PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=518115}

Współczesna rodzina

Modern Family
2009 - 2020
8,0 45 tys. ocen
8,0 10 1 44647
7,8 20 krytyków
Współczesna rodzina
powrót do forum serialu Współczesna rodzina

Zdjęty 

ocenił(a) serial na 7

Zdjeli go z TVP 2 z powodu Małej oglądalności bo był za później porze emitowany

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 8
autobus2482

Ja od razu wiedziałem, że seria poniesie sromotną, przygniatającą porażkę z Euro.

ocenił(a) serial na 8
lisek20_filmweb

Z drugiej strony porażką można też nazwać zagłuszanie głosu Glorii, Phila, Clair czy Camerona lektorem wypowiadającym kwestie poważnym, beznamiętnym głosem, w dodatku przetłumaczone "na sztywno", co jest częstą porażką telewizji publicznej. Jak dla mnie, to okaleczanie i krzywdzenie seriali komediowych opartych na humorze słownym, i z czystym sumieniem osobę za to odpowiedzialną przywiązałbym do konia i przeciągnął po żwirze (nie byłem w stanie obejrzeć w telewizji choćby jednego odcinka "House M.D.", tam też cały humor słowny - cięty, mocny, oparty na trudnych do przetłumaczenia zwrotach - ginął pod słabym tłumaczeniem i lektorem) :/ Może się nie zgodzicie, ale "Modern Family" z lektorem i bez lektora to dwa zupełnie inne światy, dwa różne seriale.

ocenił(a) serial na 8
mojopin

Zgadzam się, lektor TVP był do dupy, na pocieszenie w trzeciej części na HBO nie jest lepiej. Zdecydowanie najlepiej jest na FOX-e, ale najlepszym wyborem są napisy. To moja opinia.