Właśnie tego nie mogę pojąć.
Nie oglądałem gruntownie pierwszego sezonu, ale drugi i trzeci już dogłębnie i serio nie potrafię zrozumieć hejtów na tą postać. Ona się broniła (a później także swoich dzieci) i po prostu musiała być twarda, by przeżyć. Ale i tak można usłyszeć wyłącznie o "rudej żmji", "suce" etc., bez argumentów.
Z resztą - Roksolanie naprawdę można wiele zawdzięczać. Dzięki niej państwo osmańskie straciło dwoje wielkich ludzi (cenię Ibrahima, choć go nie lubię) dzięki czemu mocno podupadło. Słyszałem nawet o teorii, jakoby Hurrem specjalnie doprowadziła do takiego stanu rzeczy by zemścić się za dawne krzywdy.
Jak było - nie wiadomo. Jednak mimo wszystko prawdziwej Roksolanie zawdzięczamy śmierć dobrze prosperującego przyszłego Sułtana a postać filmowa - wedle mnie - jest stale atakowana a gdy się broni, to jest "suką".
Może mi ktoś to wyjaśnić?
To są w 99% fanki Ibrahima identyczne jak fanki Biebera i nie należy od nich wymagać samodzielnego myślenia.
Błyszczysz, szkoda, że głupotą.
A co do Hurrem, to nie trawię baby od pierwszego odcinka. Jest podła, zakłamana, mściwa, antypatyczna, zadufana w sobie, non stop judzi i knuje, drze pysk, straszy ludzi, ma filozofię po trupach do celu a potem zgrywa pokrzywdzoną.
A już te śmieszne teorie o jej rzekomym zbawiennym wpływie na nasze losy i hipotezy, że celowo chciała osłabić Osmanow są tak głupie, że nawet nie warto ich komentować.
Ona chciała posadzić na tronie swojego syna - najpewniej Mehmeta albo Bayazyda, więc nie ma co naciągac faktów, że była tam jakąś Piątą Kolumną.
I znowu mantra o bronieniu się, powtarzana do znudzenia przez lemingowatych fanów czy fanki Rudej. Ja widzę, że ona przez większość czasu atakuje, ta biedna skrzywdzona cnota.
Stanowisz doskonały przykład na udowodnienie tezy, że niektóre kobiety powinny być pozbawione praw wyborczych, praw do publicznego wypowiadania się i najlepiej aby siedziały w haremie i wiernie służyły swojemu panu i władcy bo do niczego innego się nie nadają.
Skoro tak nienawidzisz Hurrem od samego początku to czemu oglądasz ten serial? Po co się tak denerwujesz i negatywnie nakręcasz. Nie ma powodu ,żeby z nienawiści do jednej z bohaterek serialu ubliżać ludziom ,którzy mają inne zdanie.
No Ibrahim lubił dać kobietom po pysku ,więc może one lubią jak facet stosuje przemoc. Są różne zboczenia:)