zdaje sobie sprawę, że puszczanie tego serialu po 23 jest po prostu głupie?
nie wiedziałem, że prime time w TVN-ie zaczyna się przed północą - gdzie tu
jakakolwiek logika? bezsensu...
no ale racja, lepiej zagospodarować czas głupimi programami rozrywkowymi.
;>
odnośnie samej Tary - serial polecam, jest genialny, jak każda chyba
zresztą produkcja od Showtime.
To jest idealny przykład bezmyslności w wydawaniu pieniędzy...Niestety nie jest to pierwszy serial ktory jest puszczay o takiej godz............................. brak slow. Lepiej by bylo zeby w ogole go nie puszczali.
Sex w wielkim mieście, 6 stóp pod ziemią, gdzie pachną stokrotki, mój ukochany californication ect, ect. Mogłabym tak do rana. tvn nie uczy się na błędach i tylko w taki sposób może wytłumaczyć ewentualny brak zainteresowania. Gdyby puszczali go po 21 a ludzie mimo wszystko nie oglądali wtedy byłaby to porażka. a tak jest to zwykła statystyka. Kurcze, żeby chociaż te wszystkie "hity' były w piątki zamiast np. Wojewódzkiego.
oczywiście, że się uczy.
serial, który jest zagraniczną produkcją i - tak jak 6 Feet Under - dotyka wielu wątków dla Polaków zbyt "kontrowersyjnych", nie można puszczać w prime timie, kiedy inne stacje puszczają D jak Dekiel, albo prosty i niebanalny CSI. Prime time przyciąga zbyt wielu widzów, aby ryzykować niesprawdzonym na polskim terenie serialem. za to pora nadawcza po 23 przyciąga zdecydowanie mniej widzów, również inne kategorie wiekowe. i kiedy TVP puszcza Elę Jaworowicz a Polsat nawołuje do odgadywania, co jest ukryte pod kopertami?, TVN podaje fajne, ciekawe, inteligentne seriale zagraniczne. i tym sposobem wygrywa z konkurencją w tej porze nadawczej, a przez to wpływy z reklam ma większe.
tu o kasę się "rozchodzi", nie o zadowolenie widzów :)
Zapewniam Cię, że gdyby puszczali te wszystkie "zagraniczne produkcje" wcześniej niż po północy jak to nie rzadko bywa, oglądalnośc byłaby lepsza. Nie wiem jak Ty, ale w dni powszednie po 23 nie jestem w stanie oglądac czegokolwiek. I nie przesadzajmy, Wcielenia tary, 6 stóp pod ziemią itd jest o wiele lżejsze niż nie jedno CSI. Nic kontrowersyjnego nie widzę. prime time obowiązuje średnio od 19 do 22, jakby ktoś myślący tworzył ramówkę przesunąłby fajne, zagraniczne seriale na 22 kiedy tematy seksu, alkoholu, nałogów itp. są tolerowane. Ale zamiast tego wolą powtarzać w kółko te same polskie odgrzewane kotlety albo kolejne filmy z mordobiciem na pierwszym planie.
Oczywiscie, ze ogladalnosc Tary by wzrosla, gdyby byla o 20. Dajmy na to o 100.000 widzow. Zdejmujac jednak z godziny 20 (co tam akurat leci?) 'Taniec z Gwiazdami' straciliby 2.000.000 widzow. Nie odzyskaliby tej liczby gdyby puszczali 'Taniec...' o 23, bo Jan Nowak i Janina Kowalska juz ida spac.
ja nie mówię o TzG, a poza niedzielą jest jeszcze 6 dni tygodnia. Ja osobiście nie mogłam obejrzeć wielu odc ze wzgledu na to że były dość późno, czasami po 1 w nocy, a na rano niestety musiałam biegać na uczelnię. O powtórkach też panowie szefowie stacji zapomnieli. Ostatnio kiedy nie włącze tvnu lecą po raz 150 powtórki z VanDammem albo innym oblechem.
Jedynie w tvn7 teraz wzięli się do roboty i puścili cały sex w wielkim mieście.
najlepsze jest to, że w USA puszczaja to po południu, podobnie jak CSI Las Vegas. Czyzby w Polsce ktos bardziej jest przeczulony na punkcie tego, co ogladaja nasze dzieci?? Watpie
Trzeba wziąć poprawkę na to, że w USA leci to w płatnej i kodowanej stacji kablowej Showtime. Na pewno nie poleciałoby to np. w takim abc - nie tylko po południu, ale w ogóle. Tam lecą takie seriale jak "Gotowe na wszystko" i "Bracia i siostry".
tvn przegina od zawsze, nie tylko Tarę puszcza po 23, ale także inne produkcje showtime'a: Dextera i Californication
Nie tylko Dextera i Caifornication puszczają po 23 ale również Fringe, który nie jest wcale przepełniony seksem i przemocą. Cóż poradzić mogliby chociaż te seriale puszczać w przerwie zimowej lub letniej wcześniej ale wolą emitować takie badziewie jak Bez śladu czy Dowody zbrodni. Ponadto zauważyłam ostatnio że w ogóle najlepsze amerykańskie seriale można oglądać jedynie w kodowanych stacjach. Główne stacje wolą pokazywać swoje produkcje. Kiedyś amerykańskich seriali w primie timie było więcej zwłaszcza na TVP i Polsat. Na TVN nigdy nie można było liczyć.