PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645872}

Wspaniałe stulecie

Muhteşem Yüzyıl
2011 - 2014
7,5 16 tys. ocen
7,5 10 1 15776
7,0 2 krytyków
Wspaniałe stulecie
powrót do forum serialu Wspaniałe stulecie

smok ze snu Hurrem

ocenił(a) serial na 9

Nie wiem jak Wy, ale ja prawie popłakałam się ze smiechu, kiedy zobaczyłam tego smoka,zionącego ogniem z koszmaru sennego Hurrem. Oj chyba pożałowali na animację, bo efekt był jak z kiepskiej bajki dla dzieci...

ocenił(a) serial na 8
sultanin

Też mi się bardzo podobała ta animacja :P Po prostu gruchnęłam śmiechem :P Przypominało to grafikę starej gry komputerowej :P

sultanin

Cóż mało kto chyba zauważył ale myślę że była w tym symbolika. W jednym ze wcześniejszych odcinków matka sułtana wezwała do pałacu wieszczkę aby ta przepowiedziała przyszłość księcia Mustafy i dynastii, ta powiedziała im iż w pałacu mieszka smok który w tej chwili śpi lecz pewnego dnia się przebudzi i zniszczy wszystko co stanie mu na drodze - swoich wrogów i pałac spłynie krwią a bestia zagarnie wszystko. Tym smokiem z przepowiedni oczywiście była Hurrem - która jak wiemy na końcu wygrała w bitwie o tron, usuwając każdego kto mógłby zagrozić jej pozycji oraz przyszłości jej synów. Sądzę że smok ze snu Hurrem miał symbolizować bądź też być kolejnym zwiastunem przebudzenia ''smoka''.

Sonseray

To każdy wie. Chodzi chyba raczej o techniczną stronę zagadnienia.