PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=685442}

Wirus

The Strain
2014 - 2017
6,6 14 tys. ocen
6,6 10 1 14130
5,2 5 krytyków
Wirus
powrót do forum serialu Wirus
ocenił(a) serial na 10

Ten serial tłumaczy Grupa H_atak i na chwilę obecną, są tłumaczenie do pierwszych trzech odcinków.Teraz są wakacje i nie cała ekipa zajmuje się tłumaczeniami.A jest jeszcze Gra o Tron i chyba ten serial ma priorytet, więc reszta się spóźnia.Zajrzyj na ich facebooka, tam jest cały młyn.

mario_1981

A napisy można gdzieś znaleźć?Do odcinka 5 i 6 nigdzie nie ma??

ocenił(a) serial na 10
d_madera

No niestety, tłumaczą to tylko hataki, a skoro mają jakieś braki kadrowe, to i się nie wyrabiają.Postęp w tłumaczeniu napisów do czwartego epizodu, stanął na 10% i tak stoi, a kolejne kiedy? W jakim stopniu kumasz angielski? Idzie sporo zrozumieć, tylko najlepiej oglądać w słuchawkach, wtedy łatwiej wyłapać słowa.Zawsze są jeszcze angielskie napisy.Ja też czekam na napisy, ale w międzyczasie, obejrzałem w oryginale i nawet w miarę załapałem ogólny sens.

mario_1981

Tylko to nam zostaje :) Jakoś sobie radzę,coś tam jestem w stanie zrozumieć.Mam nadzieję,że wkrótce wszystko wróci do normy.

użytkownik usunięty
d_madera

a do 4 masz?

ocenił(a) serial na 10

Jeśli wierzyć plotkom, to tłumaczenie The Strain, zostało przerwane przez tłumacza.Zajrzyjcie na fejsa Hataków, tam ktoś to pisał.Oni sami nic nie wiedzą na ten temat, bo gość tłumaczący, nie daje żadnych znaków życia, co do tego tematu.
https://pl-pl.facebook.com/GrupaHatak/
Jeśli tak jest w rzeczywistości, to napisy do tak zacnego serialu, przejmie ktoś inny.Przeważnie byli to MS (multiseries crew) Tak było np. z porzuconym przez hataków Arrowem.Myślę, ze za jakiś czas, wszystko się rozjaśni.W najgorszym razie, to szybciej pojawi się wersja z lektorem, bo pewnie niedługo ruszy po polsku.Żenujące, ale tak już bywało.

mario_1981

Podobno jesienią będzie na Fox 4 sezon.

Oglądałem z napisami na pewnej stronie do oglądania filmów i seriali online ;)

użytkownik usunięty
d_madera

a to tej strony nie mozna napisac bo to przestepstwo?

Chyba nie :) Chciałem skopiować link ale jest blokada,wejdź na zalukaj.

użytkownik usunięty
d_madera

a spoko ale mnie zalukaj nie dziala

Ja oglądam zawsze do południa,bo popołudniu też już nie działa.

użytkownik usunięty
d_madera

faktycznie dziala do poludnia 4 odc zaliczony dzieki :)

ocenił(a) serial na 10

Nie mogliście się doczekać, a właśnie widzę, że są napisy od Hataków do czwartego odcinka.O wy ludzie małej wiary.Na profilu piszą, że spiknęli się z kimś z innej grupy i nadrobią opóźnienia.P.S. odcinek siódmy, petarda.

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
mario_1981

dajta napisy do 5 i 6 odcinka mogie byc do 7 odc tyz hyhy

ocenił(a) serial na 10

Mówisz, masz.Właśnie spojrzałem i do piątego już są.Trochę cierpliwości, a wszystko będzie.Nie wiem, czy tu link przejdzie, więc wklejam ze spacjami
http:/ /grup ahat ak.pl/

użytkownik usunięty
mario_1981

nie ma byly nie pasowaly do wersji i teraz nie ma trzebaczekac:(

ocenił(a) serial na 10

To jaką Ty wersję pobierasz? Dopasowanie widzę jest do hdtv i do webów, więc ma grać.Ja jeszcze nie obejrzałem, więc nie powiem, jak jest.ja pobieram teraz tylko i wyłącznie web-dl, a jak takich brak, to web-ripy.Aktualizacje napisów pojawiają się czasem później, gdy wyjdzie jakaś wersja, której nie było w momencie ich robienia, ale akurat w tym przypadku, to wszystko już było.Ja, to i tak sobie sam poprawiam, jak nie pasują, bo nagrywam wszystsko na płyty, więc chcę mieć wszystko ok.

mario_1981

Na zalukaju są już do 8 odcinka :)

ocenił(a) serial na 10
d_madera

od 3 dni już są do 8 odcinka

ocenił(a) serial na 10
Antenelles

Wzięli się ostro do roboty, więc nic dziwnego.Ale z ludźmi jest tak, że jak się napisy przez chwilę nie pojawiają, to zaraz lament, bo "się należy". Oni to robią za free, więc trzeba być zadowolonym, że robią.Nie pasi, to uczyć się języków ;) Nie takie obsuwy z serialami bywały i jakoś wszyscy przeżyli.Zawsze można czekać na lektora.A co do napisów "nieoficjalnych"robionych przez jakiś przypadkowych ludzi, to często są to nieudolnie poprawione napisy, przerobione w całości przez translatora.Tak, to sobie sam mogę zrobić, wystarczy mieć angielskie napisy.Grup tłumaczących filmy/seriale, jest obecnie kilka więc jak nie jedni, to drudzy zrobią.P.s. odcinek ósmy świetny.Szkoda, że zbliża się nieuchronny koniec.