PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645872}

Wspaniałe stulecie

Muhteşem Yüzyıl
2011 - 2014
7,5 16 tys. ocen
7,5 10 1 15805
7,0 2 krytyków
Wspaniałe stulecie
powrót do forum serialu Wspaniałe stulecie

Obejrzałam dzisiaj pierwszy odcinek z nową Hürrem. Co za tragedia. Ta aktorka w ogóle nie pasuje :(. Jest brzydka i jakaś taka opuchnięto nalana na twarzy. Koszmar!!!!!
Co myślicie o substytucie Hürrem??

karola024

Staramy sie nie myslec o tej nowej po co psuc sobie humor :-) ja od tego odc calą sympatie przenioslam na mihrimah

ocenił(a) serial na 7
marta490

Jest fatalna. Tamtej do pięt nie dorasta, bez charakteru i co tu dużo mówić - jest brzydka. Ja właśnie skończyłam odcinek w którym 'wróciła', skrzywiłam papę i wyłączyłam przed końcem :P

ocenił(a) serial na 7
karola024

Nowa Hurrem mnie przeraziła. Oczami wyobraźni widziałam jak wraca piękna Uzerli, a oni dali... taką aktorkę... Może warsztatowo i wypadnie świetnie, ale to nie będzie to samo... Hurrem była śliczna, miała w sobie to coś. A tu nagle zobaczyłam sułtankę nie starszą o 2-3 lata, tylko o jakieś 15-20, do tego o niezbyt ładnej twarzy. Scena zamiast wycisnąć mi łzy z oczu, sprawiła, że mam ochotę darować sobie dalsze oglądanie serialu. Turcy mogli się lepiej postarać i wybrać młodszą i ładniejszą aktorkę, bardziej podobną do Uzerli, ale nie, po co... Ech, w jednym odcinku śmierć Mehmeta i nowa Hurrem. Co za cios ;/

NeferuNebet

Pierwsze kontakt = szok. Aktorką jest dobrą, ale z uroda nie trafili. Musieli dobrać starszą jak akcja serialu zostanie przesunięta ileś tam lat i będzie matka dorosłych dzieci, ale mogli tez młodsza postarzeć jak pozostałych aktorów lub chociaż trochę urodziwszą. Tragedii nie będzie a do nowej da się szybko przyzwyczaić, ale to już nie będzie to samo. Przy Sułtanie na początku będzie wyglądać jak babcia.

ocenił(a) serial na 8
Atavos

szok bo dali tak na oko aktorke starsza o 30 lat..mloda dziewczyna i nagle bez przejsc posrednich stara baba.
teraz doceniam uzreli i juz wiem za co jej sie tyle nagrod posypalo.zauwazylam ze nowa pani hurrem stara sie byc uzreli w roli hurrem..nasladuje jej chod, pewne gesty.ale uzreli stworzyla niedoscigniony twor, ten film byl o niej i powinien tez taki miec tytul HURREM a nie wspaniale stulecie..nowa aktorka zatem nie jest zla ale uzreli byla nieprzecietna i stworzyla niezwykla postac. nie lubie hurrem ale bede tesknic za uzreli w tej roli

ocenił(a) serial na 7
karola024

Wygląd nowej aktorki o wiele bardziej pokrywa się z wyglądem historycznej Hürrem, która pięknością nie była. Poza tym, talent nie zawsze idzie w parze z ładną buzią. Wystarczy spojrzeć na Meryl Streep, czy Glenn Close.

klikk12

Jak już pisałem nowa Hurrem szokuje debiutem, ale później wszystko mija i dobrze odgrywa swoja rolę. Oczywiście jest inna niż Uzreli, brakuje jej tego powera, mocy które miała Meryem. Uważam Vahide Percin za dobrą zmianę mimo początkowego szoku.

karola024

Lubię ją. Ma piękny głos i klasę. Bardzo się męczyłam przez ostatnie odcinki z Meryem, bo było widać, że jest wykończona.
I jedna maniera u Meryem gdy grała oburzono-dumną. Takie rybie oczy w połączeniu ze zrobieniem podwójnego podbródka. Nie wiem jak ta kobieta potrafiła się zmieniać ciągle ze zjawiskowej w maszkarona, ale zaczęło być męczące :P