tasiemiec dla opasłych kobitek okupujących kuchnie, zamiast harlekina ale powyżej poziomu tego ostatniego - mimo wszystko lepsze niz M jak M, czy Klan itp badziewia
no, niestety prawda. Zaczęłam oglądać sądząc, że serial ma jakieś naście odcinków max, a tu patrze ponad 100.... Jestem na 4 i nerw mnie bierze, że te postaci takie nijakie, płytkie, bez werwy, opowieść bez ikry, bez pasji, gra aktorska drewniana - szczególnie tej Hurrem, nie wiem na co i po co ja pacze....
Ooo naiwna ja, liczyłam na drugich Tudorów ;)
nie wiedziałam, że to opera mydlana. Też się uśmiałam z mojej naiwności :) Byłam i nadal jestem po 4 odcinku. Jakoś mnie serial nie porwał....
Powiem Ci, że ja też miałam tak jak ty. Już tak mi się nie chciało, że tylko z obowiązku oglądałam, ale często przewijałam. Jednak o dziwo akcja się potem rozkręca i nawet aktorzy zaczęli lepiej grać. Już jest mniej takich durnowatych scenek, jak pobicie Hurrem przez Mahidevran. Także może spróbuj od późniejszych odcinków obejrzeć serial? Moja mama nie oglądała od początku a i tak powiedziała, że wszystko rozumie xD
Nie prawda. Ja zaczęłam oglądać serial ze względu na aktorkę Meryem i wcale tłusta nie jestem, a tym bardziej nie lubię gotować. Także twoje stwierdzenie sensu ni ma ;)
Aczkolwiek zgadzam się z drugą częścią. Przynudzają momentami te odcinki np. gdy Hatice non stop łazi z kwaśną miną i wzdycha do Ibrahima. Idzie się porządnie wynudzić. Ale i tak ten serial ma coś w sobie.
Oceniaj serial, a nie widzów, bo chyba nie na tym to polega. Nie wszystkim podoba się to samo, ale to nie powód, żeby kogoś obrażać, naklejając prostackie łatki.
Szkoda marnować słów na kogoś, kto nie jest w stanie napisać konstruktywnej krytyki, bo sugeruje się jakimś subiektywnymi odczuciami, czy uprzedzeniami. Ale jak to ogląda, no to pewnie sama jest otyła i siedzi w kuchni ;) haha
Yhym yhym... A teraz weź swoje tabletki, które przepisał ci doktorek na główkę.
doktorek mi nie przepisał ale zalecił na kaca poimpezowego solpadeinke, natomiast rozumiem, ze na twoja depresje i otyłośc kury domowej tabletek NI MA hahahaha
No ni ma. Chyba tylko rozwód pomoże. Ale szkoda byłoby jednak, bo tak uwielbiam gotować tłuste potrawy dla męża i naszych 8 dzieci.
może kiedyś, na razie wole łożyć podatki z mich niezłych dochodów na wielodzietne biedne rodziny m.in. twoją
"tasiemiec" -> 139 odcinków w porównaniu do klanu (ponad 2500 odcinków) czy "klasyka" - mody na sukces (7000 odcinków) wypada blado, powiedziałabym raczej serial o nieskomplikowanej fabule - kilka wątków, dzięki czemu nie da się pogubić jak np.w grze o tron (jeśli ktoś nie czytał książek)
"dla opasłych kobitek" -> no cóż, trzeba przyznać, że mam małe boczki :D hehe
"okupujących kuchnię" -> raz na jakiś czas zdarza mi się coś przygotować, a na co dzień "coś na szybko"
"zamiast harlekina ale powyżej poziomu tego ostatniego" -> harlekiny pozbawione są podobno wartości artystycznej (podobno, bo nigdy żadnego nie czytałam :) ), we wspaniałym stuleciu zdarza się czasami jakiś poemat miłosny :D
jak dla mnie ciekawy, powiedziałabym nawet wciągający tym bardziej, że serial oparty jest na wątkach historycznych.
Ps. właśnie zabieram się za kolejny odcinek. miłego oglądania :)
No niestety, mnie też nie pasuje ta przemiana w operę mydlaną, ale wciąż jest to najlepsza opera mydlana do tej pory stworzona! Turcy się w nich lubują, ale wiedzą kiedy zakończyć.
Mnie irytuje trochę długość scen. Poczytałam wcześniej o Sulejmanie i Hurem i jestem ciekawa jak to przedstawi turecka telewizja.
Trollu polecam ci zapoznaj się z historią i dopiero się wypowiadaj ! ty zapewne 100 lat przedstawił byś w 13 odcinkach.
Widząc twoje ulubione filmy to nie dziwię się twojej opinii o WS. Brakuje mi tylko Rodzinki PL i tym podobnego badziewia. Szczupły facet pozdrawia