PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645872}

Wspaniałe stulecie

Muhteşem Yüzyıl
2011 - 2014
7,5 16 tys. ocen
7,5 10 1 15805
7,0 2 krytyków
Wspaniałe stulecie
powrót do forum serialu Wspaniałe stulecie

Ważne

ocenił(a) serial na 8

Witam chciałabym się czegoś dowiedzieć.
1. Czy zajdzie coś między Sułtanem Sulejmanem a tą całą księżniczką Izabellą Fortuną i jak to sięskończy?
2. Co z zatrutą przez Hurrem książką/ dziennikiem Ibrahima Paszy?
3. W którym sezonie (odcinku) będzie ślub Sułtana i Hurrem?
Bardzo proszę o odpowiedź ;)

ocenił(a) serial na 10
zuza16_3

Co do 3: Muhteşem Yüzyıl - 42.Bölüm i początek 43.Bölüm ;)

użytkownik usunięty
zuza16_3

Przyłączam się do pytań i miałabym jeszcze jedno jak skończy się wątek Bali Beja i Arminy będą razem?

Już nie pamiętam dokładnie, ale chyba wezmą ślub... niestety długo się nienacieszą sobą, bo ona umrze. Jakaś gruźlica chyba. nie pamiętam dokładnie

ocenił(a) serial na 9
otanek

w dzisiejszym odcinku na tvp jej ojciec powiedział że mu jej nie da bo ona jest żydówką a on muzułmaninem. Nie znam się jak to było ze ślubami w tamtych czasach więc mnie to ciekawi....
Poza tym Bali Bay całkiem całkiem i te jego oczy :)

ocenił(a) serial na 9
KatrinM

Oczywiście ciekawość mnie zżerała i już wypatrzyłam na yt że wzięli slub a potem za jakis czas umarła ( skrót o ich milości tylko był) ojj będę pewnie wyła jak bóbr przy tym odcinku :P

ocenił(a) serial na 5
KatrinM

Całkiem całkiem? To największe ciacho w całym serialu. :)

ocenił(a) serial na 9
Kandara

Trudno sie nie zgodzić :) przystojniak jakich mało :) i do tego jako nieliczny nie biega w tych szatach i można podziwiać jego zgrabny tyłek :P
Szkoda tylko że nazywa się Burak ale i to mu można wybaczyć :P
dobrze że długo jest w serialu :) niby taki bad boy a taki uczuciowy, biedna Armin się nie nacieszyła a za takiego można by dac sie pokroić :P

ocenił(a) serial na 9
Kandara

To prawda - jest najlepszy. Jednak nie wiem dlaczego, ale podoba mi się Ibrahim hahah. Mże najpiękniejszy nie jest, ale czymś mnie do siebie przyciąga..

ocenił(a) serial na 9
asiulka026

Na poczatku owszem Ibrahim nie wyglądał źle, ale teraz z tą brodą większa jakos mi niebardzo leży,a poza ty charakterem mnie odstraszył bo na poczatku wydawał się zupełnie inny

ocenił(a) serial na 9
KatrinM

Cóż,stary się robi, tak samo jak i sułtan :D Moim zdaniem jest zbyt zapatrzony w siebie, ale cóż, skurczybyk ma coś w sobie :P

ocenił(a) serial na 9
otanek

No faktycznie krótko....noc poslubna i to bez konsumpcji...biedny czuwał przy jej łóżku a ona zmarła...szkoda...

otanek

Dżuma nie gruźlica

ocenił(a) serial na 8
zuza16_3

Ooo dzięki bardzo :)

zuza16_3

będzie coś, ale nie bedzie długo trwało- Hurrem o to zadba :)
dziennik Ibrasia niestety jego zabije dziecko (trucizna przeniesiona na jego rękach), sam Ibraś też ciężko zachoruje
w oryginale-42/43 odcinek, u nas będzie to jakoś 84/85

ocenił(a) serial na 8
otanek

No to bardzo dobrze, bo ta księżniczka zbytnio do gustu mi nie przypadła... zaś nie za dobrze z tym dzieckiem ;c ale w każdym bądź razie dziękuję za odpowiedź!

ocenił(a) serial na 9
zuza16_3

Mi ta Izabela przypomina żabę :P wylupiaste oczy i napompowane usta :P normalnie jak po botoksie lub silikonie :P Jak mówią że jest taka piękna to mnie bierze....nawet niektore służące na drugim planie sa piekniejsze

ocenił(a) serial na 8
KatrinM

wreszcie ktoś kto ma takie samo zdanie na jej temat co ja :)

ocenił(a) serial na 5
KatrinM

A mnie się podoba. Ciemne, wyraziste oczy, ładne włosy, interesująca twarz... cóż kwestia gustu.

ocenił(a) serial na 9
Kandara

Mnie też się podoba, lepsza jak zezowata Hurrem :P

ocenił(a) serial na 5
asiulka026

Hurrem też mi się podoba, ma świetne włosy *.*

ocenił(a) serial na 9
Kandara

Moim zdaniem Hurrem jest przy gruba i ma zbyt dużą twarz (w ogóle jest wielka, stojąc przy Nigar jest jak wielkoludka) ale cóż, genetyka. Ta kobieta zbrzydła mi i też może ze względu na osobę jaką gra. . .
Jeżeli mogę to jak dla mnie bezkonkurencyjna jest matka sułtana - pełna gracji i elegancji, pomimo wieku.

ocenił(a) serial na 5
asiulka026

No to nie widziałaś aktorki grającej Hurrem poza serialem.

https://www.youtube.com/watch?v=wgWVriO8P4M - po ukraińsku, więc nawet idzie zrozumieć. Pod koniec wywiadu powiedziała chyba, że podczas kręcenia serialu zajadała stres czekoladą.

A poważnie, uważam, że to, że Hurrem jest... pełniejsza nie dyskredytuje jej absolutnie, bo to ładna kobieta i kilka (podkreślam kilka, nie kilkanaście) kilogramów więcej wcale jej nie szpeci, a przynajmniej nie za bardzo. Ma ładną twarz, ładne włosy, ładne oczy (kształt i kolor)... I hum jeśli ten rudy jest naturalny, to wow!

Jejku, co za świat, że jak kobieta na trochę tłuszczyku więcej to już brzydka. <wywraca gałami>

ocenił(a) serial na 10
Kandara

Zgadzam się z tobą Kandaro :D

ocenił(a) serial na 9
Kandara

gusta i guściki, przecież każdy może wyrazić swoją opinię ;)

ocenił(a) serial na 8
KatrinM

tez mi sie nie podoba. i ten irytujacy glos...

otanek

Nie zabije jego dziecka. Dziecko udusi siostra Sułtana przypadkiem podczas karmienIa. Zaśnie.

sookie13

ja tak myślałam, że przydusiła dziecko piersią, bo zasnęła. ale w serialu jest powiedziane, że 'trzeba umyć ręce zanim zbliży się do dziecka'.. wiadomo o co cho
Jak było w historii nie wiem, bo nigdzie nie mogę znaleźć wątku Hatice z dzieckiem. Tyle, że umarło

ocenił(a) serial na 8
zuza16_3

a wie ktoś co się w końcu stało z Gülnihal bo po tym jak ona była tym nożem zraniona i tam zdrowiała słuch po niej zaginą... pojawi się jeszcze w serialu czy jak?

ocenił(a) serial na 9
zuza16_3

Dziewczyny pisały w innym wątku własnie jej poświęconym że była tylko wzmianka że została wydana za mąż przez Validem, ale u nas chyba tego nie było bo tna odcinki.

ocenił(a) serial na 8
KatrinM

aaa no ok, dziękuję :)

KatrinM

No mi też parę osób tak właśnie odpowiedziało niestety nie idzie tego znaleźć nawet na zagranicznych stronach internetowych co się z nią stało

zuza16_3

Z tego,co patrzyłam na youtubie,to Izabela zniknie w 37 odcinku tureckim czyli w Polsce będzie to 74,obecnie wyszło 66 odcinków,czyli jeszcze trochę trzeba poczekać.

zuza16_3

A w którym odcinku pojawi się dorosły Mustafa ?

ocenił(a) serial na 9
Marta013

w oryginalnym 46 :) całkiem przystojny :)

ocenił(a) serial na 8
zuza16_3

Chciałam się jeszcze dowiedzieć czegoś o Mahidevran. Wie ktoś może czy ona także jak Hurrem była zwykłą niewolnicą? Strasznie mnie to ciekawi. :)

ocenił(a) serial na 8
zuza16_3

pewnie nie skoro tak bez przerwy to zaznacza że jest sułtanką a Hurrem tylko niewolnicą. Sułtanka matka przyjechała do pałacu już jako sułtanka, to na pewno bo była o tym mowa w serialu :)

tollat

Mahidevran też jest niewolnicą Sułtana. Oglądałam odcinki z angielskimi napisami i gdy sułtan uwolni Hurrem ona też poprosi o wolnośc. Jednak jej nie dostanie.

ocenił(a) serial na 9
tollat

Mahidevran jest żoną Sulejmana, a to (podobno) stawia ja wyżej niż niewolnicę, ktora żoną nie jest. Jak wiemy do czasu:) Chyba dlatego zawsze to tak podkreślała,zapominając,że ona tez jest niewolnicą.

ocenił(a) serial na 6
zuza16_3

Powiedzcie mi prosze co sie stalo z Izabela? Czy w koncu ja zabili czy odeslali statkiem tak jak powiedzial Sulejman?
Nie zrozumkalam tego :-)

ocenił(a) serial na 9
Sol_80

Mi się wydaje, że chyba ją utopili.