PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645872}

Wspaniałe stulecie

Muhteşem Yüzyıl
2011 - 2014
7,5 16 tys. ocen
7,5 10 1 15778
7,0 2 krytyków
Wspaniałe stulecie
powrót do forum serialu Wspaniałe stulecie

Wie ktoś ile odcinków puści TVP ? Czy cały serial czy na razie sezon. Mam sklerozę i nie pamiętam czy serial był od poniedziałku do piątku czy od poniedziałku do czwartku

marekwyszosiat

Na razie w TVP będzie 48 odcinków, a czy będzie więcej to pewnie zależy od wyników oglądalności. Najprawdopodobniej dwa nasze odcinki to jeden turecki, czyli pokażą cały pierwszy sezon (24 odcinki). Serial emitowany jest od poniedziałku do czwartku, ale jest też przez tydzień od emisji na VOD.

durczog

Dzięki za info ;)

marekwyszosiat

TVP zapowiedziała, że od stycznia będzie emitowała kolejne sezony. Pierwszy sezon zakończy 31 grudnia.

durczog

Cześć durczog można wiedzieć skąd masz informacje, że TVP będzie emitowała od stycznia kolejne sezony serialu??
Z góry dzięki za odpowiedź.

agatka_slaba

Na tamten czas wiedziałem to z komunikatów prasowych, a obecnie kolejne odcinki (od 49 w górę) widnieją już w serwisach internetowych w programach na styczeń (np. w Telemagazyn.pl)

ocenił(a) serial na 8
durczog

tak właśnie tylko nie wiem czy przypadkiem nie zmienią się godziny emisji.

mikekenka

Godzina emisji bez zmian (15:50), jednakże serial będzie emitowany od stycznia również w piątki. Zmieni się za to godzina emisji powtórek (z 9:05 na 10:50).

ocenił(a) serial na 9
durczog

Skąd takie info?
Może chodziło Ci o to, że serial będzie puszczany od pon do pt, ale w TVP Historia (i to od początku)

jarektwilight

Emisja w TVP Historia to emisja w TVP Historia. Ja piszę o emisji 2. serii w TVP1. Jak już pisałem styczniowe ramówki są już w niektórych serwisach internetowych.

ocenił(a) serial na 8
durczog

dzięki za info

ocenił(a) serial na 10
marekwyszosiat

Mam pozytywną odpowiedź na temat dalszej emisji serialu, napisałam osobiście do TVP 1 i właśnie w tej chwili otrzymałam odpowiedź, oto cytat z mojego e-meila "Witamy. Na razie cały czas serial będzie emitowany, jest już zaplanowany do końca lutego.
Pozdrawiamy Kontakt z Widzami TVP1".

Halinag

Drugi sezon to 78 odcinków i tyle kupiła TVP. A więc podobnie jak w pierwszym sezonie każdy odcinek dzielony jest na dwa, bo tureckich jest 39.

durczog

Jeśli znacie troche Rosyjski to polewcam wam strone na, której są wszystkie odcinki Rosyjskie.
Trwają po 1,5-2,20 godz. Polecam!
Link do strony na youtube w filmiku pt.: Ost. Odc. Wspaniałe Stulecie

durczog

Ostatni odcinek drugiego sezonu podzielony zostanie na 3 części, zatem cały 2 sezon będzie liczyć jednak 79 odcinków, a nie 78. Finał drugiego sezonu (czyli turecki odcinek 63) emitowany będzie 24, 27 i 28 kwietnia jako wg polskiej numeracji odcinki 125, 126 i 127.

I od razu od 29 kwietnia emisja kolejnych odcinków trzeciego już sezonu.