PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645872}

Wspaniałe stulecie

Muhteşem Yüzyıl
2011 - 2014
7,5 16 tys. ocen
7,5 10 1 15770
7,0 2 krytyków
Wspaniałe stulecie
powrót do forum serialu Wspaniałe stulecie

Nigar i Ibrahim

ocenił(a) serial na 10

Ostatnio spojlerowałam sobie serial na yt kiedy trafiłam na filmik na którym Nigar stoi na dachu pałacu Ibrahima(chyba) i chce się rzucić. Z jakiej serii pochodzi to ujęcie i co ją do tego skłoniło? I jeszcze jedno pytanie w innym filmiku widziałam Nigar w czerwonej sukience wyglądało to tak jakby została czyjąś żoną. Dobrze myślę czy sobie dorobiłam jakąś teorię? A jeżeli wzięła ślub to z kim?

ocenił(a) serial na 10
HurremSultana

W ogóle to Ibrahim nie powinien dotykac Nigar sam na sam po policzku i w ogóle. Gdzie nietykalnośc kobiety?

ocenił(a) serial na 10
Korekta

Ja już się na niego wypomstowałam. Niby niewolnica Sułtana jest nietykalna dla każdego mężczyzny, ale Ibrahim według swej własnej opinii nie podlega tej zasadzie.

ocenił(a) serial na 7
HurremSultana

Biedna Nigar. ;/ Ale zakochała się biedulka, więc jej taki dotyk raczej nie przeszkadza.

ocenił(a) serial na 10
Gatiniusha

ale własnie dlatego się zakochała, ze on ją molestował! naruszał jej nietykalnośc osobistą, cielesność. w świecie islamu to nie am prawa być! Oswoił ją i dalej oswajał a ona wiadomo... wpadła po uszy w uczucie do tego ideała.

ocenił(a) serial na 9
Korekta

ona od początku była w nim zakochana? czy Hatice to dostrzegała? Jeżeli mam się wypowiedzieć o tym zakochaniu to nic takiego nie widziałam (widocznie przeoczyłam sceny) aby raz widziała sytuację jak Nigar go podglądała w łaźni.

ocenił(a) serial na 9
asiulka026

Ona go prawie kiedys pocałowała, wtedy ją za to opieprzył. Ona co chwilę patrzy na niego maślanym wzrokiem :P

ocenił(a) serial na 9
KatrinM

No właśnie teraz w polskiej telewizji są odcinki jak Ibrahim zaczyna chorować przez tę klątwe książki i ta Nigar go masuje i się nim opiekuje, a Hatice mało para z uszu nie wyjdzie :DD

ocenił(a) serial na 8
asiulka026

W którym odcinku ona podglądała w łaźni? Zdaje się, że przeoczyłam tą scenę.

ocenił(a) serial na 9
HurremSultana

Wrócę jeszcze do odpowiedzi osób powyżej: Nigar jest niewolnicą sułtana?

ocenił(a) serial na 9
asiulka026

Hmmm no chyba tak, była opiekunka haremu, potem zostala slużącą sultana. Chyba wszystkei kobiety w palacu należą do Sulejmana.
Hatice to się jeszcze przez Nigar napiekli :P

ocenił(a) serial na 9
KatrinM

Ale chodzi mi o to czy ona też szła "złotą drogą" :P

ocenił(a) serial na 9
asiulka026

Aaa to sorry nie zrozumiałam :) nic takiego nie widzialam :) od samego poczatku zajmuje się haremem, a czy kiedys w przeszłości to nic mi nie wiadomo.

ocenił(a) serial na 7
HurremSultana

tego chyba jeszcze nie było bo oglądam do przodu z polskimi napisami gdzie odcinek trwa 2 godziny, Ibrahima słowa ją zraniły i tak została wydana dzięki Hatice za Matrakçi Nasuh