PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645872}

Wspaniałe stulecie

Muhteşem Yüzyıl
2011 - 2014
7,5 16 tys. ocen
7,5 10 1 15777
7,0 2 krytyków
Wspaniałe stulecie
powrót do forum serialu Wspaniałe stulecie

...

ocenił(a) serial na 8

Ktoś mi może powiedzieć kto komu podlega wśród służby bo ja tak do końca nie ogarniam. I jaki jest Ibrahim, bo na początku go lubiłam ale teraz mam trochę wątpliwości.

ocenił(a) serial na 9
pinki96

Haremem rządzi sułtanka matka. Podlegają jej wszyscy. W jej imieniu w haremie rozporządza Daye. Trochę niżej w hierarchi jest sumbul aga, który jest haremowym zarządcą. Gul Aga i NIgar Kalfa to tacy zaufani słudzy ;-) są w hierarchi zaraz za Sumbulem. Jeśli chodzi o Ibrahima to zgadzam się, na początku był całkiem spoko, ale potem został wielkim wezyrem, zdobył Hatice.Ibrahim chciał coraz więcej władzy i wpływów i dlatego stał się taki okropny. Zrobi wszystko żeby poszerzyć swoją władzę. JA osobiście go nie lubię

ocenił(a) serial na 8
Kamilkoks04

Dzięki. Nie ogarniałam trochę tego. Coraz mniej lubię Ibrahima. I trochę mi Hatice działa na nerwy ale to już zniosę :P

ocenił(a) serial na 9
pinki96

No trochę szkoda że Hatice się taka zrobiła. Był okres że całkiem dobrze się dogadywały z Hurrem. Były niezłymi koleżankami :D

ocenił(a) serial na 8
pinki96

Hatice tak strasznie mnie irytuje. Już wolałam jak była taka słodka, naiwna, wszędzie widząca zakochanych niż jak jest zazdrosna i złośliwa.

pinki96

Mnie od początku śmieszy ten eunuch z charakterystyczną mimiką i chodem. Trudno stwierdzić, czy należałoby go lubić, czy nie.

ocenił(a) serial na 9
Trojden

Hahahaha :D. Sumbul Aga jest śmieszny. Najlepsze jak wydaje z siebie takie dziwne śmieszne dżwięki :D. Nawet na youtube znalazłem :P
https://www.youtube.com/watch?v=oHPBUvP9y7o

ocenił(a) serial na 8
Trojden

Mnie bardzo śmieszy i wydaje mi się nie tylko bardzo pozytywną postacią ale i charakterystyczną :P

ocenił(a) serial na 8
pinki96

Jeszcze jedno :) Kim jest Gülfem Hatun?

ocenił(a) serial na 9
pinki96

Gulfem hatun jest żoną sułtana. Przyjaźni się z Hatice. Gulfem urodziła Sulejmanowi syna, jednak ten zmarł w młodym wieku podczas epidemi ospy.

ocenił(a) serial na 8
Kamilkoks04

Okej Dzięki :P Ale chyba jako żona nie ma za dużo do powiedzenia. Odniosłam wrażenie, że jest mniej ważna niż Mahidevran, Tak?

ocenił(a) serial na 9
pinki96

Teoretycznie Mahidevran i Gulfem są równe, z tym że Gulfem może jest niezauważana ponieważ nie ma syna. Mahidevran ma Mustafę. Im masz więcej dzieci (najlepiej chłopców) tym lepiej. :d

ocenił(a) serial na 8
Kamilkoks04

Im więcej synów tym lepiej :P Ale i tak zostawimy tylko jednego a reszty się pozbędziemy. Tak w skrócie :P Dzięki

ocenił(a) serial na 9
pinki96

no tak.Będzie jeden następca

ocenił(a) serial na 8
Kamilkoks04

Ma sens :P

ocenił(a) serial na 9
pinki96

Sumbul Aga to bardzo fajna i śmieszna postać:)

ocenił(a) serial na 8
Voth

On tak :P Szczególnie jak się denerwuje

ocenił(a) serial na 9
pinki96

Wydaje mi się,że obaj eunuchowie tj. Sumbul Aga i Gul są równorzędni w hierarchii; tą ich rywalizacje widac w późniejszych odcinkach i stanowią one jak dla mnie najbardziej zabawne chyba momenty całego serialu;-)Zresztą obaj aktorzy świetnie grają

ocenił(a) serial na 8
sultanin

Oni chyba są równi. Chociaż mam wrażenie, że Sumbul stoi troszkę wyżej. Co nie zmienia faktu, że są świetni :P