PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645872}

Wspaniałe stulecie

Muhteşem Yüzyıl
2011 - 2014
7,5 16 tys. ocen
7,5 10 1 15776
7,0 2 krytyków
Wspaniałe stulecie
powrót do forum serialu Wspaniałe stulecie

ruda

użytkownik usunięty

Powiedzmy sobie szczerze żaden spryt, inteligencja i charyzma u rudej nie mają znaczenia , gdyż sułtan zgłupiał z miłości.Jest niesprawiedliwy gdyż powinien wyrównać szanse i również wyzwolić Mahi. Sulej jest również świadomy intryg i manipulacji rudej , gdyż pyta ją w jednym z odcinków A gdyby robił to co ty ktoś inny ? Jest mu wygodniej jej słuchać , i nie myśli o przyszłości państwa skoro następnym sułtanem był Selim.Szkoda również że sprawiedliwie rudej nie traktował , gdyż za swoje intrygi powinna skończyć w starym pałacu lub najgorszym razie spotkać się z katem.

ocenił(a) serial na 10

Nie powiedziałbym że nie była sprytna i inteligentna. Masz rację że miłość sułtana dawała jej dużo jednak później miała duże wpływy nie tylko dzięki sułtanowi. Oczywiście powinna ponieść karę za swoje przewinienia ale takich postaci jest więcej i nikt to nie był święty. W pewnym sensie każdy poniósł karę i nikt nie jest zwyciężcą

użytkownik usunięty
Gacze

Nie do końca się z Tobą zgadzam . Ruda jeddynie dostała karę ,fakt ale nieadekwatną do ilości trupów , które sama wytwarzała. A wiec zabiła Izabellę , Firuzę , niewolnicę która podłożono aby ruda myślała że to nowa nałożnica sułtana, zabiła niewinną Ranę Hatum,zabiła niewolnicę w ostatnim sezonie , która bidulka musiała iść do alkowy z rozkazu a która została zadźganą. Plus śmierć Ibrahima i Mustafy i wielu , wielu innych w rzeczywistości. Za małą karę ruda otrzymała , stanowczo za małą w porównaniu do ofiar.

ocenił(a) serial na 10

Poniosła według mnie gorszą karę niż śmierć. Nie została Sułtanką matką. Bajazd i Selim byli skłóceni. Choroba Ciganhira i jego śmierć to też dość duża kara. Umarła w cierpieniu z powodu choroby. Ok dość spokojnie w ramionach sułtana ale też dostała swoje.
Największą karę dla mnie ponosiół sułtan Sulejman. Umarł w samotności bez żony którą jednak kochał i według mnie ona też go kochała w pokręty sposob. Bez dzieci oraz rodzeństwa (Mihrimah nim manipulowała do końca a Selim czekał na jego śmierć). Bez matki oraz przyjaciela który był jak brat. Został sam i to była dla niego największa kara ze ci co żyli go nie kochali. Do tego był zniszczony. Uważam że każdy poniósł karę. Tak na prawdę prawie wszystkim zależało na władzy. Chyba nie liczne postacie były pozytywne i dlatego lubię ten serial bo żadna postać nie jest dobra ale według mnie nie jest też do szpiku zła.

użytkownik usunięty
Gacze

Dodałabym do tych kar również śmierć i okolicznosci śmierci Bajazyda,ktory podobno był jej ulubionym synem razem z Mehmetem.

użytkownik usunięty
Gacze

Dodatkowo świadomośc ze jeden jej syn zostal bratobójca

Jaka świadomość skoro nie żyła?

użytkownik usunięty
kasinka789

Ale w zaswiatach to napewno sie dowiedziała ,jak bajazyd tam wpadł. A co do Gacze to malo jest karierowiczów mniej lub bardziej inteligentych co dążą po trupach do celu.I to niekoniecznie musi miec zawiązek ze sprytem lub domniemana charyzmą rudej.