PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=685442}

Wirus

The Strain
2014 - 2017
6,6 14 tys. ocen
6,6 10 1 14118
5,2 5 krytyków
Wirus
powrót do forum serialu Wirus

Jakoś tak wydaje mi się, że serial jest ściągniętym pomysłem z żywych trupów - The Walking Dead można by pomyśleć, że ten ukazy sam początek jak się ten wirus rozprzestrzeniał, bo w trupach to już się obudził i już umarlaki chodziły i jadły i zarażały ludzi mly trupów, a tutaj sam początek wszystkiego..

ocenił(a) serial na 6
Logan_Cole

Mimo, że serial nie jest jakiś rewelacyjny, to myślę, że trudno tutaj mówić o ściągnięciu czegoś z walking dead, które nie jest jakimś prekursorem gatunku :) Żywe trupy to oklepany i dosyć stary już motyw.

Logan_Cole

Że co? Przecież w TS nie ma zombie. Czy ty TWD oglądasz uważnie? Tam są wszyscy zarażeni. W TS zarazisz się po kontakcie (wtedy ten robak włazi i w ogóle) i dokonuje się przemiana, oni nie umierają, a przemieniają się. W TWD jest odwrotnie, jesteś zarażony, umierasz, a potem przemieniasz się.

Logan_Cole

Pomysł ściągnięty od Blade : Wieczny łowca osoba która tworzyła stwory ala wampiry w Blade tworzyła ala wampiry w The Strain.

ocenił(a) serial na 10
Logan_Cole

co do podobienst jedyne podobienstwo to takie ze dzieje sie cos zlego... tak jak napisal Badly ,, W TS zarazisz się po kontakcie (wtedy ten robak włazi i w ogóle) i dokonuje się przemiana, oni nie umierają, a przemieniają się. W TWD jest odwrotnie, jesteś zarażony, umierasz, a potem przemieniasz się.'' kolejne podobienstwo jest ktos kto probuje to ogarnac i dowodzic w twd jest Rick w TS jest Eph.... podobienstwo jest w mlodszej obsadzie dzieciaki z obu serialii to dzieci tych ,, bohaterow'' ktorzy tez dostaja bron aby walczyc. i jeszcze jedno Abraham Setrakian porownalabym do Hershela ale to juz takie naciagane podobienstwo.

ocenił(a) serial na 7
Logan_Cole

Trzeba być bardzo ograniczonym, by porównywać ten serial z TWD. Innego motywu nie znasz? To, że jest jedna cecha wspólna (ożywianie) nie wskazuje w żadnym stopniu na "ściągnięcie".

Bardziej to wskazuje na motywy z filmu "Coś".