PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=518115}

Współczesna rodzina

Modern Family
2009 - 2020
8,0 44 tys. ocen
8,0 10 1 44302
7,9 18 krytyków
Współczesna rodzina
powrót do forum serialu Współczesna rodzina

Wreszcie bede miał okazje obejrzeć ten serial tyle lat czekałęm i wreszcie się doczekałem

od 6 czerwca po 2 odcinki o 20:45 i 21:05.

Dlatego czekałem na ten serial bo gra tam Ed Oneil z Światu według Bundych mam nadzieje że ten serial spodoba mi się tak jak Świat według Bundych i nastałę zagości w ramówce TVP2 :D:D

dominik1989

swietna wiadomosc! fajnie przypomniec sobie 1sze odcinki serialu. czemu nie ogladales go w internecie?

ocenił(a) serial na 7
Gryzio

Bo mi się nie chciało z wrażenia dzisiaj nie mogłęm usnąć bo dowiedziałęm się tego dzisiaj przed snem i odrazu napisałęm tutaj mam nadzieje że Mistrzostwa Europy nie przeszkodzą w emisji następnych odcinków .

ocenił(a) serial na 7
dominik1989

Bo to mi troche wygląda na sprawdzenie oglądalności bo akurat dają przed mistrzostwami 2 odcinki i pewnie podczas mistrzostw nie bedą dawali więc mnie to troche martwi.

dominik1989

strasznie nieskladnie piszesz, stawiaj kropki i przecinki. a tak wlasciwie, to widziales jakis odcinek tego serialu?

ocenił(a) serial na 7
Gryzio

właśnie nie widziałem i dlatego nie mogę się doczekać :D:D:D

dominik1989

Kolejne odcinki będą w środy, ale po 22:00.

ocenił(a) serial na 7
direct39

aha to spoko :D:D

ocenił(a) serial na 8
dominik1989

Lepiej oglądać na necie. Tłumaczenie w TVP pewnie będzie do bani i dopiero puszczają 1 serię, jak w drodze już jest czwarta.

ocenił(a) serial na 7
lisek20_filmweb

a w necie jest lepsze tłimaczenie :P

ocenił(a) serial na 8
dominik1989

Zdecydowanie, albo na FOX-sie

ocenił(a) serial na 7
lisek20_filmweb

jak ja nie lubie pesymistów jak masz takie głupoty pisać to lepiej nic nie pisz .

lisek20_filmweb

A może w TVP2 będzie wersja z tym samym tłumaczeniem, co na FOX-ie? Skąd wiesz, że nie...

ocenił(a) serial na 8
direct39

Może, przyznaje się do błędu, a serial wart polecenia. Każdy bohater serialu jest ciekawy i ma interesujące wątki.

lisek20_filmweb

Jak już Dwójka przeszła do HD to mogliby dać wybór: lektor lub napisy.

direct39

Jest bardzo duża szansa, że będzie to samo tłumaczenie ponieważ TVP odkupiła ostatnio kilka serialu od FOX-a. "Glee" na przykład było z tłumaczeniem dla FOX-a.

ocenił(a) serial na 6
dominik1989

Ja liczę tylko że Al tak się spisze jak w Bundych bo tam wymiatał ciekawe jak tu będzie;)

ocenił(a) serial na 7
jazdowicz2666

napewno będzie całkiem inny niż w Świecie według Bundych

ocenił(a) serial na 6
dominik1989

No to na pewno lata lecą i ludzie zmieniają ale miejmy nadzieję że da radę i nadal jest w formie;)

ocenił(a) serial na 7
jazdowicz2666

ta no oczywiście że jest w formie chyba o nim nie czytałeś że jest w formie podobno trenuje jakieś sztuki walk :D:D:D Chodziło mi oto że napewno nie będzie pajacował tak jak w Bundych bo tam gra bogatego człowieka .

ocenił(a) serial na 6
dominik1989

Eeee tak czy siak on zawsze będzie dla mnie Al Bundy sprzedawca butów;D a że gra bogatego to nie świadczy że nie może pajacować w końcu jest to serial komediowy więc ma prawo po błaznować;P

ocenił(a) serial na 6
dominik1989

Aha i nawet oglądasz inne seriale co ja np.Osaczoną;D

ocenił(a) serial na 7
jazdowicz2666

wątpie to nie jest zwykła komedia komediowa bo by nie zostałą tak dobrze przyjęta przez krytyków

ocenił(a) serial na 6
dominik1989

Czemu tak uważasz?sądzisz że krytycy nie lubią seriali komediowych?a co do Fiorelli to też kiedyś oglądałem;P telki lubię meksykańskie oglądać bo zajeb...laski w nich występują nie to co w tych naszych polskich;D

ocenił(a) serial na 7
jazdowicz2666

bo wiem ze z własnych zródeł że to nie jest komedia typu Świat według Bundych tylko komedia, mockumentary czyli bez śmiechów publiczności

ocenił(a) serial na 6
dominik1989

No i super że nie ma tego sztucznego nagranego śmiechu bo on wkurza najbardziej to jest takie sztuczne do bólu....a jeśli chodzi o serial to po obejrzeniu 2odcinków nawet mi się spodobał nie ma nic na siłę i udawanego aktorzy dobrze się spisują ale Bundy ładnie się zmienił trochę mu się roztyło;D mam nadzieję że kolejne odcinki będą równie dobre jak te dzisiejsze.......

ocenił(a) serial na 7
jazdowicz2666

mi też się podobało ale nie jestem przyzwyczajony to takich rodzajów komedii bo nigdy takiej nie oglądałem następne odcinki bedą po 22 . Ale za to było dużo śmiesznych sytuacji . Najbardziej po tych 2 odcinkach spodobała mi się rodzina Phila

ocenił(a) serial na 6
dominik1989

Zgadzam się zupełnie inny humor tu występuje niż np.w Bundych ale to dobrze bo tak by to było nudne i na 1 kopyto.A rodzina Phila serio super nie mogłem z tej akcji z rowerem to im wyszło;D

ocenił(a) serial na 7
jazdowicz2666

Po dwóch odcinkach to narazie Ed Oneil ze swoją rodziną wyszedł blado. Bo się skupili bardziej na rodzinie Phila i tych gejów no ale czekam aż będzie coś ciekawego w rodzinie Eda Oneila.

ocenił(a) serial na 6
dominik1989

Na razie nie ma co oceniać bohaterów w końcu to dopiero pierwsze 2 odcinki pierwszego sezonu a jest ich kilka na HBO już leci 3 sezon;)

ocenił(a) serial na 7
jazdowicz2666

niektórzy niestety oceniają po dwóch odcinkach . Np.Śwat według Bundych nie było takie dobre na początku i Al jeszcze nie miał takiego poczucia homuru jak w dalszych odcinkach dopiero się rozkręciło jak odszedł Steve z serialu :D:D:D:D

ocenił(a) serial na 6
dominik1989

Dokładnie najlepsze było jak już Jefferson zawitał;D

ocenił(a) serial na 7
jazdowicz2666

hehe dobre było w 4 odcinku na końcu jak śpiewał hehe a w 3 odcinkim jak Phil dostał samolotem w twarz hehe

dominik1989

no to było dobre :)

ocenił(a) serial na 7
jazdowicz2666

nie lubie zabardzo telenowel ale w dzieciństwie oglądałem np Fiorella,cud miłości, Biały Welon

ocenił(a) serial na 7
dominik1989

Ogólnie lepiej ogląda sie z napisami, bez lektora, ale mimo wszystko fajnie było wrócić do 2 pierwszych odcnikow, w tym akcji z hillem sąsiadka i rowerem :D

Świetny serial, schematyczny, ale świetny :)

dogville

duzo lepiej sie oglada z napisami, poniewaz osoby, ktore je tlumacza robia to swietnie! totalnie oddaja, to co amerykanscy scenarzysci chcieli przekazac, a we wczorajszym odcinku, niestety, usunieto tekst typu wtf (what the face wg. phila)

ocenił(a) serial na 8
Gryzio

Zgadzam się, ale ludzie wcześniej na mnie najechali jak mówiłem, że będzie lipa w TVP.

ocenił(a) serial na 7
lisek20_filmweb

i tak dobrze było cieszcie się że nie było z polskim dublingiem bo to to dopiero by była klapa a tłumaczenie było spoko zawsze coś można sobie samemu dodać :P

ocenił(a) serial na 7
dominik1989

no dlatego że jak tak piszecie tak to psujecie radość z oglądania bo tak to się zastanawia człowiek zamiast oglądać a ciekawe jakie tam było tłumaczenie :P

dominik1989

myslales, ze kazda postac bedzie gral inny aktor? o taki polski dubbing ci chodzilo, bo nie rozumiem... to nie shrek...

ocenił(a) serial na 7
Gryzio

Gryzio chodziło mi o to że powinniście się cieszyć że nie ma polskiego dubingu bo by było do dupy

dominik1989

nie chce byc niemila czy czepliwa, ale cyz spotkales sie kiedykolwiek z tym zeby w zagranicznym serialu emitowanym w polsce byl polski dubbing? watpie

ocenił(a) serial na 7
Gryzio

spotkałem się w serialach Disneya hehe strasznie sztucznie to wygląda.

np. w Ukrainie Kiepskich dawali z ukrajńskim dubingiem

ocenił(a) serial na 7
dominik1989

a pozatym wy Polacy umiecie tylko krytykować jak wam się lektor nie podoba to nie oglądajcie a nie marudzicie :P

ps. nie założyłęm ten temat żebyście marudzicie na temat tłumaczenia

ocenił(a) serial na 7
dominik1989

ja tam nie lubie z napisami be napisów też jest dobrze i tak wszystko słychać wiec jak ktoś zna angielski to sobie sam dotłumaczy

dominik1989

ok, zrozumialam. nie musisz odpowiadac sam sobie

ocenił(a) serial na 7
Gryzio

ale jesteś dowciapna :P

Gryzio

"Przyjaciele" byli w wersji dubbingowanej :P Nie najgorzej to zrobili ale i tak dla mnie tylko napisy pl lub ang lub w ogóle bez.

nusior

nie widzialam takiej wersji, na tvnie i tvn7, ktore transmitowaly 'przyjaciol' byl lektor

Gryzio

w wersji canal + był dubbing:)