PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645872}

Wspaniałe stulecie

Muhteşem Yüzyıl
2011 - 2014
7,5 16 tys. ocen
7,5 10 1 15776
7,0 2 krytyków
Wspaniałe stulecie
powrót do forum serialu Wspaniałe stulecie

z polskimi, ewentualnie z angielskimi napisami/lektorem?

ocenił(a) serial na 8

Witam :) Dwie wiadomości: dobra i zła. Oczywiście zacznę od tej drugiej ;)
Polska wersja nie istnieje. Żadna telewizja u nas tego serialu nie emitowała, dlatego nie ma co liczyć na lektora czy napisy. Walczę o emisję od roku i nadal nic. Pisałam po stacjach, jedynie Puls mi odpowiedział, że propozycja poszła do działu programowego i tyle. Napisów się ludziom nie chce robić, bo dużo czasu by zeszło, albo po prostu za mało jest ludzi, którzy mogli by się tego podjąć, a serial znają. U nas jest zbyt mało tych, którzy wiedzą co to jest.
Dobra wiadomość. U sąsiadów emitują serial, dlatego online jest wersja z rosyjskim, czeskim, słowackim i ukraińskim dubbingiem (i są bardzo dobre!). Można sporo zrozumieć, nawet jeśli się tych języków nie zna. Angielska wersja też istnieje. Pierwszy odcinek jest na YouTube. Wystarczy wpisać: Magnificent Century Episode 1 - English Subtitles Udało mi się znaleźć tez 1 i 2 sezon w całości, ale z dźwiękiem arabskim, ze zmienionymi czasami imionami i w średniej jakości, ale da się czytać te napisy. Na Google wystarczy wpisać: Watch online episodes with English subtitle Magnificent Century aka Hareem Al Sultan aka Muhtesem Yuzyil - pierwszy link (wordpress blog) zawiera informacje na ten temat i linki do tych stron, o których pisałam :) Trzeci i 4 sezon nie mają napisów w takiej formie, ale streszczenia (bardzo dokładne; każda scena!) z dialogami po angielsku są na stronie Muhtesem Yuzyil English Translations (pierwszy wynik na Google). Ja oglądałam w ten sposób, a potem drugi raz po słowacku i rosyjsku i dałam radę wszystko zrozumieć :) Gdybym tylko doczekała się wersji polskiej, byłabym wniebowzięta, bo chętnie obejrzałabym całość ponownie, warto! Mam nadzieję, że pomogłam :)

użytkownik usunięty
Gulsonowa

dzięki wielkie za wyczerpującą wypowiedź :) zaczęłam oglądać ten serial z ukraińskim dubbingiem ;)

ocenił(a) serial na 8

Nie ma sprawy, polecam się :) Mam nadzieję, że serial przypadnie Ci do gustu :)

ocenił(a) serial na 9

I jak Ci się podoba ten serial?

użytkownik usunięty
Roksolana_13

uwielbiam!

ocenił(a) serial na 8

Cieszymy się <3

Gulsonowa

http://latino-serialo.ru/tureckie_seriali_online/3200-tureckij-serial-velikolepn yj-vek-vse-serii-na-russkom.html

Wersja po rosyjsku .Warto zapisać sobie tą strone bo można tu znaleść wszystko to co nigdy nie będzie u nas.

ocenił(a) serial na 8
kalcjakl

Owszem, dobra strona. Jeszcze bigcinema.tv - na tych dwóch właśnie oglądałam ten serial (i zaczęłam inne) :)

ocenił(a) serial na 9
Gulsonowa

A ja mam tak: jeśli czegoś nie znajdę po polsku, to na pewno będzie po rosyjsku.

ocenił(a) serial na 8
Roksolana_13

Dokładnie tak xD To samo mam z muzyką, Polacy nie mają, znajdziesz na vk ;)

użytkownik usunięty

Właśnie oglądam na tvp1 pierwszy odcinek :)

Chyba ucieszy Cię wiadomość, że dostępna jest polska wersja - nie tylko w tvp1, jak napisała wyżej Lesij94, ale także online, na vod! :)
Już nawet wrzucili pierwszy odcinek :) http://vod.tvp.pl/seriale/obyczajowe/wspaniale-stulecie/wideo/zobacz-wspaniale-s tulecie-na-vodtvppl-i-tvp1/17101270

sirena

*napisał! napisał Lesij :) przepraszam Lesij za zmianę twojej płci ;) za późno chciałam edytować.