PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645872}

Wspaniałe stulecie

Muhteşem Yüzyıl
2011 - 2014
7,5 16 tys. ocen
7,5 10 1 15770
7,0 2 krytyków
Wspaniałe stulecie
powrót do forum serialu Wspaniałe stulecie
ocenił(a) serial na 10
gigi

ale tansze. a MNS była za droga i nas stać nie było. :) I w MNS chyba się tak nie dźgają, mordobiją? Stroje ładniejsze, mężczyźni mężniejsi, słowotoki milsze uchu...

ocenił(a) serial na 5
gigi

Jak na tego typu produkcję... to ma całkiem niezłe sceny batalistyczne. Bitwa pod Mohaczem wyszła prawie jak w filmie kinowym O.o, a z pewnością lepiej niż bitwa w "wielkim hicie" "Bitwa pod Wiedniem". No nie spodziewałam się.

Kandara

o bitwie pod wiedniem nie ma co wspominać, wszystkie kopie tej kpiny powinny zostać spalone, a pamięć o tym gownie powinna zaniknąć...

ocenił(a) serial na 5
gigi

Co prawda, to prawda.

ocenił(a) serial na 6
Kandara

A mnie osobiście bardzo rozczarowała. O ile sceny ogólne, z tysiącami wojsk wyglądały nieźle, to już walki w zbliżeniach były tak żenujące i nienaturalne, że aż żal było patrzeć. Nie wspominając o wybuchach po wystrzałach armatnich. A rzekomo miało być o wiele więcej kasy na kolejne sezony...

ocenił(a) serial na 5
kazaam18

Ja serio myślałam, że będzie gorzej. Oczywiście, nie było idealnie, ale to serial, ba! telenowela. Dlatego napisałam, że prawie jak w filmie kinowym, bo no właśnie było prawie, a nie dokładnie jak. Chociaż ja miałam nieco inne wrażenia, a mianowicie takie, że walki w zbliżeniach były ok, ale w niektórych momentach widoku ogólnego rzucała się oczy niezbyt udana animacja komputerowa. Na szczęście nie było tego dużo i nie trwało zbyt długo. Ale wydźwięk ogólny raczej pozytywny.

ocenił(a) serial na 6
Kandara

Jasne, że nie ma co za bardzo psioczyć. To nie produkcja HBO. Przynajmniej ogląda się coś zupełnie innego niż te wszystkie polskie seriale, którymi zapychają najlepszy czas antenowy, a których już nie sposób oglądać tak zrobiły się bzdurne.

ocenił(a) serial na 5
kazaam18

"a których już nie sposób oglądać tak zrobiły się bzdurne."
I końca nie widać. A tu przynajmniej jest meta.

ocenił(a) serial na 7
gigi

Królowa Bona to proszę ciebie arcydzieło a to to harlekin historyczny.

gigi

Mnie osobiście Moda na Sukces nie porwała, ten serial wręcz odwrotnie. =D