Kwestia gustu, mi się podoba. :-) W końcu straszne wampiry, nie jakieś świecące na słońcu gimbusy. ;-)
nie chodzi mi tutaj o same wampiry, tylko o tego pożal się boże mistrza który jest śmieszny, a nie straszny ;)
Jest po prostu wzorowany na klasycznym Nosferatu. :-) Ale fakt, że w pierwszym odcinku gdy zmiażdżył głowę tego kolesia, którego wyssał, był dużo bardziej mroczny!
pierwsze odcinki jak najbardziej bardzo fajne, ale teraz? masakra to mało powiedziane. mam nadzieje że serial się poprawi, choć bardzo szczerze w to wątpie. w porównaniu z the walking dead czy american horror story to serial wypada żenująco :)
AHS nie widziałem, nie wypowiadam się zatem! A TWD to akurat uważam, że to właśnie jest żenada, obyczajówka typowa z zombie w tle. :-P Niemniej, uwielbiam motywy postapo, więc oglądam. ;-)
ma sto razy lepszy klimat według mnie i to mi wystarczy. a tutaj? nastawiano widzów na epicką scene zaćmienia, i bum jedno wielkie rozczarowanie.
TWD jest na pewno 'technicznie lepszy', w końcu to produkcja 'hejczbijoł', ale co do kilmatu to dużo lepiej wypada wg mnie TS (chociaż fabuła jest pokręcona no i niektóre elementy można uznać za śmieszne), tak czy inaczej klimat to wrażenie subiektywe, więc nie wykłócaj się proszę jak dziecko 'co lepsze'.
TS jest też ciekawsze, więcej się dzieje, jest atmosfera niepokoju, generalnie serial ma potencjał, który mógłby być jednakże lepiej wykorzystany.
po ostatnich odcinkach widać że serial staje się coraz gorszy, będzie drugi sezon więc może się coś polepszy. ale póki co jest marnie.
klimat i lepsza fabuła, ciekawsze postacie, więcej się dzieje, serial zrobiony z większym rozmachem, nawet fajnym soundtrackiem?
W których miejscach TWD jest z większym rozmachem?
Klimat, lepsza fabuła, ciekawsze postacie i więcej się dzieje - to odzwierciedla komiks, a nie serial. Sorry, ale The Walking Dead pikietuje jakością w dół, jedyne co się trzyma to wygląd zombie no i Andrew lepiej gra niż w 1 sezonie. Twórcy opuszczają postacie i robią z nich tło, co ewidentnie świadczy o tym, że nie potrafią prowadzić więcej niż 3 osób, a gdy z tła wyłania się inna i jest bardziej aktywna to można przypuszczać, że zaraz zakończy swój żywot.
TS dopiero raczkuje, jeśli nie osiądą na laurach jak twórcy TWD, to będzie zdecydowanie lepszy.
TWD na tle TS wypada właśnie lepiej z fabułą i postaciami, nie porównuję tutaj WALKING DEAD = KOMIKS, TYLKO THE STRAIN = WALKING DEAD.
Wybacz, ale nie masz problemów z czytaniem ze zrozumieniem?
Porównywałam TS do TWD serialu, a nie TS do TWD komiks. To oczywiście, że KOMIKS jest lepszy od TWD serial i TS. Moje drugie zdanie o TWD tyczy się serialu, zauważyłeś? Że piszę o jakości w dół, o wyglądzie zombie i O GRZE AKTORA W PIERWSZYM SEZONIE, A TERAZ.
SUPERSUPERSUPERSUPER. możemy zakończyć dyskusje, dla ciebie lepsze jest the strain ok, dla mnie jest gównem i lepszy jest TWD. rzecz gustu. amen.
http://2.bp.blogspot.com/-QXsn8p7EQkA/VA7zG1nf45I/AAAAAAAAHIg/VftiDsIf3Us/s1600/ The.Strain.S01E09.The.Disappeared.WEB-DL.FUM%2B1161.jpg