Uważam, że serial jest bardzo dobrze zrobiony. Pokazuje życie codzienne w pałacu Sułtana Sulejmana. Nie interesuję się historią, ale kiedy zobaczyłam ten serial zakochałam się w nim. Wszystkie role są odegrane wspaniale. Na największą pochwałę zasługują Selim Bayraktar (Sümbül Ağa) i Engin Günaydin (Gül Aga). Najbardziej rozśmiesza mnie jak Sümbül chodzi i mówi, w Gülu najbardziej lubię jak na wejściu do Sułtanki Hürrem chwali ją, np. najwspanialsza z Sułtanek, najbardziej zamężna z Sułtanek, itp. Bardzo polecam ten serial.
Dokładnie ja od dobrych 7-8 lat nie oglądałem TV czasem tylko jakieś bardzo ważne wydarzenie sportowe. Przypadkiem zobaczyłem reklamę tego serialu na TVP i pomysłem jakieś gówno tureckie nie warte zachodu. U mnie w domu inni to zaczęli oglądać wiec po jakimś czasie i ja się zaciekawiłem i od razu mi się spodobał bo był odmienny od seriali z USA, których obejrzałem i oglądam dużo. Ma swój klimat i ukazuje coś innego a nie standard nam serwowany. Widzimy wydarzenia z drugiej strony a nie z znanej nam europejskiej ideologii. Największa zaleta jest wspaniała muzyka,