dzięki którym to wypalił plan - check,
Ogólnie emocje, łzy, tragedia, ameryka..
Okej, film jest bardzo klimatyczny ale ilość stereotypów i zbiegów okoliczności w nim występujących powala.

vizmir

To prawda, za dużo tam schematów. Koszmarny ten odcinek nie był, ale niestety jest potencjał, aby spaprać całość. Obejrzałem do końca, czasami nawet w napięciu, ale momentami zgrzytałem zębami przy niektórych dialogach i rozwiązaniach fabularnych (ten dziadek ze szpadą w lasce to katastrofa, a najgorszy tekst w odcinku to "Powiedziałeś trumna!" - kto widział to wie o co chodzi).

ocenił(a) serial na 7
vizmir

1a) pierwszy sezon ma mieć 13 epów - check
1b) dlatego też trzeba trochę stereotypowych zagrań wprowadzić - check
2) FX to dobra stacja ,ale do HBO albo SHOWTIME jeszcze trochę im brakuje - check
3) krytyka ,jakoby cały sezon nie miał potencjału - check

trzeba poczekać jeszcze kilka epów ,potem krytykować jak już

ocenił(a) serial na 3
vizmir

To prawda. Ilosc schematow poraza i sprawia, ze mamy do czynienia z produkcja komiksowa, pelna uproszczen, adresowana w duzej mierze do mlodziezy i mniej wymagajacego widza.

ocenił(a) serial na 7
vizmir

A mi się te tropy kina grozy po prostu nie nudzą, poza tym to tylko podwaliny pod fabułę i nic więcej, jak na razie ciężko stwierdzić czy będzie to schematyczne czy nie. Zobaczymy dopiero, gdy akcja się rozwinie. Swoją drogą, ktoś jeszcze zauważył wizualną parafrazę Podziemnego Kręgu? :D Chodzi mi o scenę, w której widzimy dwoje mężczyzn wyglądających na miasto, mówiących o tym że niedługo ono upadnie. Ten kadr był identycznie skomponowany, i to po prostu wyglądało tak samo jak w Podziemnym kręgu (oczywiście oprócz tego, że w Podziemnym kręgu miasto się waliło, a tutaj była tylko o tym mowa)