Dla mnie ten program to kompletna bzdura. Popatrzcie chociazby na te stare filmy z lat 70. Jak oni sobie wyobrazali nasze czasy, smac sie chce. Na przyklad Terminator, Seksmisja, powrot do przeszlosci. i wiele wiele innych (malo ogladam starych filmow ale nie twierdze, ze te ktore wymienilem mi sie nie podobaja). Moim zdaniem za kolejne 300, 400 lat nie mozemy sobie wyobrazic co moze sie stac, opieramy sie na stereotypach typu statek kosmiczny, ufo oraz roznego typu teleportacjie i wiele wiele innych. W dokumencie tym podkresle ze mowili o milionach a nawet miliardach lat do przodu. Dla mnie to poprostu jeden wielki kicz zeby tylko zarobic kase i wcisnac ludziom same bzdury. A pozatym ci "wielcy znawcy" typu scenarzysta sc-fi, mowil same bzdury oraz reszta profesorkow. Nie mowie ze jestem od nich lepszy ale po prostu sie z nimi nie zgadzam.
Wiesz że oceniłeś jeden odcinek? I to ostatni chyba, snucie pomysłów na temat tego co będzie w przyszłośći czyli futurologia, nie wiem czy oglądałeś od pierwszego odcinka serial a raczej nie, więć się mylisz że program to jeden wielki kicz, zobacz to od pierwszego odcinka a potem oceniaj. A tego co będzie w przyszłośći rzeczywiscie nie można odkryć więc w tym masz racje, to jak się rozwinie społeczeństwo i wszystko co z nim związane jest absolutnie nieprzewidywalne.