ojjj nieee :)
wlasnie jestem po odcinku "Balkany" .uhhhh tam to sie dzialo i dzieje nadal , nienawisc w czystej postaci
najlepszy odcinek wg. mnie
na Bałkanach podczas meczu mnie nie uświadczycie.Czystej postaci zwierzęta co to chodzą w barwach Partizana i Crveny Zvezda Belgrad skutecznie mnie zniechęcili. Strach się bać.
Obejrzalem wszystkie odcinki i wszystkie były troche inne. Ale wszystkie byly dobre. Naprawde warto je obejrzec. Chcial sie chlop dowiedziec jak to wyglada w innych krajach ... no i sie dowiedzial :d
jak narazie to wszystkie odcinki byly zajebiste, mi się bardzo podobał odcinek o POolsce, Bałkanach i Argentynie.
Ja oglądałam tylko o Rosji i Polsce, ale mam reszte odcinków na kompie :D. Niezły dokument, u nas to się umią bić, nie? ;D;D
Może umieją, wystarczy przejść się na stadion w Ekstraklasie!
To trzeba poznać od środka...
Dla mnie to piękna sprawa oglądać taki dokument.
Nie popieram takich zachowań, ale odcinek o Bałkanach był świetny!
Wszystkie 10 odcinków było super, a szkoda, że w Polsce pokazali tylko Derby Krakowa i Lechię!
Ja bardziej był bym skłonny opisać wojnę Polonii W. z Legią czy ŁKS'u z Widzewem.
Bądź Wojny na Śląsku :
GKS Katowice - Ruch Chorzów
Górnik Zabrze - Ruch Chorzów
Piast Gliwice - Górnik Zabrze
ROW Rybnik - Odra Wodzisław (to już mniej istotne)
pozdrawiam
Dobrzeze, że pokazali Lechię.
Dzięki temu przypomnieli przyokazji kawałek historii Polski.
Kolego, po co mieli pokazywac Wa-we?? Polonia nie istnieje wiec mogli by tylko pokazac Legie, ktorej notabene poza Krk uwazam ze najbardziej nalezalo by sie "wystapienie" w tym dokumencie. Co do Slaska to masz racje, z tym ze aby opisac najciekawsze kluby i kosy w Polsce to trzeba bylo by poswiecic cal serie tego dokumentu a nie tylko jeden odcinek:)
Co ty cieciu z Podbeskidzia możesz wiedzieć o Warszawie? Polonia to klub rdzennych warszawiaków, Legia jest dla przyjezdnych wieśniaków z mazowieckiego, którzy z naszą stolicą mają bardzo mało wspólnego. Legia powstała na Wołyniu, do Warszawy trafiła przypadkiem i wszystko zawdzięcza komunie, Polonia ma piękną, patriotyczną historię, jest najstarszym klubem ze stolicy. Na Polonię chodzą inteligentni, niezależnie myślący ludzie, na Legię same buractwo łyse.
Chłopku, a czy ja napisałem coś na temat stylu kibicowania i historii Polonii? Napisałem że nie istnieją w warszawie pod względem chuligańskim a to jest fakt. Także trzymaj emocje na wodzy i od dzieci z Podbeskidzia nie wyzywaj jak nie wiesz z kim piszesz.
No to w takim razie pewnie, że Stali jesteś, mniejsza z tym. "Nie istnieją" to trochę przesadziłeś, dzisiaj może rzeczywiście jest spokojnie na Konwiktorskiej, ale kiedyś, na każdych derbach cały płot zawsze był w szalikach i flagach Legii, za darmo ich Polonia nie dostała. Ale zgodzę się, że do Legii daleko jeżeli chodzi o chuligankę, ale Polonia to trochę inny klimat, to nie legijna hołota bolszewicka, tu się myśli.
To źle słyszałeś bo akurat odcinek o polsce był słaby.
Polecam odcinki o Bałkanach,Brazylii,Argentynie to jest coś.
a ja powiem tak, wielu odcinek o Polsce nie będzie się podobał, a to głównie z tego względu, jakie kluby tam wybrano i nie dziwie się kibicom z Wa-wy, Poznania, czy Śląska, bo każdy pewnie by chciał, żeby to ich klub i kibiców zobaczył cały świat..Ale ja osobiście uważam, że odcinek jest bardzo dobry, a kluby które wybrano idealne, jakby nie było dwa najstarsze kluby i zarazem najstarsze i najkrwawsze derby, najpiękniejsze miasto - Kraków, jedyne gdzie używany jest sprzęt itd. Pewnie moja opinia spotka się z wielką krytyką..:) pozdfraewiam
Zgadzam się - zresztą ekipa nie miała chyba wyboru, bo z tego co zrozumiałem nikt nie chciał z nimi rozmawiać w W-wie :) Swoją drogą football factory w porównaniu do polskich ustawek to seria przyjacielskich sparingów :)
Tak wynikało z filmu, że Legia i Lech, nie chcieli z nimi rozmawiać. mogli wcześniej pomyslec o derbach Łodzi. Każdy odcinek ma za zadanie, ogólnie przedstawic klimat kibicowski w danym kraju i to im się chyba udało.
Odcinek o Polsce najlepszy nie był : ) Podobnie jak na większości wypowiadających się tu osób, największe wrażenie zrobiły na mnie Bałkany : ) ale było widać że Danny Dyer bał się przed spotkaniem z kibicami w Polsce, zwłaszcza było to widac kiedy Ci postanowili spotkać się z Nim gdzieś za miastem : )
To chyba nie widziałeś wszystkich odcinków. On w każdym odcinku się bał. I to mnie w tym wszystkim najbardziej denerwowało. Sztuczny na maxa strach. Kpina po prostu.
Choć całokształt w miarę OK powiedzmy.
Co do odcinka o Polsce. To że pokazali Cracov to oczywiste. Do tego powinni być pokazani Lech i Legia, no ale nie chcieli.
Nie że nie chcieli, ale Dyer sam zaznaczył w artykule że ludzie z Poznania i Warszawy nie chcą z nim rozmawiać
Mnie urzekł o ile bodajże dobrze pamiętam (już kilka lat tego nie oglądałem) bodajże jak był w Holandii i Utrechcie chyba.
Gdzie Utrecht grał ostatni mecz przed przebudową stadionu. Kibice z Utrechtu zdemolowali na koniec meczu swój stadion i jak to uznali i tak szedł do remontu/przebudowy po owym spotkaniu.
Zniszczony płot itp..:)