PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645872}

Wspaniałe stulecie

Muhteşem Yüzyıl
2011 - 2014
7,5 16 tys. ocen
7,5 10 1 15777
7,0 2 krytyków
Wspaniałe stulecie
powrót do forum serialu Wspaniałe stulecie

Po śmierci Ibrahima, serial stracił na wartości, a dobiła go śmierć Hatice. W mojej opinii przynajmniej.No i brak charakterystycznej buźki Meryem Uzerli też mu nie pomaga.

ocenił(a) serial na 9
adam_1909

brak dwóch tytanów ten serial rzeczywiście stracił bardzo dużo. po za śmiercią Ibrahima i zmianą aktorki grającą Hurrem brak tych podstawowych postaci jak Hatice, czy Nigar też osłabiło.
ale Nurbanum podźwiga te braki. samą Hurrem nie potrafie znieść za to ona przypomina mi tą dawną Hurrem, taką młodą pełną werwy i silną kobietę.

ocenił(a) serial na 8
adam_1909

A ja tam lubię to "nową" Hurrem, nei wiem czemu tyle negatywnych opinii o niej.

MI brakuje przedewszystkim Sah Huban, ale Fatma dobrze ja zastepuje

użytkownik usunięty
ZycieNoBellOn

Co do nowej Hurrem też mnie nie przekonała i zdecydowanie wolę Meryem. Pytasz skąd tyle negatywnych opinii. Pewnie dla wielu Hurrem to zawsze będzie Meryem i ciężko przestawić się gdy ktoś tak dobrze wykreował daną postać, a tu nagle na jego miejsce wchodzi ktoś inny. Nie mam personalnie nic do Vahide po pewnie jakby inna aktorka zastąpiła Meryem moje odczucia byłyby podobne.
Zgadzam się, że po śmierci Ibrahima i zmianie Hurrem serial stracił swój urok i główne atuty bo zawsze jak ta dwójka się spotykała to było starcie gigantów a ich utarczki słowne, mimika twarzy były genialne.
Co do Sah to nawet lubiłam tą postać taka kontrastowa wobec emocjonalnej Hurrem a zarazem jej godna rywalka pod względem intryg. Fatma zaś irytuje mnie jak nikt inny z tym swoim wiecznie głupawym uśmieszkiem na ustach.

"Fatma zaś irytuje mnie jak nikt inny z tym swoim wiecznie głupawym uśmieszkiem na ustach" - mam te same odczucia i też o wiele bardziej wolę Sah, za inteligencję. Chyba jedyna inteligentna postać w haremie, oczywiście poza brankami. Choć wśród tych ostatnich też nie brak idiotek, np. Valeria.