Powody:
1. Tytuł: Co to znaczy "Wunczpuncz"? Najgłupszy tytuł świata, adekwatny tylko do poziomu tego całego "serialu".
2. Fabuła naciągana, do tego nędzna. W każdym odcinku jedno i to samo...
3. ...między innymi niewiarygodnie wkurzająca jak Justin Bieber, piosenka.
4. Całkowity brak realizmu związana między innymi z niejaką postacią Pan Robala i gadającymi zwierzakami (zwierzętami).
5. Sucharowe dialogi, które zamiast śmieszyć powodują irytacje.
6. Postacie płytkie, sztampowe i takie same.
7. Jak już wspominałem, muzyka, powtarzana 3 razy w odcinku. Nie dość, że to powtarzanie tyle razy tej samej piosenki to przesada, to jeszcze jest ona sama w sobie TRAGICZNA!Tylko grafiki się nie czepiać, bo to często nie jest zbyt istotne, ale sama produkcja jest BEZNADZIEJNA. 1/10, bo to jest najniższa nota, a na więcej nie zasługuje.
4. Całkowity brak realizmu związana między innymi z niejaką postacią Pan Robala i gadającymi zwierzakami (zwierzętami).
ahaha ale bęcwał. Idąc tym tropem trzeba wystawić 1/10 Shrekowi (bo nie dość że ogr to jeszcze gadający) i wszystkim innym animacjom na świecie bo przecież w prawie wszystkich bajkach są gadające zwierzęta
Gosciu to jest bajka a nie jakis dramat fabularny na faktach. Chcialbys zeby twoje dziecko ogladalo o tym co sie naprawde dzieje na swiecie : o gwaltach, zabojstwach itd. A jezeli nie podoba ci sie ta bajka to gratuluje straconego dziecinstwa.
Siedem argumentów, a tak naprawdę nie ma żadnego :) Nie prościej było napisać, że Ci się nie podoba, zamiast silić się na niedorzeczną argumentację? "Kung Fu Panda 2" dałeś dychę, nie drażniły Cię tam gadające zwierzaki i głupi tytuł?
Haha dokładnie :D
@Andrzej92 przeczysz sam sobie ;> Bajka świetna, z mojego dzieciństwa : ) duużo czasu minęło, zanim w ogóle odnalazłam ją w internecie. Tytułu kompletnie nie mogłam sobie przypomnieć ;)
Co do punktu 1. to Wunschpunsch (z niemieckiego) - Wunsch to życzenie z języka niemieckiego, a der Punsch - poncz ;) to mnie zdziwiło na początku, ale później doszłam do wniosku, że chodzi o ten wywar z którego oni rzucali zaklęcia. I wtedy `życzyli` sobie różne złe rzeczy =czarowali. Taka niemiecka gra słów :D ;)
Także TYTUŁ wcale NIE JEST najgłupszy, a to tylko źle świadczy o tobie, że o niemieckim NIC nie wiesz, a jeszcze krytykujesz coś o czym nie masz pojęcia. Wysiliłeś się chociaż, żeby sprawdzić w słowniku jeśli znaczenia nie znałeś? Pomyślałeś trochę? Nie.
PS:
Wiem, że temat został założony baardzo dawno to musiałam napisać swoją opinię, bo nie wiesz - a krytykujesz.
A co do tego zdania =>> ` Całkowity brak realizmu związana między innymi z niejaką postacią Pan Robala i gadającymi zwierzakami (zwierzętami). ` >> przecież to jest BAJKA. Teraz to taką głupotę palnąłeś, że aż się wierzyć nie chce ;) A czy bajka ma się nie wiem..opierać na faktach?? Kubuś Puchatek, Miś Uszatek, Krecik, Pik Pok, wieleeee innych - może to nie były gadające zwierzęta, ponadto chodzące do szkoły (Miś uszatek) ? Bajki są dla dzieci, o czym ma być bajka? Opiera się przede wszystkim na WYOBRAŹNI!
Twoje argumenty są bardzo żałosne i pozbawione sensu ;)
Jesli chodiz o muzykę, intro etc w bajce - mnie się bardzo podobała i podoba :) Każdemu odpowiada co innego. Zresztą..to intro do bajki.. nie za dużo masz wymagań?
I jak napisał @masitax chyba miałeś stracone, beznadziejne dzieciństwo :/ jesli nie wiesz na czym polegają bajki ;)
Kontrargumenty fana serii :
1. Wunsch punsch - Poncz Pożądania (jęz. niem.) , tytuł pochodzi od powieści niemieckiego pisarza Michaela Ende pod tytułem , "Szatanarchistogenialkocholimpijski eliksir albo Wunschpunsch" , sama powieść została luźno zaadaptowana w odcinku "Noc Życzeń"
2.Fabuła jest schematyczna ,ale każdy odcinek przedstawia inne zaklęcie i inną ( co prawda prostą i trochę naciąganą, ale w końcu serial skierowany do dzieci) zagadkę , oraz pojawiają się w nich różne postacie poboczne .
3. Piosenka jest dobra i oddaje nastrój serialu.
4. Postacie nie są może jak powiedziałeś zbyt realistyczne ALE TO JEST SERIAL ANIMOWANY , w serialach animowanych postacie nie muszą być realistyczne
5. Dialogi Sucharowe , ale śmieszne . Prosty humor może zrozumieć wielu odbiorców.
6. Postacie nie są płytkie i mają rozbudowane osobowości.
7. Piosenka pojawia się raz , za drugim razem jest zaklęcie niebędące piosenką , a trzecia jest muzyka solowa.
Serial jest bardzo dobry ( dałem 8/10 ) i moim zdaniem ma dobre walory artystyczne i nawet teraz kiedy mam 15 lat oglądam go od czasu do czasu i porównuję różno języczne wersje dubingowe.
PS. Najniższa nota to zero i niedanie oceny .