PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645872}

Wspaniałe stulecie

Muhteşem Yüzyıl
2011 - 2014
7,5 16 tys. ocen
7,5 10 1 15805
7,0 2 krytyków
Wspaniałe stulecie
powrót do forum serialu Wspaniałe stulecie

Co się stanie z córką Ibrahima i Nigar? Jak zginie Nigar?

Piper95

Mnie też bardzo interesują losy tego dziecka, niech ktoś odpowie. I czy Ibrahimowi będzie dane zobaczyć i przytulić swoje dziecko?

Nigar popełni samobójstwo, rzuci się w przepaść.

MariGold_fw

No właśnie ciekawa jestem co stanie się z tym dzieckiem. Przecież chyba go nie zabiją? Co dziecko jest winne temu co zrobili jego rodzice?

MariGold_fw

Dziękuję za wyjaśnienie śmierci Nigar

ocenił(a) serial na 10
Piper95

Gdy Nigar się obudzi to wszyscy będą jej mówili, że córka urodziła się martwa. Czy urodziła się martwa, czy zabili ją strażnicy, czy może później wyjdą jakieś inne fakty - tego jeszcze nie wiem.

ocenił(a) serial na 9
Piper95

Dziecko żyje, Hatice je ukryła. Najpierw córkę Nigar odnajdzie Hurrem i odda ją Ibrahimowi za pewną przysługę. Dziewczyna nie będzie mieszkała w pałacu Ibrahima tylko w osobnym domu. Nigar będzie mogła ją odwiedzać.

madgge

Ja już nic z tego nie rozumiem! GDZIE Hatice ukryła dziecko? I jakim cudem? Gdzieś je przetrzymywala? Jak długo? Ile lat miała dziewczynka, kiedy spotkała się z Ibrahimem? Była już duża, skoro mieszkała w innym domu?

ocenił(a) serial na 9
MariGold_fw

Taa w tym serialu jest sporo dziwnych sytuacji. Mała tak na oko ma ok. 3-4 lat. Hatice ukryła ją zdala od swojego pałacu. Dziewczynka jest pod opieką niani i jednej z medyczek. Pierwszy znajduje ją Sumbul, który śledzi medyczkę i znajduje małą. No i oczywiście donosi o wszystkim Hurrem. I reszta dzieje się tak jak pisałam wyżej.

madgge

a co stanie się z tą mała potem?

ocenił(a) serial na 9
Piper95

Nigar będzie musiała wyjechać, ponieważ Rustem jej mąż zostanie zarządcą prowincji. Będzie przed wyjazdem próbowała uciec z małą, ale Ibrahim jej przeszkodzi i mocno się wkurzy. Nigar wyjedzie, córka zostaje z Ibrasiem. Tylko, że potem Ibrahima stracą. Nasuh Efendi wyśle małą razem z nianią do rodziny Ibrahima.

ocenił(a) serial na 9
madgge

Za jaką przysługę Hurrem powie Ibrahimowi co się stało z jego dzieckiem?
Po tym jak Nasuh wyślę małą do rodziny Ibrahima będzie coś jeszcze pokazane jak się jej żyje, co się z nią dzieje?

ocenił(a) serial na 9
Ewitaa

Ibrahim obieca jej pozbyć się Firuze. Tak to zorganizował, że Hurrem już myślała, że Firuze nie ma, oddała małą, a Firuze pojawiła się z powrotem.
Po tym jak Nasuh wyśle Esmę do rodziny Ibrasia już jej więcej nie będzie.

madgge

A co się stanie z tą Firuze?
Co jest ta z tym tatuażem?

ocenił(a) serial na 9
Piper95

Tak, to ta z tatuażem. Dzięki temu tatuażowi Hurrem pozbędzie się Firuze. Tatuaż to znak wrogiej perskiej dynastii. Firuze okłamała Sulejmana co do swojego pochodzenia i Sułtan odesłał ją z pałacu.

ocenił(a) serial na 10
Piper95

Na zlecenie Hurrem, Rustem miał ją zlikwidować, w chwili gdy będzie chciał skręcić jej kark zauważy na jaj karku tatuaż który świadczy o tym, że pochodzi z arystokracji perskiej (dzisiejszy Iran). Tak więc uknuli kolejna intrygę, ze pozbędą się jej sugerując Sulejmanowi ze jest szpiegiem....

ocenił(a) serial na 10
margita00

O! przepraszam madgge nie było Twojego wpisu dzis jak to pisałam:)

ocenił(a) serial na 8
madgge

"wyśle Esmę do rodziny Ibrasia już jej więcej nie będzie."
Skoro wyślą ją do rodziny Ibrahima, to chyba ona zostanie wychowana jako chrześcijanka?
Przecież rodzice i rodzeństwo Ibrahima zostali przy swojej wierze.

ocenił(a) serial na 9
MarinaSamira

Hmm, no właśnie, tego nie wiem, a to w sumie ciekawe.