PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=509673}

Wojownicy wszech czasów

Deadliest Warrior
2009 -
6,9 828  ocen
6,9 10 1 828
Wojownicy wszech czasów
powrót do forum serialu Wojownicy wszech czasów

Husaria

ocenił(a) serial na 8

Chciałbym zobaczyć w tym programie najlepszą formację wojskową wszech czasów czyli naszą Husarię. Ciekawe kogo można by wystawić przeciwko nim.

użytkownik usunięty

I jeszcze jedno, o czym zapomniałem wczoraj:
"wielki człowiek i wielki schizofrenik Jezus Chrystus".
Jesteś lemingiem. Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 8

Z czystym sumieniem dokładam Korwina. Bez mrugnięcia okiem. Cieszę się że nienawidzisz narkotyków, ja również. Niestety nie mam i nie mam zamiaru mieć gg, bo nie cierpię tych komunikatorów. Podobnie jak facebooka, naszej klasy i innych portali społecznościowych. Owszem masz rację. Dzięki Tobie przypomniałem sobie o westernie "Colorado" i z chęcią go obejrzę bo ostatni raz go widziałem na czarno białym telewizorze w latach 80-tych gdy jeszcze byłem 10-cio, albo 12-sto letnim dzieciakiem.

Dzięki za bardzo fajny post, można się dużo ciekawego dowiedzieć.

użytkownik usunięty
FIRERODAN

Po to go napisałem.

ocenił(a) serial na 7
FIRERODAN

Ja bym uważał na to co pisze Superbum. Nie wierz we wszystko co napiszą w internecie. Na pierwszy rzut oka robi wrażenie kogoś kto zna się na temacie ale z każdym kolejnym postem(jak widać wyżej) pokazuje, że nie warto mu ufać.

użytkownik usunięty
doliwaq

"Ja bym uważał na to co pisze Superbum."
Ja bym uważał na kłamstwa doliwaka.
" Nie wierz we wszystko co napiszą w internecie. "
A kto powtarzał brednie o ?bizantyńskich nieśmiertelnych"?
"Na pierwszy rzut oka robi wrażenie kogoś kto zna się na temacie ale z każdym kolejnym postem(jak widać wyżej) pokazuje, że nie warto mu ufać."
Podawanie źródeł oznacza brak zaufania? Rozumiem - pracujesz w Gazecie Wybiórczej. PO-zdrawiam, tawariszcz!

ocenił(a) serial na 7

Na początku sądziłem, że jesteś normalnym człowiekiem, oczytanym, który wie dużo o historii. Ale jak czytałem inne twoje komentarze, to jak odnosisz się do innych ludzi to już wiem, że jesteś po prostu chamem i prostakiem, który uważa się za lepszego.

użytkownik usunięty
doliwaq

Za lepszych uważają się ci, którzy kłamią i myślą, że "ciemny lud to kupi". Dothrakowie i Scytowie - wciąż mam polewkę. A chamy to ci którzy ględzą o rzeczach, o których nie mają pojęcia - jak ty.

ocenił(a) serial na 7

A ja zawsze myślałem, że cham to człowiek który obraża innych ludzi bez powodu. Jak więc takiego nazwać?

użytkownik usunięty
doliwaq

Gdzie/kiedy cię obraziłem? Pierwszy wyskoczyłeś z "pisowcem". A skoro "wiem wszystko o Mongołach", jak napisałeś, odpowiedz na pytania:

1. Mongolskie nazwy szabli, kołczana i siodła.
2. Mongolski odpowiednik metra używany do mierzenia odległości strzału.
3. Przybliżona największa i najmniejsza siła naciągu mongolskich łuków.
4. Z czego wykonywano rozdzielacze rzemieni w mongolskich uprzężach?
5. Ilu wojowników w kolczugach widział Rubruk w Karakorum między 1252-1255?

ocenił(a) serial na 7

Obraziłeś mój gust filmowy i moją inteligencję jako fana "monti pajtona".

użytkownik usunięty
doliwaq

Nie potrafisz udowodnić że "wiesz wszystko o Mongołach", więc jesteś kłamcą. I dzięki temu zrobisz karierę. Filologia białoruska jest jedną z najmniej obleganych, progi również niskie. Zapisz się a potem fru do Mińska i będziesz pluć na Zachód u boku bat'ki Łukaszenki. Oczywiście za godziwą zapłatę.
pozdrawiam, towarzyszu.

ocenił(a) serial na 7

Widać historię studiujesz, a wcale się na niej nie znasz. Polityka też dla ciebie jest obca, jeśli uważasz że Łukaszenka masz coś wspólnego z białoruskością. Po raz kolejny udowadniasz, że miałem rację i nie wolno ufać twoim słowom.

użytkownik usunięty
doliwaq

"Widać historię studiujesz, a wcale się na niej nie znasz."
A jakieś konkrety?
"uważasz że Łukaszenka masz coś wspólnego z białoruskością"
Z totalitarnością. A żeby u niego pracować, trzeba być po filologii białoruskiej. Bo po jakiej? Zuluskiej?
". Po raz kolejny udowadniasz, że miałem rację i nie wolno ufać twoim słowom."
Po raz kolejny kwalifikujesz się w kaftan bezpieczeństwa.

ocenił(a) serial na 7

Po jakiej? Po rosyjskiej. No chyba nie myślisz, że Łukaszenka jest Białorusinem? Tak łatwo potrafisz się nabrać na jego kłamstwa?

użytkownik usunięty
doliwaq

FEKTY KSZTAŁCENIA

Po ukończeniu studiów drugiego stopnia na kierunku filologia białoruska student:

Ma pogłębioną wiedzę o miejscu Białorusi we współczesnym świecie i rozumie jego wpływ na kształtowanie się białoruskiej literatury i języka.
Rozumie proces historycznoliteracki na Białorusi.
Rozumie wpływ polityki i historii na rozwój białoruskiego języka literackiego.
Ma podstawową wiedzę o białoruskich instytucjach kultury i współczesnym białoruskim życiu kulturalnym.
Ma pogłębioną wiedzę o znaczeniu emigracji w kształtowaniu się kultury i języka białoruskiego.
Ma pogłębioną wiedzę o kulturze współczesnej Białorusi.
Potrafi porozumiewać się w języku białoruskim na poziomie C1.
Jest przygotowany do aktywnego udziału w grupach, organizacjach i instytucjach zajmujących się problematyką białoruską.
Aktywnie uczestniczy w działaniach na rzecz zachowania dziedzictwa kulturowego Białorusi.
Systematycznie uczestniczy w białoruskim życiu kulturalnym korzystając z różnych mediów i różnych jego form.

Na twoje kłamstwa się nie nabiorę.

ocenił(a) serial na 7

Sam sobie przeczysz tym postem. Nic nie muszę pisać, sam się ośmieszyłeś.

użytkownik usunięty
doliwaq

podobnie jak wy, tawariszcz, pisząc "wiem wszystko o Mongołach". Ale żeby nie znać podstawowych rzeczy? Łatwo będziesz zarabiać, plując na Europę, jakby co to podeprzesz się monti pajtonem jako źródłem, przecież tak fajnie opluwał europejską kulturę, np. pokazując sceny z naszych "Krzyżaków" jako bitwę pod Gazą. Być może byli po cichu sterowani przez KGB, jak tylu innych POżytecznych idiotów.