PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645872}

Wspaniałe stulecie

Muhteşem Yüzyıl
2011 - 2014
7,5 16 tys. ocen
7,5 10 1 15776
7,0 2 krytyków
Wspaniałe stulecie
powrót do forum serialu Wspaniałe stulecie
ocenił(a) serial na 9
Allogia

Jedna ze służących Hürrem . =D

ocenił(a) serial na 9
Cornered

Też uważam że jedna z nich jest bardzo ładna- dla mnie Esma- ta która cały czas się dziećmi zajmuje :)

ocenił(a) serial na 9
KatrinM

Mi też o nią chodziło, ale nie wiedziałam jak ma na imię .

Cornered

Nigar? :)

Cornered

Hurrem jest Najpiękniejsza <3333333333333333333

Allogia

Księżniczka Isabella Fortuna. Ma śliczne, duże oczy.

Allogia

sułtanka Hurrem pełna wdzięku i gracji a suknie ma przepiękne

Allogia

Gulfem
Mahidevran
Hatice

ocenił(a) serial na 9
zielonamarchewka

Ja też tak myślę!!

Alicjja

a ja nie może hatice w 1 sezonie a potem miała ryj jak po menopauzie .
Tragicznie wyglądała

ocenił(a) serial na 5
Allogia

Hurrem - mówiąc krótko za włosy, oczy i twarz.
Mahidevran - Ma coś takiego w rysach... takie jakieś ułożenie kości policzkowych, że wygląda na delikatną
Hatice - Też ma fajne, delikatne rysy.
Mihrimah (oczywiście starsza wersja) - bo... no dobra tu nie wiem, niech będzie, że oczy.

ocenił(a) serial na 9
Kandara

Moim zdaniem Hürrem nie jest, aż tak piękna, ale włosy rzeczywiście ma piękne. Jeśli naturalne, to zazdroszczę.

Cornered

Według mnie Hürrem jest jedną z najbrzydszych w całym haremie. A najładniejsze w haremie są Hatice i Mahidevran. Ładna też była żona Malkoçoğlu Bali Beya.

ocenił(a) serial na 9
Arch_Angel

Hatice? Jak dla mnie trochę niezbyt. Ale Mahidevran i Armin rzeczywiście ładne.

Cornered

Hurrem Właśnie jest najpiekniejsza mahidevran to dosłownie nornica która nie ma nic z życia
Hurrem koffam ! za wszystko !

ocenił(a) serial na 9
Allogia

Hatice <3 Moim zdaniem piekna

ocenił(a) serial na 6
Allogia

Hatice

ocenił(a) serial na 10
Andronika

Bali Bey zakochał się w takiej dziewczynie z miasta, chyba Armin miała na imię ,ale nie wiem dokładnie jak się to pisze. Ona umarła ale moim zdaniem była śliczna.

Rose33

tak miała na imię Armin:)

Allogia

Mahidevran, ma właśnie tak ciekawie ułożone kości policzkowe . Ładna jest też właśnie Armin. I niektóre służące też są bardzo ładne.

Allogia

Mahidevran, Hurrem i Nigar. :)

ocenił(a) serial na 7
aga6006

Mahidevran, Esma i Hatice

ocenił(a) serial na 9
Gatiniusha

Isabella ,Nigar, Hatice, Esma. Hurrem w pierwszym sezonie, od drugiego zrobiła się jakaś kluchowata na twarzy. Mahidevran tez ma ciekawy typ urody.

ocenił(a) serial na 7
Voth

No coś się stało z jej twarzą, jakaś taka o wiele większa się zrobiła.

użytkownik usunięty
Allogia

Moim zdaniem Roksolana, Izabela i Hatice są bardzo ładne :P.

Allogia

Hurrem
Izabela

ocenił(a) serial na 9
Allogia

Nigar i Hurrem :)

ocenił(a) serial na 8
Allogia

Mahidevran.

ocenił(a) serial na 9
Allogia

Mahidevran no i Isabella ma cudowne oczy.

Allogia

Mi się już podoba postać o której jeszcze nie ma w odcinkach emitowanych w Polsce ale na youtube albo tam gdzie puszczane już były odcinki dalsze pojawia się piękna Nurbanu sultan (synowa Hurrem) - piękna i równie silna.

espantosa

http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://media.tumblr.com/c7f769d751e56fe044540 566d463b30d/tumblr_inline_n6jmhlDDoU1shpkto.jpg&imgrefurl=http://nurbanusultanha seki.tumblr.com/&h=343&w=336&tbnid=Ia-eHIBHyXf3gM:&zoom=1&docid=VASGZhBnn9pc3M&e i=9oLlVK2WK-HTygPiv4HICw&tbm=isch&ved=0CCMQMygFMAU

wklejam linka do jej zdjęcia.

Allogia

Dla mnie najpiękniejsza jest Mahidevran. Druga bedzie Esma.
Hurrem nie jest oczywiscie brzydka, ale mnie sie nie podoba. Zupelnie. Nie wiem nawet dlaczego

ocenił(a) serial na 9
rafal4792

Hurrem ma specyficzną urodę, w niektórych ujęciach jest przepiękna, w niektórych ładna, a niektóre są całkiem niekorzystne dla niej i rzeczywiście w I sezonie była o wiele bardziej szczuplejsza. Jeszcze jak była Aleksandrą i próbowała zwrócić na siebie uwagę Sulejmana to wyglądała przepięknie, te jej oczy i uśmiech. Tak ogólnie uważam, że jest bardzo ładna. Mahidevran też jest śliczna.

Ewitaa

Mnie się w Hurrem podoba to, że nie jest wieszakiem, a jednocześnie tak prezentuje swoją figurę, że szczęka opada. Bardzo kobieca. Mahidevran jest śliczna, ale bardzo zimna w porównaniu z Hurrem. Armin była urocza. Też specyficzny typ urody, bardzo egzotyczny.

ocenił(a) serial na 9
Allogia

W tym serialu az się roi od pięknych kobiet-choc wiadomo, każdemu sie podoba cos innego
Jak dla mnie na 1 miejscu Esma i księżniczka Isabella-obie piekne,z tym,że Esma jest bardzo delikatna a Isabella tak nachalnie atrakcyjna, trochę wulgarna
Mahidevran ma śliczną buzię,ale niestety ciagły foch nie dodaje jej uroku, no i figura-jak dla mnie nieco anorektyczna, szczególnie ten suchotniczy biust-pod tym względem Hurren jest z nią bardzo dobrze skontrastowana-taka zdrowa dziewucha,co "ma na czym usiąść i czym odetchnąć ;-)" .Generalnie uroda Hurren jest taka nieoczywista-sa momenty, w których wygląda po prostu zjawiskowo,w innych przeciętnie,a niekiedy wręcz nieciekawie-bułowato i krowiasto,ale ma niesamowity urok
Noi sułtanka matka - kobietka z klasą- w końcu była miss Turcji-zawsze miło na nią popatrzeć

sultanin

A widziałeś pachy esmy na żywo ? Hurrem jest najpiękniejsza

ocenił(a) serial na 8
Allogia

Oczywiście sułtanka matka, mimo wieku nadal wygląda atrakcyjnie. Ładna jest też służąca, która w jednym z odcinków masowała Sumbula, ale niestety nie pamiętam jej imienia. Hurrem jak dla mnie jest po prostu brzydka. Wielka i grubawa przy innych kobietach z haremu wygląda mało kobieco.

ocenił(a) serial na 9
PanIWladca

FIdeln hatun czy jakoś tak ;P

ocenił(a) serial na 10
Allogia

Zdecydowanie Hatice. Jest prześliczna. Chciałabym być w połowie tak piękna

użytkownik usunięty
sultankaNina

Hatice jest najładniejsza. Podobają mi się także Nigar, Esma. Hurrem też jest niezła. Nie podoba mi się ta nowa Firuze, naprawdę ma średnia urodę nic ciekawego. Widziałem ją w dalszych odcinkach z inna fryzura i wygląda jeszcze gorzej.

ocenił(a) serial na 7
Allogia

Dla mnie najładniejsza jest Esma, dalej Nigar , Mahidevran, Armin i Elena.Ciekawą urodę ma też Firuze. Hatice też należy do tych ładniejszych ale jak dla mnie to trochę taka porcelanowa lala.

ocenił(a) serial na 7
lukrecja5

miałam na myśli dziewczynę która wpadła w oko Mustafie tylko nie wiem dokładnie czy ma na imię Elena czy Helena.

lukrecja5

Helena hatun:)

ocenił(a) serial na 8
Allogia

kobiety w serialu sa bardzo urodziwe ale dla mnie najladniejsze to
armin
hatice
aybige
nigar
hurrem

Allogia

1. Hatice (piękny owal twarzy, włosy, sympatyczna twarz)
2. Mahidevran/Hurrem (jedna majestatycznie piękna, ale zimna, druga może nie tak idealna, ale ma swoje momenty i ma ciepły uśmiech i wielkie oczy no i burzę rudych loków)
3. Nigar (oryginalny typ urody i dziewczęcy urok)

Allogia

Nurbanu, Aybige i Mahidevran.

Denisse

Mahidevran. klasa! kosci policzkowe usta!
Firuze , mlodosc figura modelki
ale pisanie ze Hurrem to lekka kpina...otylosc, zez, i broda baby jagi no ludzie badzcie obiektywni;-))

devalue

mnie się akurat nie podoba rybia twarz Mahidevran, nie obrażam tych, którym się podoba takimi testami jak ty

ocenił(a) serial na 9
Allogia

mnie się podoba Fidan służąca Mahidevran

ocenił(a) serial na 10
marimal1

Jak dla mnie najpiękniejszymi są Hatice, Huricihan (ma urodę po matce a charakter po ojcu), Fizruze, Izabela, Mihriman, Armin, Aybige, Nigar, Hurrem, Mahidevran, Valeria, Nurbanu oraz Valide