Ominełam pierwszą połowe odcinka. Wiem, że z polecenia sułtanek zostaje zamardowany Strażnik. Będzie ktoś tak uprzejmy i zdradzi mi jak Diana wygadała wszystko Hurrem?
Diana trafiła do lecznicy. Przyszła ją odwiedzić Hurrem i zażądała, żeby jej powiedziała kim jest i dla kogo tak właściwie służy. Diana zgodnie z prawdą opowiedziała, że przyjechała z Manisy i teraz pracowała dla Hatice, ale sułtanka Sah zabroniła jej działać.
Jeśli coś pominęłam, proszę nich ktoś mnie poprawi, bo ostatnio mam mało czasu i oglądam serial w częściach :)
Dziekuje Dobra Duszczko! Tylko Diana tak sama z siebie bez krecenia i jak znalazla sie w lecZnicy?
Zaprowadziła strażnika bramy (tego, który kłamał na niekorzyść Hatice) w miejsce, gdzie zabił go człowiek Sah, który potem próbował także zabić Dianę i ranił ją. Na to nadbiegla Hurrem z Sumbulem, więc ten zabójca także jej groził nożem ale Diana go zabiła ☺
I tak to Diana znowu uratowała Hurrem i zaczęła jej służyć, bo doszła do wniosku, że Sah chciała ją zlikwidować.
Diana i jakiś mężczyzna pracujący dla sułtanki Sah (którego imienia teraz nie pamiętam) mieli zabić strażnika bramy (zdaje się, że bramy do haremu - nie bardzo ogarniam ten konkretny wątek). Diana wybawiła tego strażnika w jakieś miejsce na uboczu i go zabili. Sułtanka już wcześniej przewidywała, że służąca może nie być już wobec niej wierna i ten mężczyzna miał ją również zabić pózniej. Ta się zorientowała co się dzieje i zaczęła się szarpać. Niedaleko nich przechodzili Sumbul i Hurrem, którzy też nie byli pewni wierności Diany i zaczęli jej szukać, ponieważ nie wróciła do swojej komnaty, tak jak mówiła. Usłyszeli jej krzyki, pobiegli w tamto miejsce, zobaczyli co się dzieje. Służący sułtanki Sah wbił nóż w brzuch Diany, po czym zaczął walczyć z Sumbulem, pokonał go i rzucił się na Hurrem. Diana się jakoś podniosła i zabiła go zanim tamten zabił Hurrem.
Mam nadzieję, że do tej pory jest zrozumiałe. Trochę się w tej scenie działo i ciężko to opisać dokładnie :D
I tak, Hurrem nie musiała stosować jakichś wymyślnych tortur, żeby wydobyć od Diany prawdę. Od razu się do wszystkiego przyznała.
Osobiście mam nadzieję, że to jakaś kolejna intryga, bo mi się nie chce wierzyć, że Diana mogła się sprzymierzyć z Hurrem. Chociaż tam nigdy nic nie wiadomo. Sumbul był moim najulubieńszym bohaterem tego serialu, ponieważ był 'prawie' najbardziej bezstronną osobą z nich wszystkich, a tu wystarczyła jedna chwila i zajął miejsce Gul Agi :/
Dzieki jeszcze raz za szczegoly.
Sumbul Aga dzialal wczesniej na polecenia Ibrahima i matki Sulejmana. Gdyby Roksalana byla taka jak jej poprzedniczki to dzis nie byloby zadnego serialu o tamtym okresie.