PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645872}

Wspaniałe stulecie

Muhteşem Yüzyıl
2011 - 2014
7,5 16 tys. ocen
7,5 10 1 15776
7,0 2 krytyków
Wspaniałe stulecie
powrót do forum serialu Wspaniałe stulecie

Właśnie tego nie mogę pojąć.
Nie oglądałem gruntownie pierwszego sezonu, ale drugi i trzeci już dogłębnie i serio nie potrafię zrozumieć hejtów na tą postać. Ona się broniła (a później także swoich dzieci) i po prostu musiała być twarda, by przeżyć. Ale i tak można usłyszeć wyłącznie o "rudej żmji", "suce" etc., bez argumentów.
Z resztą - Roksolanie naprawdę można wiele zawdzięczać. Dzięki niej państwo osmańskie straciło dwoje wielkich ludzi (cenię Ibrahima, choć go nie lubię) dzięki czemu mocno podupadło. Słyszałem nawet o teorii, jakoby Hurrem specjalnie doprowadziła do takiego stanu rzeczy by zemścić się za dawne krzywdy.
Jak było - nie wiadomo. Jednak mimo wszystko prawdziwej Roksolanie zawdzięczamy śmierć dobrze prosperującego przyszłego Sułtana a postać filmowa - wedle mnie - jest stale atakowana a gdy się broni, to jest "suką".
Może mi ktoś to wyjaśnić?

PawDan

To są w 99% fanki Ibrahima identyczne jak fanki Biebera i nie należy od nich wymagać samodzielnego myślenia.

jans21

Błyszczysz, szkoda, że głupotą.

A co do Hurrem, to nie trawię baby od pierwszego odcinka. Jest podła, zakłamana, mściwa, antypatyczna, zadufana w sobie, non stop judzi i knuje, drze pysk, straszy ludzi, ma filozofię po trupach do celu a potem zgrywa pokrzywdzoną.

A już te śmieszne teorie o jej rzekomym zbawiennym wpływie na nasze losy i hipotezy, że celowo chciała osłabić Osmanow są tak głupie, że nawet nie warto ich komentować.
Ona chciała posadzić na tronie swojego syna - najpewniej Mehmeta albo Bayazyda, więc nie ma co naciągac faktów, że była tam jakąś Piątą Kolumną.

I znowu mantra o bronieniu się, powtarzana do znudzenia przez lemingowatych fanów czy fanki Rudej. Ja widzę, że ona przez większość czasu atakuje, ta biedna skrzywdzona cnota.

MariGold_fw

Stanowisz doskonały przykład na udowodnienie tezy, że niektóre kobiety powinny być pozbawione praw wyborczych, praw do publicznego wypowiadania się i najlepiej aby siedziały w haremie i wiernie służyły swojemu panu i władcy bo do niczego innego się nie nadają.

jans21

Powiedział haremowy eunuch, wielbiciel tureckich telenowel.

MariGold_fw

Dla ciebie: twój pan i władca niewolnico. Możesz mnie zaprosić na loda.

jans21

Eunuch mnie zaprasza na loda, przyjdę z mikroskopem :)))))

ocenił(a) serial na 9
MariGold_fw

Skoro tak nienawidzisz Hurrem od samego początku to czemu oglądasz ten serial? Po co się tak denerwujesz i negatywnie nakręcasz. Nie ma powodu ,żeby z nienawiści do jednej z bohaterek serialu ubliżać ludziom ,którzy mają inne zdanie.

marimal1

Oglądam dla samej fabuły i innych postaci.

marimal1

Daj spokój widzisz przecież, że jest klasyczną psychofanką Ibrahima.

ocenił(a) serial na 9
jans21

No Ibrahim lubił dać kobietom po pysku ,więc może one lubią jak facet stosuje przemoc. Są różne zboczenia:)

jans21

Powiedział klasyczny psychofan Hurrem.

ocenił(a) serial na 8
PawDan

Hurrem zachowuje się tak samo jak inni wedle teorii "jak weszło się między wrony to trzeba krakać jak one".

Hurrem w serialu jest główną bohaterką, jest skuteczna i nie zachowuje się do końca jak ofiary syndromu sztokholmskiego. To wystarcza aby nie była lubiana.