Nie wiem jak Wy, ale ja prawie popłakałam się ze smiechu, kiedy zobaczyłam tego smoka,zionącego ogniem z koszmaru sennego Hurrem. Oj chyba pożałowali na animację, bo efekt był jak z kiepskiej bajki dla dzieci...
Też mi się bardzo podobała ta animacja :P Po prostu gruchnęłam śmiechem :P Przypominało to grafikę starej gry komputerowej :P
Cóż mało kto chyba zauważył ale myślę że była w tym symbolika. W jednym ze wcześniejszych odcinków matka sułtana wezwała do pałacu wieszczkę aby ta przepowiedziała przyszłość księcia Mustafy i dynastii, ta powiedziała im iż w pałacu mieszka smok który w tej chwili śpi lecz pewnego dnia się przebudzi i zniszczy wszystko co stanie mu na drodze - swoich wrogów i pałac spłynie krwią a bestia zagarnie wszystko. Tym smokiem z przepowiedni oczywiście była Hurrem - która jak wiemy na końcu wygrała w bitwie o tron, usuwając każdego kto mógłby zagrozić jej pozycji oraz przyszłości jej synów. Sądzę że smok ze snu Hurrem miał symbolizować bądź też być kolejnym zwiastunem przebudzenia ''smoka''.