PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=685442}

Wirus

The Strain
2014 - 2017
6,6 14 tys. ocen
6,6 10 1 14117
5,2 5 krytyków
Wirus
powrót do forum serialu Wirus

jak to zrobił?

ocenił(a) serial na 8

dzień dobry,
jestem w trakcie pierwszej serii i nic dodać nic ująć, rozrywka na najwyższych obrotach.Nie da się nie dostrzec wpływu Kinga i schematu z Miasteczka Salem ale czy to ważne?Raczej nie.Ale do rzeczy, nurtuje mnie jedno zagadnienie, otóż w pierwszym odcinku w samolocie narozrabiał sam Mistrz,ale nie pasuje mi nijak,jak tego dokonał, skoro w samolocie wszystkie ofiary siedziały grzeczniutko w swoich fotelach, bez śladów walki czy choćby prób ucieczki.Wygląda to tak,jakby piękniś w płachcie chodził od fotela do fotela i serwował każdemu po kolei jęzor.Ma ktoś jakieś wyjaśnienie? Będę wdzięczny.

ocenił(a) serial na 10
martinez_12

No, to jest właśnie pewne niedopowiedzenie, bo w sumie, to nie wiadomo, jak on to zrobił.Jedyne wyjaśnienie to takie, że musiał ich zainfekować poprzez robaki, albo nie wiem, jakoś uśpił i spokojnie sobie każdego z osobna pogryzł? W samolocie bardzo śmierdziało amoniakiem, a z tego, co czytam na wikipedii, to amoniak w odpowiednim stężeniu, powoduje uduszenie w przeciągu pół godziny.Nie jestem ekspertem, więc nie potrafię powiedzieć, czy miało to istotny wpływ.

ocenił(a) serial na 8
mario_1981

z tym amoniakiem nawet dobrze to wygląda, odpłynęli w fotelach a potem...no i zostaje jeszcze tylko to jedno jedyne odsunięte okienko...mistrz chciał popatrzeć na komitet powitalny? :)

ocenił(a) serial na 10
martinez_12

Nie mam teorii.Chyba po prostu błąd, jakich wiele w serialach/filmach.Co by nie było, ale pomimo wielu niepochlebnych opinii, mi się serial podoba i to bardzo.Polecam oglądać w słuchawkach i po ciemku, najlepiej na dużym tv, jak ja teraz robię.Efekt zajebisty.U mnie po podłączeniu słuchawek do lapka wyskakuje komunikat o "wirtualizacji słuchawek" i można to włączyć, lub nie.Na włączonym jest coś jakby namiastka dźwięku przestrzennego, tylko w słuchawkach.Widać różnicę w scenach, kiedy np. mistrz coś mówi i słychać takie echo, jakby kilka głosów przez niego mówiło.Fajny efekt.