PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=685442}

Wirus

The Strain
2014 - 2017
6,6 14 tys. ocen
6,6 10 1 14118
5,2 5 krytyków
Wirus
powrót do forum serialu Wirus

Słabe to niezwykle

użytkownik usunięty

Monotonia. Powtarzalność. Gdzieś już to wszystko było... Brak klimatu i zaciekawienia czymś
oryginalnym.

ocenił(a) serial na 8

a w jakim serialu nie ma monotonii i powtarzalności ? Wszystko już było, były seriale są i będą a to że komuś się coś nie podoba to nie musi oglądać na siłę. To nie jest serial dokumentalny tylko serial który można oglądać dla rozrywki bo chyba po to są TV które produkują swoje produkcje dla widzów. W dzisiejszych czasach jest taka duża możliwość wyboru że zabrakłoby czasu na oglądanie wszystkich seriali ale i tak każdy znajdzie coś dla siebie. Nudne i nie w twoim klimacie to nie oglądaj Proste i logiczne Z pewnością znajdzie się grono widzów którym ten serial pasuje i ocena na filmweb to trochę obrazuje że Wirus nie jest rewelacyjny ani aż tak bardzo tragiczny Jeżeli ktoś nie lubi takich klimatów to z pewnością ten serial go nie zaciekawi

lad21ewc

Człowieku, Ty ślepy jesteś czy twój gust sięga dna i stu metrów mułu? Ten serial to nieporozumienie, absurd goni absurd. Żenada, gra aktorska na szkolnych przedstawieniach jest lepsza niż tutaj. Pierwszy odcinek i drugi są dobre, ale dalej to chłam. Już nie chcę wymieniać wad tego serialu, bo musiałbym tutaj siedzieć do białego rana, wystarczy przejrzeć inne wątki. Nawet seriale które ogląda się dla rozrywki powinny być dobre, bo zwykły widz który chce obejrzeć "dla rozrywki" ogląda to i nie dowierza co widzi. Tragedia.

ocenił(a) serial na 8
jacob_filmweb

Uwielbiam takich specjalistów którzy uważają się że znają się na serialach. Klimat scenariusz gra aktorska i co jeszcze ? Ludzie którzy oglądają np Trudne sprawy to idioci bo nie mają gustu ? Każdy znajdzie coś dla siebie Nie podoba się to oglądaj sobie bardziej wybitne dzieła które to akurat tobie się podobają Dla większości większość seriali nie spełnia pewnego poziomu i nie jest doskonała Łatwiej jest hejtować innych niż samemu wymyślić scenariusz zatrudnić aktorów i nakręcić serial. Ja nie rozumiem ludzi którzy oglądają te rzeczy które im nie pasują bo jaki to ma sens Jednemu podoba się Lost czy The Walking Dead to nie znaczy że drugiemu też Każdy ma inne gusta i oczekiwania
Gdzie jest napisane że serial musi być zgodny z prawdą ? Każdy serial sf jest nieprawdziwy i nierealny więc i absurdalny Seriale dokumentalne muszą mówić prawdę ale za to zwykłe mogą się różnić od prawdy. To jest spojrzenie scenarzysty i jego interpretacja a nie koniecznie musi się zgadzać z fanaberiami widzów którym zawsze wszystko nie pasuje.
Trzeba mieć chyba dużo walnego czasu żeby zajmować się tak aż tak dogłębnie tym i rozkładać na czynniki pierwsze czy dany serial jest dobry czy to totalny chłam Nie ocenia się książki po okładce ale po co oglądać na siłę skoro i tak się nie podoba To nie jest lektura szkolna że trzeba robić takie rzeczy tylko w miarę możliwości zamiast oglądać polskie hitowe produkcje można tez poszerzać horyzonty i zasięgać produkcji z USA

lad21ewc

Jednak faktycznie masz słaby gust. Trudno. Skoro dla ciebie ten serial jest dobry i oceniłeś go na 8, to zachęcam cię do przeczytania recenzji finału pierwszego sezonu na stronie serialowa .pl Sorry, ale scena gdy cały mistrz leży koło nich w scenie z finału pierwszego sezonu, a oni zamiast go zabić patrzą się a sam wampir ucieka im sprzed nosa. Recenzje i WIĘKSZOŚĆ opinii są negatywne, ja sam oglądałem ten chłam i wiem że to tragedia. Szkoda że tego nie zauważasz.

ocenił(a) serial na 8
jacob_filmweb

Ja jestem w trakcie oglądania a gdy serial jest wciągający to chyba musi być dobry skoro chce się oglądać dalsze odcinki. Skoro Ty sam oglądasz chłam i musisz się sugerować recenzjami innych to co sam możesz powiedzieć na ten temat Nie jeden serial oglądałem i nie jedną recenzje tez czytałem i nasuwa się tylko jedno stwierdzenia że nie ma seriali doskonałych albo widzowie odbiorcy mają takie wymagania że zawsze znajdą coś co im się nie spodoba i to nie znaczy że nie ma seriali których poziom sięga dna w których po pierwszym odcinku nie ma ochoty już się nigdy tego oglądać
To jak oceniłem serial to nie twoja sprawa bo to nie jest blankiet wyborczy w ważnej sprawie Natomiast twoje oceny seriali są tak przejrzyste że aż nie wiem czy dobrze widzę.
Moja opinia czy twoja nie zmieni tego że ty to oglądałeś a ja oglądam i chyba o to chodzi twórcom. Jeszcze raz mówię po co oglądać coś co jest chłamem ? mi się coś nie podoba to nie oglądam i nie ważne czy to jest światowa produkcja czy jakieś nie wiadomo co. Wciąga chce się oglądać to wtedy jest to dobra produkcja Bo nie lubie gadania że powinno być tak a nie inaczej bo tak powinno być To jest tylko serial !!! bajka dla dzieci a nie film dokumentalny

lad21ewc

MIŁEGO OGLĄDANIA!

użytkownik usunięty
lad21ewc

Lepiej napisz co w nim dobre zamiast pouczać. Argumentuj.

ocenił(a) serial na 8

Wszystko to co tobie się nie podoba Wy ludzie na prawdę macie jakieś problemy ? To jest tylko serial !!! Jednemu się spodoba a drugiemu nie Ja nie lubię się udzielać na forach bo wolę obejrzeć coś ciekawego zamiast prowadzić jakiś zbędne dyskusje z wiatrakami. Jeden woli pomarańcze, a drugi jak mu nogi śmierdzą. Nie lepiej zająć się czymś pożytecznym niż zajmować się hejtem skoro ten serial to chłam ? Nie ma chyba na świecie doskonałego serialu i chyba nigdy nie będzie bo zawsze ktoś coś znajdzie co mu nie pasuje
Tacy znawcy za komputerem myślą że są bardziej mądrzejsi od reszty bo aktorzy czy scenariusz im nie pasują Sami coś wymyślcie zamiast tyko krytykować innych Książki są genialne a seriale już beznadziejne bo łatwiej jest obejrzeć coś w 40 min niż przeczytać książkę ale się nie dziwię skoro w internecie jest tyle negatywnych komentarzy bo każdy robi to anonimowo
To prawda że łatwiej jest coś skrytykować niż docenić bo taka natura polaczków ale kto komu zabroni obejrzeć Wirus Serial jest ciekawy trochę bajka ale czemu ma to przeszkadzać I na koniec jeszcze jedno po co ludzie doszukują się jakiś abstrakcyjnych i logicznych wyjść w danej sytuacji To jak zachowują się bohaterzy w serialu to wizja reżysera i scenarzysty Czemu poszedł w prawo a nie w lewo to jest jakie czepianie się w stylu małego dziecka co nie może zrozumieć. To jest magia kina i tam wszystko co jest nierealnie rzeczywiste to nie musi być zgodne z prawdą bo jakim cudem w naszym świecie można spotkać wampira albo demona ? Nikt nie wie jak by się zachowywali ludzie a co moją powiedzieć ludzie co tylko grają w serialu ? Wystarczy wziąć kamerę i coś nakręcić i można zobaczyć z daleka czym się różni zwykłe nagranie od produkcji tv które jest ładne i dobrze ubrane w różne bajery wizualne i różnie się nieporównywalnie od rzeczywistego świata