PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645872}

Wspaniałe stulecie

Muhteşem Yüzyıl
2011 - 2014
7,5 16 tys. ocen
7,5 10 1 15778
7,0 2 krytyków
Wspaniałe stulecie
powrót do forum serialu Wspaniałe stulecie

czy ktoś wie jak długo zamierzają męczyć ludzi tym serialem?wiem,że ma on dużo odcinków ale może jednak nie będą ich wszystkich puszczać?czy istnieje taka możliwość?z góry dzięki za info:)

bishop_filmaniak

To zależy od oglądalności ( jak wszystko w tv ) Po za tym nie rozumiem stwierdzenia ,, męczyć ludzi " a to w tv jest tylko jeden kanał ? I trzeba go oglądać ? Są czasookresy gdzie taki strażnik teksasu jest puszczany na paru kanałach i jakoś nie przyszło mi do głowy pisać na forum kiedy mnie przestaną tym męczyć Po prostu jak widzę Norrisa w kapeluszu walącego wszystkich z półobrotu to zmieniam kanał

marekwyszosiat

hah,to co innego bo Norris to klasyk;)ja na szczęście mam możliwość a raczej szczęście nie oglądać tego serialu ale jest mnóstwo ludzi którzy mają jeden tv i muszą chcąc nie chcąc na niego patrzeć(a znam takich).wtedy już nie jest tak ciekawie;)stąd też moje pytanie.dzięki za odpowiedz:)

bishop_filmaniak

Myślę że odpowiedniejszymi określeniem byłaby ,, męska klasyka " choc przyznam szczeże że jak teraz oglądam Norrisa to ten serial jest dosyć kiepski ( między innymi przez powtarzalność np kończenie wszystkich walk półobrotem ) No ale nawet w jednym tv jest co najmniej kilka kanałów no chyba że któryś z domowników ogląda ten serial ( ja oglądam z całą rodziną ) np żona no to sorry ale to już nie problem TVP :D

marekwyszosiat

wydaje mi się iż Chuck nie jest stricte "męskim klasykiem" gdyż znam wiele kobiet które oglądały ten serial ale wróćmy do sedna.nie jest to oczywiście problemem tvp ,że ktoś ma jeden telewizor i musi oglądać ten serial,nie o to tu chodzi.uważam po prostu, że jest nudny i tyle w temacie.btw chyba niezbyt uważnie oglądasz ten serial skoro masz czas pisać na necie;)

bishop_filmaniak

No wiesz jeden odcinek nie trwa kilku godzin więc jakoś się wyrabiam ;D Po za tym mam nagrywarkę i zwykle odcinki sobie nagrywam i oglądam hurtowo np w weekend ;)

marekwyszosiat

o to jak sobie oglądasz hurtowo to z Ciebie fan "pełną gębą".nic zatem,jeśli lubisz ten serial to miłego oglądania życzę:)KONIEC TRANSMISJI.

bishop_filmaniak

Skoro nie oglądasz tego serialu to nie rozumiem na jakiej podstawie go oceniłeś?

Hotamale

udało mi się obejrzeć kilka odcinków(nie do końca z mojej własnej woli;)choćby po to by móc się tu teraz wypowiedzieć i to co udało mi się zobaczyć w tym serialu kompletnie mnie nie przekonało.nuda,nuda......nuda...

bishop_filmaniak

Tęsknota za Modą na sukces? ;)

samosia94

nie, raczej nie;)

bishop_filmaniak

bez przerwy krytykujesz ten serial na forum. Albo jesteś słabym trollem albo ci się nudzi.

tollat

Najwyraźniej to troll, albo krytyka tego serialu to jedyne co potrafi. Nie rozumiem ludzi którzy piszą aby pisać. Taka osoba najwyraźniej nie ma ciekawszych zajęć, jak ciągle znajduje czas na pisanie komentarzy> Nie podoba się to po co ciągle odpisujesz, dziwny jesteś i tyle. To wygląda jak potrzeba bycia wyższym, lepszym od kogoś. Bez obrazy ale to jest dziwne.

Voth

Serial jest ok, zdecydowanie lepszy od telenowel. Krytykować można, ale bez przesady, są ciekawsze zajęcia:)

Voth

luuzzz,wcale się nie obrażam ale osobiście nie uważam się za trolla, wyrażam tylko swoje zdanie;)

bishop_filmaniak

Prawda każdy ma prawo do swego zdania, trochę przesadziłem w mojej wypowiedzi:)

Voth

Jasne, prawo do wypowiedzi ma każdy, ale ocenianie serialu po paru odcinkach to tak, jakby ocenić film za pierwszy kwadrans. To głupota. Gdyby każdy tak robił to po co w ogóle byłby FW?
Dla sfrustrowanych i znudzonych obywateli RP? Podejrzewam, że koleś zwyczajnie się nudzi. Tak naprawdę serial ogląda, a "1" wpisał, bo zawsze ktoś ze skrajną opinią może się nie zgodzić i pogawędka się ciągnie w nieskończoność, choćby o tym, czy bishop filmaniak jest trollem czy nie.

bishop_filmaniak

są 4 sezony, każdy po około 30 odcinków (tureckie odcinki to około 1,5h - u nas jako jeden odcinek puszczana połówka) więc będzie sporo, a zainteresowanie jest chyba dość duże. Będziecie wymiotować Sulejmanem hejterzy :P I życzę wam serdecznie żeby puścili powtórki ;P hihihi

carolotta

nic mnie już w PL tv nie zdziwi-nawet powtórki powtórek(tak też bywało).

bishop_filmaniak

jak ktoś uważa że go męczą tym serialem a ma jeden telewizor to niech idze pasać krowy albo niech przygotuje pasze dla świń, bo zapewne we wsi mieszka

Drager

może od razu niech puszczą powtórki Mody na sukces,to by dopiero były jaja;)a tekst z tym mieszkaniem na wsi jest tak żałosny,że szkoda tutaj mojego komentarza.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Drager

uważam,że twarz mam całkiem całkiem;)

Drager

mimo wszystko i tak skomentowałeś( w dodatku nietaktownie)mój komentarz.odpowiedz na poziomie podstawówki.pozdrawiam.

Drager

We wsi? Ciekawe bo obecnie ludzie przenoszą się raczej z miasta na wieś. Poza tym w 90% wsi krowę i świnię możesz zobaczyć tylko na obrazku albo w TV :)

Witek_9

popieram.mądra wypowiedz.czego nie można powiedz o tej Pana powyżej;)

bishop_filmaniak

mnie się podoba, inny niż wszystkie. nie jestem w ogóle fanką seriali, ale ten jakos mi podszedł. a czy m jak miłość, albo barwy szczęścia lepsze? ciągle to samo do zarzygania. nie narzekajcie, lecz oglądajcie i cieszcie się, że jest coś innego, bo filmów tureckich jak na lekarstwo. chyba, że znowu chcecie nowele argentyńskie lub brazylijskie bleeee, albo powtórki pancernych, klosa, lub czterdziestolatka.

genetrix_filmweb

Nie chcesz - nie oglądaj. Skoro nikt inny jeszcze nie narzekał to nie jest tak źle, a i jakoś nie chce mi się wierzyć żeby ktoś miał jeden kanał. Nawet jeżeli nie ma jakichś pakietów, cyfrowych polsatów itp to zawsze jest ta jedynka, dwójka.. I jest możliwość przełączenia albo po prostu nie włączania w ogóle o tej godzinie. Na pewno każdy stwierdzi (nawet jak nie jest fanem tego serialu), że woli to niż kolejne odcinki Mody na Sukces gdzie jedna akcja rozgrywana jest przez 10odc...

genetrix_filmweb

o serialach pokroju m jak mdlości czy barwy czegoś tam szkoda w ogóle wspominać-co nie znaczy,że każdy zamiennik jest dobry bo wg mnie wspaniałe stulecie do takowych nie należy.no ale to tylko moje zdanie.

bishop_filmaniak

a jaki zamiennik byłby dobry według Ciebie? czekam na jakies konkretne propozycje :), niestety każdy jest inny i zdanie każdego też jest inne, nie mogą mieć wszyscy takiego samego zdania, podobnie jak i wszyscy nie są tacy sami, oj byłoby wtedy bardzo nudno na tym świecie, wszystko takie samo :/

bishop_filmaniak

Serial ma coraz większą oglądalność,czytałam,że ponad 1.5 mlna widzów i ciągle rośnie,także na pewno nie zdejmą z anteny.

bishop_filmaniak

TVP zapewne chciało przyzwyczaić ludzi do islamizacji chyba z udanym skutkiem bo na fejsie zdarzają sie gimbuski co przeszły na islam pod wpływem serialu. Abstrachująć od propagandowego wymiaru to jest zły film. Niemiłosiernie rozwleczone, z ultra słabymi efektami specjalnymi.

r_marvel

Coś w tej islamizacji jest, nawet drugi serial turecki ostatnio jest emitowany. Pranie mózgu, ale większość nie da się nabrać i wie jaka jest prawda. Wątpię żeby ten drugi serial miał taka sile jak wspaniale stulecie, ale kto tam wie co tam ludzie oglądają. Stulecie mnie zaciekawiło ponieważ ukazuje watki historyczne, dobrą muzykę i ciekawe kreacje, a ten nowy serial to taka zwykła meksykańska telenowela typu ah eh oh może a moze nie ah.

r_marvel

naprawdę się takie trafiły co na islam przeszły?no nieżle;)też uważam ,że chcą nas do muzułmanów przyzwyczaić ale z raczej marnym skutkiem,Polacy nie są tacy naiwni jak inne narody.my tu tylko swoich akceptujemy a i to nie zawsze,haha ;)

bishop_filmaniak

Naprawdę się takie trafiły , byli też tacy na fejsie wypytywali jak zrobić ślub w stylu tego serialu.

r_marvel

no niezłe jaja;)pewnie kobiety przed telewizory przyciagają jakże przystojni aktorzy we Wspaniałym Stuleciu(jest to oczywiście sarkazm z mojej strony gdyz osobiście uważam,że wiekszość facetów nie jest tam zbyt przystojna,może poza paroma wyjątkami).osobiście nie wiem co te kobiety widzą a Arabach-chociaż Turcy to w sumie nie Araby:)

bishop_filmaniak

Zdaniem tych kobiet z fejsa oni są lepsi bo są bardziej higieniczni , obrzezanie i te sprawy.

r_marvel

aaaa więc o to chodzi.kto by pomyślał;)

r_marvel

tych co się im taki ślub zamarzył muszę zmartwić-w większości przypadków budżet nie ten.no ale pomarzyć zawsze można;)

bishop_filmaniak

a żebyś widział ile tam było "sułtanek" obwieszonych biżuterią ze sklepu wszystko za 5 zł

r_marvel

pewnie tak było nie wątpie.czasem w takich sklepach znajdzie się prawdziwe cudeńka,prawie jak prawdziwe:)

bishop_filmaniak

Niestety będzie tego 300 odcinków razem, to już lepiej oglądać Modę na sukces niż to badziewie

GTA1

Wspaniałe Stulecie osiągnęło sukces dzięki ukazaniu historii. Ludzi to zaciekawiło, zobaczyli coś odmiennego a to zawsze jest ciekawe.

Atavos

Ten serial to nawet z historią nie ma nic wspólnego, czyste fantasy i propaganda.

r_marvel

też tak uważam:)

bishop_filmaniak

a jak można wyjaśnić logicznie że nawet "moherowe berety to oglądają" czyżby się zislamizowały?

r_marvel

Bardzo łatwo. Odmienność coś innego to zawsze budziło ciekawość.

r_marvel

przecież tzw mohery mają swoje uczucia i może jeszcze w tych"starych piecach huczy " jak to mawiają,haha:)na widok oczywiście ww przystojniaków.przecież Sulejman taki przystojny.i te jego błękitne oczy.hmmm można się zakochać ;)

bishop_filmaniak

One najprędzej nie zrozumiały że to islamski świat bo polskim tłumaczeniu lektor czyta bóg a nie allah.

r_marvel

haha dobre;)

bishop_filmaniak

Ale średnią tutaj to dla mnie super zagadką 7,6 jakim cudem inne telenowele to ledwie 5 przebijają.