Wspaniałe stulecie

Muhteşem Yüzyıl
2011 - 2014
7,5 16 tys. ocen
7,5 10 1 15887
Wspaniałe stulecie
powrót do forum serialu Wspaniałe stulecie

Oglądam WS od ok. 40 "polskiego odcinka", jestem na bieżąco z TVP i jednocześnie nadrabiam poprzednie odcinki na yt. To, co się stanie z głównymi bohaterami jest już nieźle zaspoilerowane, ale jestem ciekawa co z postaciami drugoplanowymi, mianowicie:

1. Dlaczego Gul Aga został wypędzony i co z nim będzie?
2. Jakie są losy Daye? Sumbul Agi?
3. Co ze służącą Mahide Vran, tą wredną (Gulfem, Gulshah?)
4. Bali Bey nie zostanie stracony, ale dlaczego? I co będzie się z nim potem działo?
5. I czy ktoś mi powie co sie stało z koleżanką Hurrem, Marią (pierwsze odcinki, na razie wiem, że ruda jest wściekła, że jej kumpela spala z Sułtanem)

Z góry dzięki za odpowiedź :)

ocenił(a) serial na 9
pyto96

1. Gul Aga zostanie wypędzony za udział w spisku przeciwko Mahidevran. Hurrem chciała wrobić Mahidevran w próbę zabicia Valide, a Gul jej pomagał. Ale chyba tak źle z nim nie było, bo dużo złota dostał za wierną służbę.
2. Daye odeszła z pałacu po śmierci Valide, mimo, że Hurrem chciała,żeby została. Załamała się po śmierci swojej Pani i popełniła samobójstwo.
3. Mahidevran wygna Gulsah ze służby. Gulsah znajdzie pomoc u Hurrem i przez pewien czas będzie jej sługą w zamian za ważne informacje o Ibrahimie. Długo na służbie u Hurrem nie pobędzie, ponieważ pewne wydarzenia zakończą jej żywot.
4. Mustafa ułaskawił Bali Beya za zasługi. Bali Bey pojawi się w 3 sezonie.
5. Gulnihal została wydana za mąż i zniknęła z serialu.

ocenił(a) serial na 7
madgge

oooo super, dzięki! :) wkurza mnie ta służąca Mahi, działa ciągle na dwa fronty i ma sie za nie wiadomo kogo. no i troche żal Gula i Daye :(

ocenił(a) serial na 9
pyto96

Gulsah się doczeka, sprawiedliwość ją dopadnie. Gul ustawiony do końca życia o ile nie przepuścił całego złota ;-). Też mi było szkoda Daye.

madgge

ale za co niby tego Bali Beya wygnają?

ocenił(a) serial na 9
estrellamovies

Podejrzewali go o romans z narzeczoną Mustafy