Witam chciałabym się czegoś dowiedzieć.
1. Czy zajdzie coś między Sułtanem Sulejmanem a tą całą księżniczką Izabellą Fortuną i jak to sięskończy?
2. Co z zatrutą przez Hurrem książką/ dziennikiem Ibrahima Paszy?
3. W którym sezonie (odcinku) będzie ślub Sułtana i Hurrem?
Bardzo proszę o odpowiedź ;)
Przyłączam się do pytań i miałabym jeszcze jedno jak skończy się wątek Bali Beja i Arminy będą razem?
Już nie pamiętam dokładnie, ale chyba wezmą ślub... niestety długo się nienacieszą sobą, bo ona umrze. Jakaś gruźlica chyba. nie pamiętam dokładnie
w dzisiejszym odcinku na tvp jej ojciec powiedział że mu jej nie da bo ona jest żydówką a on muzułmaninem. Nie znam się jak to było ze ślubami w tamtych czasach więc mnie to ciekawi....
Poza tym Bali Bay całkiem całkiem i te jego oczy :)
Oczywiście ciekawość mnie zżerała i już wypatrzyłam na yt że wzięli slub a potem za jakis czas umarła ( skrót o ich milości tylko był) ojj będę pewnie wyła jak bóbr przy tym odcinku :P
Trudno sie nie zgodzić :) przystojniak jakich mało :) i do tego jako nieliczny nie biega w tych szatach i można podziwiać jego zgrabny tyłek :P
Szkoda tylko że nazywa się Burak ale i to mu można wybaczyć :P
dobrze że długo jest w serialu :) niby taki bad boy a taki uczuciowy, biedna Armin się nie nacieszyła a za takiego można by dac sie pokroić :P
To prawda - jest najlepszy. Jednak nie wiem dlaczego, ale podoba mi się Ibrahim hahah. Mże najpiękniejszy nie jest, ale czymś mnie do siebie przyciąga..
Na poczatku owszem Ibrahim nie wyglądał źle, ale teraz z tą brodą większa jakos mi niebardzo leży,a poza ty charakterem mnie odstraszył bo na poczatku wydawał się zupełnie inny
Cóż,stary się robi, tak samo jak i sułtan :D Moim zdaniem jest zbyt zapatrzony w siebie, ale cóż, skurczybyk ma coś w sobie :P
No faktycznie krótko....noc poslubna i to bez konsumpcji...biedny czuwał przy jej łóżku a ona zmarła...szkoda...
będzie coś, ale nie bedzie długo trwało- Hurrem o to zadba :)
dziennik Ibrasia niestety jego zabije dziecko (trucizna przeniesiona na jego rękach), sam Ibraś też ciężko zachoruje
w oryginale-42/43 odcinek, u nas będzie to jakoś 84/85
No to bardzo dobrze, bo ta księżniczka zbytnio do gustu mi nie przypadła... zaś nie za dobrze z tym dzieckiem ;c ale w każdym bądź razie dziękuję za odpowiedź!
Mi ta Izabela przypomina żabę :P wylupiaste oczy i napompowane usta :P normalnie jak po botoksie lub silikonie :P Jak mówią że jest taka piękna to mnie bierze....nawet niektore służące na drugim planie sa piekniejsze
A mnie się podoba. Ciemne, wyraziste oczy, ładne włosy, interesująca twarz... cóż kwestia gustu.
Moim zdaniem Hurrem jest przy gruba i ma zbyt dużą twarz (w ogóle jest wielka, stojąc przy Nigar jest jak wielkoludka) ale cóż, genetyka. Ta kobieta zbrzydła mi i też może ze względu na osobę jaką gra. . .
Jeżeli mogę to jak dla mnie bezkonkurencyjna jest matka sułtana - pełna gracji i elegancji, pomimo wieku.
No to nie widziałaś aktorki grającej Hurrem poza serialem.
https://www.youtube.com/watch?v=wgWVriO8P4M - po ukraińsku, więc nawet idzie zrozumieć. Pod koniec wywiadu powiedziała chyba, że podczas kręcenia serialu zajadała stres czekoladą.
A poważnie, uważam, że to, że Hurrem jest... pełniejsza nie dyskredytuje jej absolutnie, bo to ładna kobieta i kilka (podkreślam kilka, nie kilkanaście) kilogramów więcej wcale jej nie szpeci, a przynajmniej nie za bardzo. Ma ładną twarz, ładne włosy, ładne oczy (kształt i kolor)... I hum jeśli ten rudy jest naturalny, to wow!
Jejku, co za świat, że jak kobieta na trochę tłuszczyku więcej to już brzydka. <wywraca gałami>
ja tak myślałam, że przydusiła dziecko piersią, bo zasnęła. ale w serialu jest powiedziane, że 'trzeba umyć ręce zanim zbliży się do dziecka'.. wiadomo o co cho
Jak było w historii nie wiem, bo nigdzie nie mogę znaleźć wątku Hatice z dzieckiem. Tyle, że umarło
a wie ktoś co się w końcu stało z Gülnihal bo po tym jak ona była tym nożem zraniona i tam zdrowiała słuch po niej zaginą... pojawi się jeszcze w serialu czy jak?
Dziewczyny pisały w innym wątku własnie jej poświęconym że była tylko wzmianka że została wydana za mąż przez Validem, ale u nas chyba tego nie było bo tna odcinki.
No mi też parę osób tak właśnie odpowiedziało niestety nie idzie tego znaleźć nawet na zagranicznych stronach internetowych co się z nią stało
Z tego,co patrzyłam na youtubie,to Izabela zniknie w 37 odcinku tureckim czyli w Polsce będzie to 74,obecnie wyszło 66 odcinków,czyli jeszcze trochę trzeba poczekać.
Chciałam się jeszcze dowiedzieć czegoś o Mahidevran. Wie ktoś może czy ona także jak Hurrem była zwykłą niewolnicą? Strasznie mnie to ciekawi. :)
pewnie nie skoro tak bez przerwy to zaznacza że jest sułtanką a Hurrem tylko niewolnicą. Sułtanka matka przyjechała do pałacu już jako sułtanka, to na pewno bo była o tym mowa w serialu :)
Mahidevran też jest niewolnicą Sułtana. Oglądałam odcinki z angielskimi napisami i gdy sułtan uwolni Hurrem ona też poprosi o wolnośc. Jednak jej nie dostanie.
Mahidevran jest żoną Sulejmana, a to (podobno) stawia ja wyżej niż niewolnicę, ktora żoną nie jest. Jak wiemy do czasu:) Chyba dlatego zawsze to tak podkreślała,zapominając,że ona tez jest niewolnicą.
Powiedzcie mi prosze co sie stalo z Izabela? Czy w koncu ja zabili czy odeslali statkiem tak jak powiedzial Sulejman?
Nie zrozumkalam tego :-)