PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=685442}

Wirus

The Strain
2014 - 2017
6,6 14 tys. ocen
6,6 10 1 14117
5,2 5 krytyków
Wirus
powrót do forum serialu Wirus

Serial miał potencjał. Pierwsze odcinki zapowiadały się świetnie, niestety tak od połowy strasznie obniżył loty. Charakteryzacja "Mistrza" tragiczna. To postać, która miała przestraszyć, a nie śmieszyć. Nie wróżę temu serialowi zawrotnej kariery i pewnie skończy się na drugim sezonie. Oby się skończył, a nie został przerwany.

Gasza1910

Mam te same odczucia :) Mistrz wygląda jak przerośnięty plastelinowy ludzik w habicie z olbrzymimi pazurami ... żenada ;)
Mam nadzieję, że mimo wszystko oglądalność była na tyle sensowna, że wyprodukują drugi sezon i jakoś sensownie to zakończą.

Gasza1910

Potwierdzam w 100%-ach. Zaczynał się świetnie, a potem ten ... Mistrz . Myślałem że oglądam "Gremliny" ( z całym szacunkiem do Gremlinów).

ocenił(a) serial na 3
lukaszkrzem

Przepraszam, ale Gremliny są super przerażające przy tym Plastusiu.

ocenił(a) serial na 3
lukaszkrzem

Przepraszam, ale Gremliny są super przerażające przy tym śmiesznym Plastusiu. On wygląda jak dowcip.

Gasza1910

Serial całkiem fajnie się zapowiadał, ale z odcinka na odcinek było coraz gorzej. A Mistrz to Tołdi z Gumisiów. Kompletnie się zawiodłam.

ocenił(a) serial na 8
nwisz

Bolivar lepszy?

Gasza1910

A dla mnie Mistrz wygląda tak jak powinien, jest ohydny, duży, po prostu odrażający, a z mocami jakie ma - groźny.

ocenił(a) serial na 7
szymi91_91

A pierwszy odcinek drugiego sezonu widzieliście? rzuca więcej światła na postać mistrza, a.k.a Józefa Sardu, który cierpiał na gigantyzm, to może wyjaśniać dlaczego wygląda tak jak wygląda:)

ocenił(a) serial na 8
sparda1804

No dokladnie.Zmienia to troche obraz i wydaje mi sie ,ze jest calkiem ok

ocenił(a) serial na 6
Gasza1910

zgadzam się - był potencjał ale banalne dialogi i przekombinowani bohaterzy wszystko położyli. A szkoda.

ocenił(a) serial na 4
Gasza1910

Posiadanie potencjału nie jest trudne. O większości kiepskich seriali można powiedzieć, że pomysł by, ale zawalono wykonanie.

Gasza1910

Jestem w połowie pierwszego sezonu i jest dość ciekawie. Nie ma cudów, ale ogląda się dobrze, akcja się rozwija. Wampiry czy tam strzygi zaczynają się rozpleniać. Jestem na tak, na pewno obejrzę do końca sezonu. Podoba mi się postać Niemca i profesora Abrahama.

attra

Książki napisane są świetnie- po przeczytaniu pierwszej bałam się zasnąć, druga jest ciut słabsza.
Serial według mnie jest OK, aczkolwiek są pewne drobne niedociągnięcia.
Moi ulubieńcy to Gus i Mr Quinlan ( jeśli tak się pisze to nazwisko:)).

Gasza1910

Tak to jest jak ktoś ogląda filmy żeby się "przestraszyć"... cokolwiek to znaczy, bo jakoś nie potrafię sobie wyobrazić by można było się autentycznie bać podczas filmu.

kryszti

A gdzie ja napisałem, że chciałem się przestraszyć, lub oglądałem ten serial, żeby się przestraszyć?

Gasza1910

Dedukcja te sprawy.

kryszti

W złą stronę poszła ta Twoja dedukcja.

ocenił(a) serial na 5
Gasza1910

SPOILER. też miałem mieszane odczucia tym bardziej, że ktoś mnie zachęcał porównując do Walking Dead. Więc już na początku nie spodobały mi się wątki fantasy-historyczno-spiskowe. Wygląd Mistrza obniżył ocenę serialu, Wygląda jak Klaun z ,,To" , tylko oczy całkiem fajne. No a ostatni odcinek (1sezonu) totalna klapa. Najpierw dziadek Setrakian chce go szybko ukatrupić za wszelką ceną, a potem go wypuszcza bo zachciało mu się jakieś modlitwy odmawiać....

ocenił(a) serial na 8
Gasza1910

Własnie skończyłam czwarty sezon. Dodatkowa gwiazdka należy mu się za to, że się... skończył i wszystkie wątki zostały pozamykane. Mocno się obawiałam, że będą go przeciągać tak, jak The Walking Dead (nie jestem w stanie zmusić się do obejrzenia 8 sezonu).

Tanir

TWD też mi się nie chce już oglądać :)