Witam, dla tych co oglądali do 5-6 odc serial...
- dlaczego pod koniec odc gdy w szpitalu już 1 z zarażonych atakuje i doktorka z matką uciekają
policja nie zainteresowała się potworem ?
- dlaczego nie pokazał filmu FBI doktorek?
- no to już teraz prze$$$$#@$^#@ jest !! zaćmienie słońca spowoduję że się rozprzestrzeni
plaga niesamowicie ( nie czytałem książki ) ale nie ma możliwości według mnie wybić tak
szybko tak rozprzestrzeniający się wirus.... ani zaszczepić takiego potwora jak?
ad1 możliwe że ktoś starał się zatrzeć ślady/ wampir uciekł, a staruszkom nie każdy jest skłonny uwierzyć
ad2 pewnie zabrali mu komórkę albo zlekceważyli jego gadanie co jest możliwe patrząc na ich podejście, założyli sobie coś z góry i nie chcieli dopuścić do siebie innej opcji, and that logic was proven wrong ;)
ad3 właśnie teraz będzie zajebiście, rzadko kiedy mamy okazję obserwować pierwsze stadia plagi wszelkiego rodzaju, tym bardziej plagi
zombie-mutanto-wampirów :D szkoda że chyba tylko jeden odcinek został :/
zajebista jest postać tego Ukraińca, Kevin Durand jest jednym z moich ulubionych aktorów drugoplanowych XD mam nadzieję że główni bohaterowie skumają się z nim szybko. Nawet jeśli nie to jego wątek jako samotnego łowcy będzie super
odcinek 6 to mocne 9/10
zgadzam się z Tobą : ) !
- mimo moich minusów i może zbyt bardzo się czepiam to ten serial mnie interesuje...
podobała mi się scena stylizowana na stare horrory zanim weszły efekty specjalne./komputerowe jak 1 pacjent pilot przemienił się w wampira/potwora i zaczął atakować doktor Norę a dokładniej scena jak ona upadła na podłogę a on w półmroku w szpitalu zaczął na nią iść ;d
jak to jeden odcinek został ? do 12 października 13 odc jest : )
przyłączam się również - mam nadzieję, że Kevin Durand będzie Badassem i obojętnie czy połączy się z dziadkiem zabijaką czy nie to się zacznie mścić i tępić te cholerstwo (potwory)
btw; ciekawe jak sie zaraził jego szef ? bo w biurze tylko on i sekretarka byli zarażeni..
podoba mi się ,że nie tworzą póki co za dużo wątków pobocznych i idą z głównym tematem :)
filmweb mnie zmylił, pisze że 7 zaplanowanych jest więc mnie smuteczek złapał ale skoro 13 odc to extra :)
no właśnie też zastanowiło mnie ocb z tym jego szefem ale może ktoś do nich wpadł z zarażonych, choć w sumie był przecież dzień (który de facto pomógł mu się obronić) więc przyczyna zaćmienia odpada, może inny pracownik deratyzacji gdzieś spotkał wampirki? who knows... może się wyjaśni
Zgadzam się, dobry odcinek, zaczyna się robić coraz ciekawej w świecie świrów wampirów. Mi się najbardziej podobał Eichorst w kanale:)
Jeśli chodzi o odcinek 6, jak dla mnie kapitalny. Dużo Wasiliego 'Fetta' i od razu kapitalne sceny, np. scena w biurze czy z ojcem - nie sądziłem, że Durand tak dobrze grywa takie sceny xP Dużo scen z Latynosami i od razu kapitalne sceny. I dużo scen ze sługusem-nazistą i od razu kapitalne sceny, np. połączyć Latnosów z Niemcem i dostaniemy ciekawą prezentację 'mocy', albo scena ze sługusem i jego więźniem. W tej chwili zadaję sobie pytanie, dlaczego on jest w stanie to kontrolować a inni głupieją od wirusa? Czy to kwestia czasu, przyzwyczajenia? Pytania nie zadaję widzom, którzy przeczytali pierwowzór : ) Czy ja wspomniałem, że sceny z dziadkiem również kapitalne? Szkurde, nie mogę doczekać się, aż Wasili wejdzie do ekipy dziadka bo widzę, że gdy sobie uświadomił co sobie uświadomił to bez mrugnięcia okiem pozbył się kumpeli - dziadek 2.0, wersja Ukrainian xD Jak nie, to również się powtarzam. Naprawdę przednio mi się oglądało pomimo tego wszystkiego z 'ja już to gdzieś widziałem'. Aha, szkoda grubego, teraz Latynos dowie się na własnej skórze o co biega.
btw. "Now you show up" mnie zabiło - cała prawda o niebieskich, widzę, że niezależnie od kraju zawsze to samo xd
Edit: zapomniałbym: brak scen z panem rockiem, nie Mackiem, chyba jako jedyny ma szansę to okiełznać.. a i kamuflaż miałby niezły.
dorzuce kilka groszy ;p tak motyw jak Kevin Durand bez żadnych emocji eliminuje przyjazne mu osoby - szef sekretarka/może coś wiecej...
poprostu miażdzy cipowatego doktorka... chociaż może on się wyrobi...
ciekawe o co chodzi z tym wszystkim jak bardzo w hierarchi jest Eichorst bo ten stwór co zaraża z skrzyni wiadomo 1
chyba będę musiał kupić książkę żeby się dowiedzieć ; d
"ciekawe o co chodzi z tym wszystkim jak bardzo w hierarchi jest Eichorst bo ten stwór co zaraża z skrzyni wiadomo 1 "
Myślę, że to typowy sługus który rozumie sytuację, w której się znalazł - albo reszta populacji 'wampirów' wejdzie do władzy, albo go nie ma. Mam nadzieję, że nie chodzi tylko o to, aby 'pacjent zero' miał wiernego służącego..
A kupuj, i daj znać co i jak : ) Albo zapoznaj się czy w jakiej bibliotece nie ma, bo jeszcze rozczarujesz się i szkoda było kupować xP
Ta książka kosztuje 5 zł, a naprawdę warto ją przeczytać, mimo, że nie jest górnych lotów. Ja uwielbiam apokaliptyczny klimat związany z zombie, a tym zarażonym mimo wielu podobieństw do wampirów bardzo niedaleko do zombie.
Serial jest raczej wiernym przeniesieniem książki na ekran. Nic dziwnego, robią go ci sami ludzie, którzy tę książkę napisali...
Akcja z zaćmieniem słońca była absurdalna. Przecież to trwa do 4 minut, a biorąc pod uwagę jak szybko te zombi się poruszają to patolog mógłby może zauważyć, że jest ciemno albo przejść przez drzwi. A nie dotrzeć na środek ulicy, zjeść 3 ludzi i jeszcze "prawie" się schować.
W ostatnim odcinku nie podobał mi się wątek rodziny doktorka. Strasznie schematyczny: główny bohater w wirze walki, najlepiej poinformowany, ekspert i w ogóle, ale ponieważ zaniedbywał życie rodzinne to go familia oleje jak im powie "uciekajcie - idzie śmierć". Bo szkoła ważniejsza! Tej tępej żony nawet mi nie żal, ale szkoda synka.
Dalej są te same problemy z serialem. Jak głęboko sięga korupcja w przedstawionym tu świecie? Może jej być trochę, można defraudować pieniądze, obsadzać stanowiska za przysługi itd. Ale by tak długo tuszować sprawę, to USA musiałby nie mieć żadnego kontrwywiadu, wywiadu i służb wewnętrznych. Przecież tu obcy wywiad (być może korporacji*) spenetrował wszystkie agencje i urzędy tak, by nie byli w stanie działać i bronić się przed atakiem. Gdyby nie było zombii, to mógłby być inny wirus i też można by skutecznie zaatakować NYC.
Mnie zastanawia czemu te wszystkie wampiry zwyczajnie nie wyjdą atakować ludzi w nocy,tylko siedzą w kanałach itd.
ponieważ jak zauważyles czekają na znak na pełnię która się w ostatnim odc rozpoczęła... to wszystko było planowane...
Nieprawda, najdłużej trwające zaćmienia trwają 12 minut i nie są niczym niezwykłym. Jeśli wydaje Ci się to krótki okres czasu, to siedź bezczynnie licząc od 1 do 720 a się przekonasz, że to całkiem sporo czasu.
To znaczy są czymś niezwykłym bo to rzadkie zjawisko, ale statystycznie dość często tyle trwają.
zobaczymy jak to się dalej rozwinie , ja myślę , że w kierunku takim , że ;;
duża część miasta będzie zarażona i NY stanie się izolowanym miejsce na świecie póki co , obstawione wojskiem z każdej części , co jak co ale mając różne rodzaju broń można bez problemu strzelić z daleka i zabić to więc....
a jedynym wyjśćiem będzie zabicie tego z trumny..
ale to są moje przypuszczenia... nie czytałem żadnej książki...
a WY co myślicie ?:))
Nie wiem jak mieliby tego starożytnego wampira zabić, w sumie pojawił się tylko w jednym odcinku, ale został tam przedstawiony na istotę przepotężną (i mroczną, w końcu mroczne wampiry a nie jakieś świecące na słońcu spedalone gimbusy!), której nie da rady żaden człowiek, nawet ten dziadek, który zresztą ostatnio ze zwykłymi wampirami ledwo sobie dał radę.
Z samym tym jego nazi sługusem będą mieć nie lada problemy. Fajna z niego postać swoją drogą!
zgadzam się,, dziadek miał problemy... juz bliski zawałowi uzależniony od leków... jakoś nie widzę zbawcy w doktorku dobrapogoda :P mimo ,że mu kibicuje :P prędzej liczę ,że sie wk@#$@235 iczacznie rozrabiać Kevin Durand, no chyba ,że scenarzyści wprowadzą jeszcze jakiegoś bohatera... nowego , który im pomoże... albo pokażą kolejne flashbacki i dziadek opowie jak mi to jego babka opowiadała o tym jak zabić tego przepotęznego ; p
nazi jest za dobry jak dal nich do pokonania...
p.s; po za tym , że wygląda na coś co lata w worku po ziemniakach i zabija .. to w bodajże 3 odc.. wezwał do siebie Einchorsta i tego z wieży chorego i była kamera z tyłu że jest łysy i ma pazury... ten co w tym worku lata zmienia wygląd hmm
Małe spoilery!
Durand czyli szczurołap? W ostatnim odcinku widać, że zmienia się w badassa, lekką ręką bez mrugnięcia okiem zabił koleżankę. Problem będzie miał latynos bo zdaje się, że nie zdążyli wyciągnąć tych robaków jego bratu?
Generalnie podoba mi się w jakim kierunku idzie ten serial, dzięki zaćmieniu słońca staje się postapo, co jest moim ulubionym stylem, a nie spodziewałem się tego!
trafana uwaga , bez wyrzutów sumeinia zabija koleżanke z pracy ( nie to co płacząca doktorka widząc potwora dziewczynkę ) mam nadzieję,że zaprowadzi porządek Kevin ;d
Ok, doczytałem i na wg. Wikipedii całkowite zaćmienie może trwać do 7 min 32 s. 12 minutowe to obrączkowe, co zombii nie powinno pomagać.
no to już nie wiem o co chodzi z tym zaćmieniem Panie Matips... w każdym razie w serialu wampiry z wieżowca wręcz oczekiwali ząćmienia... a Einchorst powiedział zabijając w 6odc faceta " muszę sobie pojeść bo przez najbliższy czas nie będę "
To było obrączkowe, przecież nie było jak w nocy tylko jak wieczorem lub rano, było widno.