PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=685442}

Wirus

The Strain
2014 - 2017
6,6 14 tys. ocen
6,6 10 1 14202
5,2 5 krytyków
Wirus
powrót do forum serialu Wirus

z twarzami mistrza bo bym sobie zrobił avatara :P

ocenił(a) serial na 5
Marko81

http://oi60.tinypic.com/dxeesh.jpg

brrrrrr :/

DamianGrecky

ten cały mistrz to śmiech na sali. serial tak słaby, że aż oczy bolą.

użytkownik usunięty
jacob_filmweb

Kwestia gustu, mi się podoba. :-) W końcu straszne wampiry, nie jakieś świecące na słońcu gimbusy. ;-)

nie chodzi mi tutaj o same wampiry, tylko o tego pożal się boże mistrza który jest śmieszny, a nie straszny ;)

użytkownik usunięty
jacob_filmweb

Jest po prostu wzorowany na klasycznym Nosferatu. :-) Ale fakt, że w pierwszym odcinku gdy zmiażdżył głowę tego kolesia, którego wyssał, był dużo bardziej mroczny!

ale serial i tak tragiczny. szkoda czasu.

użytkownik usunięty
jacob_filmweb

Na pewno nie nazwałbym go tragicznym, ale każdy ma prawo do swojego zdania. :-)

pierwsze odcinki jak najbardziej bardzo fajne, ale teraz? masakra to mało powiedziane. mam nadzieje że serial się poprawi, choć bardzo szczerze w to wątpie. w porównaniu z the walking dead czy american horror story to serial wypada żenująco :)

użytkownik usunięty
jacob_filmweb

AHS nie widziałem, nie wypowiadam się zatem! A TWD to akurat uważam, że to właśnie jest żenada, obyczajówka typowa z zombie w tle. :-P Niemniej, uwielbiam motywy postapo, więc oglądam. ;-)

TWD ma zapewne wyższy poziom niż to coś, a skoro nie przepadasz za TWD to polecam AHS ;)

jacob_filmweb

Mają ten sam.

Badly

błagam cie.. to nie jest śmieszne ;o

jacob_filmweb

W czym TWD jest lepsze od TS?

Badly

ma sto razy lepszy klimat według mnie i to mi wystarczy. a tutaj? nastawiano widzów na epicką scene zaćmienia, i bum jedno wielkie rozczarowanie.

ocenił(a) serial na 8
jacob_filmweb

TWD jest na pewno 'technicznie lepszy', w końcu to produkcja 'hejczbijoł', ale co do kilmatu to dużo lepiej wypada wg mnie TS (chociaż fabuła jest pokręcona no i niektóre elementy można uznać za śmieszne), tak czy inaczej klimat to wrażenie subiektywe, więc nie wykłócaj się proszę jak dziecko 'co lepsze'.
TS jest też ciekawsze, więcej się dzieje, jest atmosfera niepokoju, generalnie serial ma potencjał, który mógłby być jednakże lepiej wykorzystany.

Periphery

po ostatnich odcinkach widać że serial staje się coraz gorszy, będzie drugi sezon więc może się coś polepszy. ale póki co jest marnie.

Periphery

Kolego, coś ci się z lekka pomieszało. TWD jest od AMC, a nie HBO.

Periphery

Już pomijając to, że "The Walking Dead" jest produkowane przez AMC, ma relatywnie niski budżet.

jacob_filmweb

Klimat, który uważasz za lepszy świadczy o poziomie wyżej? No ładnie.

Badly

klimat i lepsza fabuła, ciekawsze postacie, więcej się dzieje, serial zrobiony z większym rozmachem, nawet fajnym soundtrackiem?

jacob_filmweb

W których miejscach TWD jest z większym rozmachem?
Klimat, lepsza fabuła, ciekawsze postacie i więcej się dzieje - to odzwierciedla komiks, a nie serial. Sorry, ale The Walking Dead pikietuje jakością w dół, jedyne co się trzyma to wygląd zombie no i Andrew lepiej gra niż w 1 sezonie. Twórcy opuszczają postacie i robią z nich tło, co ewidentnie świadczy o tym, że nie potrafią prowadzić więcej niż 3 osób, a gdy z tła wyłania się inna i jest bardziej aktywna to można przypuszczać, że zaraz zakończy swój żywot.
TS dopiero raczkuje, jeśli nie osiądą na laurach jak twórcy TWD, to będzie zdecydowanie lepszy.

Badly

TWD na tle TS wypada właśnie lepiej z fabułą i postaciami, nie porównuję tutaj WALKING DEAD = KOMIKS, TYLKO THE STRAIN = WALKING DEAD.

jacob_filmweb

Wybacz, ale nie masz problemów z czytaniem ze zrozumieniem?
Porównywałam TS do TWD serialu, a nie TS do TWD komiks. To oczywiście, że KOMIKS jest lepszy od TWD serial i TS. Moje drugie zdanie o TWD tyczy się serialu, zauważyłeś? Że piszę o jakości w dół, o wyglądzie zombie i O GRZE AKTORA W PIERWSZYM SEZONIE, A TERAZ.

Badly

SUPERSUPERSUPERSUPER. możemy zakończyć dyskusje, dla ciebie lepsze jest the strain ok, dla mnie jest gównem i lepszy jest TWD. rzecz gustu. amen.

Marko81

wykadruj sobie redaktora Morozowskiego :)

Marko81

http://2.bp.blogspot.com/-QXsn8p7EQkA/VA7zG1nf45I/AAAAAAAAHIg/VftiDsIf3Us/s1600/ The.Strain.S01E09.The.Disappeared.WEB-DL.FUM%2B1161.jpg

kosovitz

Fajny blog rudzielcu.

kadim_filmweb

Dziękuję ;) Nie jestem rudzielcem, zdjęcie jest w sepii

kosovitz

nie ma za co +1 za sparodiowanie De Strejn XD

kadim_filmweb

Miszcz jest bardzo przystojny.

kokon303

Aż mi się przypomniały komiksy z kaczorem howardem.